Ухвала
від 17.11.2023 по справі 380/1521/15-к
ТЕТІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

17.11.2023 Справа № 380/1521/15-к

Провадження по справі № 1-в/940/45/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 листопада 2023 року Тетіївський районний суд Київської області в складі:

головуючого судді: ОСОБА_1

при секретарі: ОСОБА_2

з участю прокурора: ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали заяви лікаря - психіатра комунального некомерційного підприємства "Тетіївська центральна лікарня» Тетіївської міської ради ОСОБА_4 про продовження примусових заходів медичного характеру ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженцю та жителю АДРЕСА_1 , громадянину України, інваліду 2 групи,

встановив :

Лікар психіатр комунального некомерційного підприємства "Тетіївська центральна лікарня» Тетіївської міської ради ОСОБА_4 звернулася до суду із заявою про продовження ОСОБА_5 примусових заходів медичного характеру строком на шість місяців, посилаючись на те, що відповідно до ухвали Тетіївського районного суду Київської області від 21 червня 2017 року до ОСОБА_5 застосовано примусові заходи медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку. Згідно висновку комісії лікарів-психіатрів КНП КОР «ОПНМО» ОСОБА_5 потребує продовження амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку в зв?язку з нестабільним психічним станом та небезпекою рецидиву. Психічне захворювання, на яке страждає ОСОБА_5 , є тяжким психічним розладом, саме внаслідок своїх хворобливих переживань він скоїв тяжкий соціально-небезпечний злочин. Стаціонарного лікування у психіатричному закладі ОСОБА_5 не отримував, а тому потребує регулярного амбулаторного протирецидивного лікування для запобігання загострення хвороби.

В судовому засіданні прокурор заявила клопотання про необхідність призначення ОСОБА_5 захисника з Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області, для здійснення захисту останнього за призначенням.

Заслухавши дане клопотання, суд вважає за необхідне його задовольнити, виходячи із наступного.

Відповідно до ч. 3ст. 514 КПК Українирозгляд питання про продовження, зміну чи припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється за письмовою заявою представника медичного закладу (лікаря-психіатра), де тримається дана особа, у передбаченомустаттею 95 Кримінального кодексу Українита статтею 512цього Кодексу порядку.

Відповідно до ч. 1 ст. 512 КПК України, судовий розгляд здійснюється одноособово суддею в судовому засіданні за участю прокурора, обов`язковою участю фізичної особи, стосовно якої вирішується питання про застосування примусових заходів медичного характеру, її законного представника та захисника.

Відповідно дост. 507 КПК Україниу кримінальному провадженні щодо застосування примусових заходів медичного характеру участь захисника є обов`язковою.

У відповідності до п. 1 ч. 1ст. 49 КПК Українислідчий, прокурор, слідчий суддя чи суд зобов`язані забезпечити участь захисника у кримінальному провадженні у випадках, якщо: відповідно до вимогстатті 52 цього Кодексуучасть захисника є обов`язковою, а підозрюваний, обвинувачений не залучив захисника.

Згідно з п. 5 ч. 2ст. 52 КПК України, в інших випадках обов`язкова участь захисника забезпечується у кримінальному провадженні: щодо осіб, стосовно яких передбачається застосування примусових заходів медичного характеру або вирішується питання про їх застосування, - з моменту встановлення факту наявності в особи психічного захворювання або інших відомостей, які викликають сумнів щодо її осудності.

Відтак, на виконання вимог ст. 49 КПК України суд вважає необхідним доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області призначити адвоката ОСОБА_5 для здійснення захисту останнього за призначенням.

Відповідно до ч. 2ст. 49 КПК України, у випадках, передбачених частиною першою цієї статті, суд постановляє ухвалу, якою доручає відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правової допомоги, призначити адвоката для здійснення захисту за призначенням та забезпечити його прибуття у зазначені у постанові (ухвалі) час і місце для участі у кримінальному провадженні.

Згідно ч. 3ст. 49 КПК України, постанова (ухвала) про доручення призначити адвоката негайно направляється відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правової допомоги, і є обов`язковою для негайного виконання. Невиконання, неналежне або несвоєчасне виконання постанови (ухвали) про доручення призначити адвоката тягнуть відповідальність, встановлену законом.

Керуючись ст. 49, 52, 507, 371, 372 КПК України, суд,-

ухвалив:

Доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області призначити адвоката ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженцю та жителю АДРЕСА_1 , громадянину України, інваліду 2 групи для здійснення захисту за призначенням та забезпечити прибуття адвоката на 09 годину 40 хвилин 05 грудня 2023 року до Тетіївського районного суду Київської області для участі у розгляді заяви лікаря-психіатра Комунального некомерційного підприємства «Тетіївська Центральна лікарня» Тетіївської міської ради ОСОБА_4 про продовження примусових заходів медичного характеру ОСОБА_5 .

Копію ухвали для виконання направити до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області, розташованому за адресою: Київська область, м. Біла Церква, вул. Гайок, 4а.

Судове засідання відкласти до 09 години 40 хвилин 05 грудня 2023 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.11.2023
Оприлюднено20.11.2023
Номер документу114985829
СудочинствоКримінальне
Сутьпродовження примусових заходів медичного характеру ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженцю та жителю АДРЕСА_1 , громадянину України, інваліду 2 групи

Судовий реєстр по справі —380/1521/15-к

Ухвала від 05.12.2023

Кримінальне

Тетіївський районний суд Київської області

Косович Т. П.

Ухвала від 17.11.2023

Кримінальне

Тетіївський районний суд Київської області

Косович Т. П.

Ухвала від 19.05.2023

Кримінальне

Тетіївський районний суд Київської області

Косович Т. П.

Ухвала від 04.04.2023

Кримінальне

Тетіївський районний суд Київської області

Косович Т. П.

Ухвала від 12.10.2022

Кримінальне

Тетіївський районний суд Київської області

Косович Т. П.

Ухвала від 04.08.2022

Кримінальне

Тетіївський районний суд Київської області

Косович Т. П.

Ухвала від 18.02.2022

Кримінальне

Тетіївський районний суд Київської області

Косович Т. П.

Ухвала від 09.02.2022

Кримінальне

Тетіївський районний суд Київської області

Косович Т. П.

Ухвала від 18.08.2021

Кримінальне

Тетіївський районний суд Київської області

Косович Т. П.

Ухвала від 17.02.2021

Кримінальне

Тетіївський районний суд Київської області

Косович Т. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні