Ухвала
від 19.09.2023 по справі 331/6074/23
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

19.09.2023

Справа № 331/6074/23

Провадження № 2/331/2228/2023

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

19 вересня 2023 року місто Запоріжжя

Суддя Жовтневого районного суду міста Запоріжжя Яцун О.О., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , в особі представника ОСОБА_2 , до Бердянського державного педагогічного університету про поновлення на роботі та виплату заробітної плати за час вимушеного прогулу,

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 , в особі представника ОСОБА_2 , який діє на підставі ордеру на надання правничої (правової) допомоги серії АР № 1121354 від 01.09.2023 року звернулася до Жовтневого районного суду міста Запоріжжя з позовною заявою до Бердянського державного педагогічного університету про поновлення на роботі та виплату заробітної плати за час вимушеного прогулу.

Відповідно до розпорядження Голови Верховного Суду № 49/0/9-22 від 14.09.2022 року, враховуючи неможливість судами здійснювати правосуддя під час воєнного стану, змінено територіальну підсудність судових справ з Бердянського міськрайонного суду Запорізької області на Жовтневий районний суд міста Запоріжжя.

Оглянувши зміст позовної заяви та додані до позову документи, вважаю, що позовна заява подана з додержанням вимог, встановлених ст.ст. 175, 177 ЦПК України. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви та відмови у відкритті провадження у справі, передбачені ст.ст. 185-186 ЦПК України, відсутні. Позовна заява подана до суду із додержанням правил підсудності та підлягає розгляду в Жовтневому районному суді міста Запоріжжя.

Розглянувши позовну заяву, суддя дійшов до висновку про можливість прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

Враховуючи положення п.2) ч. 4 ст. 19 та п.2) ч. 1 ст. 274 ЦПК України, дана цивільна справа підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Крім того, у прохальній частині позовної заяви міститься клопотання позивача про витребування доказів Так, позивач, в особі представника, просить суд витребувати у відповідача наказ, яким було звільнено ОСОБА_1 на підставі п.2 ст.36 КзпП України (закінчення строку дії контракту), оскільки позивач позбавлений можливості самостійно надати зазначений доказ.

Згідно ч. 6 ст. 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

За таких обставин, з метою захисту прав та інтересів сторін, для з`ясування всіх обставин справи, повного та об`єктивного її розгляду, суд дійшов до висновку про необхідність витребування даного доказу.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст. 19, 84, 175, 177, 187, 259-261, 274, 353 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , в особі представника ОСОБА_2 , до Бердянського державного педагогічного університету про поновлення на роботі та виплату заробітної плати за час вимушеного прогулу.

Розгляд цивільної справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк для подання відзиву на позовну заяву з дня вручення даної ухвали, роз`яснивши, що у зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, із одночасним надісланням копії відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд, у відповідності до положень ч. 8 ст. 178 ЦПК України, вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити відповідачу його право, згідно ч. 1 ст. 193 ЦПК України, пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Встановити позивачу п`ятиденний строк для подання відповіді на відзив відповідача з дня отримання відзиву, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи, та роз`яснити, що відповідь на відзив повинна відповідати вимогам частин третьої п`ятої статті 178 ЦПК України.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи, та роз`яснити, що заперечення повинно відповідати вимогам частин третьої п`ятої статті 178 ЦПК України.

Встановити третім особам п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії позовної заяви з додатками для подання пояснень на позов, роз`яснивши, що пояснення повинні відповідати вимогам частин третьої п`ятої статті 178 ЦПК України, копія яких одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Судове засідання з повідомленням сторін провести в залі судових засідань Жовтневого районного суду міста Запоріжжя (69095, місто Запоріжжя, вулиця Олександрівська, 6) 31 жовтня 2023 року о 13 годині 30 хвилин.

Зобов`язати позивача надати в судове засідання оригінали документів, доданих до позовної заяви.

Клопотання позивача ОСОБА_1 , в особі представника ОСОБА_2 , про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у Бердянського державного педагогічного університету (тимчасова адреса: місто Запоріжжя, вулиця Жуковського, будинок № 66) наказ, яким було звільнено ОСОБА_1 на підставі п.2 ст.36 КзпП України (закінчення строку дії контракту).

Вказаний документ (доказ) надіслати на адресу Жовтневого районного суду міста Запоріжжя у строк до 31 жовтня 2023 року.

Роз`яснити, що згідно ч. 7 ст. 84 ЦПК України, у разі відсутності можливості подати доказ, який витребовує суд, або відсутності можливості подати такий доказ у встановлені строки, особи зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою: inbox@gt.zp.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.О. Яцун

Дата ухвалення рішення19.09.2023
Оприлюднено22.11.2023
Номер документу115022809
СудочинствоЦивільне
Сутьпоновлення на роботі та виплату заробітної плати за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —331/6074/23

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Яцун О. О.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Яцун О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні