Ухвала
від 16.11.2023 по справі 1962/11/2170
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 1962/11/2170

УХВАЛА

16 листопада 2023 року Одеський окружний адміністративний суд в складі головуючого судді Левчук О.А., розглянувши в порядку письмового провадження заяву старшого державного виконавця Дніпровського відділу державної виконавчої служби у місті Херсоні Міністерства юстиції (м. Одеса) Кузьменко Ігоря Миколайовича про видачу дублікату виконавчого листа, -

ВСТАНОВИВ:

До Одеського окружного адміністративного суду знадійшла заява старшого державного виконавця Дніпровського відділу державної виконавчої служби у місті Херсоні Міністерства юстиції (м. Одеса) Кузьменко Ігоря Миколайовича про видачу дублікату виконавчого листа по справі № 2-а-1962/11/21/70.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу справи між суддями від 14.11.2023 року заяву передано головуючому судді Левчук О.А.

Вивчивши матеріали справи, суд встановив наступне.

Згідно п. 18.4 ч. 18 Розділу VII Перехідних положень КАС України до дня початку функціонування Єдиного державного реєстру виконавчих документів у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку.

Згідно ч. 1 ст. 167 КАС України будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити: 1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету; 2) найменування суду, до якого вона подається; 3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі; 4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника; 5) підстави заяви (клопотання, заперечення); 6) перелік документів та інших доказів (за наявності), що додаються до заяви (клопотання, заперечення); 7) інші відомості, які вимагаються цим Кодексом.

До заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Разом з тим, всупереч вимогам ч. 1 ст. 167 КАС України до заяви про видачу дублікату виконавчого листа не надано доказів надіслання (надання) копії такої заяви іншим учасникам справи (провадження).

Відповідно до ч. 2 ст. 167 КАС України якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, або якщо вона є очевидно безпідставною та необґрунтованою, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду. Суд повертає письмову заяву (клопотання, заперечення) її заявнику без розгляду також у разі, якщо її подано особою, яка відповідно до частини шостої статті 18 цього Кодексу зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його.

При таких обставинах, суд дійшов висновку, що заява про видачу дублікату виконавчого листа підлягає поверненню заявнику без розгляду.

Керуючись ст. ст. 166, 167, 243, 248, 379 КАС України, -

У Х В А Л И В:

Заяву старшого державного виконавця Дніпровського відділу державної виконавчої служби у місті Херсоні Міністерства юстиції (м. Одеса) Кузьменко Ігоря Миколайовича про видачу дублікату виконавчого листа (вхід. № ЕП/АВ/420/203/23 від 14.11.2023 року) повернути без розгляду.

Роз`яснити заявнику, що повернення заяви про видачу дублікату виконавчого листа не позбавляє його права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала може бути оскаржена в порядку та в строки встановлені ст.ст. 295, 297 КАС України.

Ухвала набирає законної сили в порядку передбаченому статтею 256 КАС України.

Суддя О.А. Левчук

Дата ухвалення рішення16.11.2023
Оприлюднено20.11.2023
Номер документу114997529
СудочинствоАдміністративне
Сутьвидачу дублікату виконавчого листа

Судовий реєстр по справі —1962/11/2170

Ухвала від 29.02.2024

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Левчук О.А.

Ухвала від 08.02.2024

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Левчук О.А.

Ухвала від 16.11.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Левчук О.А.

Ухвала від 14.08.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бездрабко О.І.

Постанова від 17.11.2011

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні