Ухвала
від 13.10.2023 по справі 759/15170/23
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

пр. № 2/759/4486/23

ун. № 759/15170/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 жовтня 2023 року м. Київ

Святошинський районний суд м. Києва

у складі: головуючого судді Ул`яновської О.В.,

секретаря судового засідання Кривонос Ю.Р.,

за участю: представника позивача ОСОБА_1 ,

розглянувши в судовому засіданні у залі суду в м. Києві клопотання представника позивача ОСОБА_1 про витребування доказів по цивільній справі за позовними вимогами ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , треті особи: Київська міська рада, Департамент будівництва та житлового забезпечення, Управління Центр надання адміністративних послуг Святошинської районної державної адміністрації у м. Києві про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням та усунення перешкод в користуванні квартирою, шляхом виселення без надання іншого житла та зняття з реєстрації,

ВСТАНОВИВ:

у серпні 2023 р. до Святошинського районного суду м. Києва надійшла вищезазначена позовна заява.

13.10.2023 у судовому засіданні від представника позивача ОСОБА_1 надійшло клопотання про витребування доказів у Святошинського відділу Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у м. Києві та Київській області всі копії документів, на підставі яких відбулась реєстрація місця проживання - ОСОБА_3 та ОСОБА_4 за адресою: АДРЕСА_1 . А також витребувати у Сектору з питань приватизації житлового фонду апарату Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації - копії всіх документів, на підставі яких була здійснена приватизація квартири АДРЕСА_2 .

Згідно ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Відповідно до ч. 2 ст. 84 ЦПК України, у клопотанні повинно бути зазначено: який доказ витребовується; обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Відповідно до ч. 6 ст. 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Відповідно до ч. 7 ст. 84 ЦПК України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Відповідно до ч. 8 ст. 84 ЦПК України, у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Виходячи з вищевикладеного, суд прийшов до висновку про необхідність витребування доказів.

На підставі викладеного, керуючись ч. 1, ч. 6-8 ст. 84, ч. 3 ст. 177 ЦПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

клопотання представника позивача ОСОБА_1 про витребування доказів по цивільній справі за позовними вимогами ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , треті особи: Київська міська рада, Департамент будівництва та житлового забезпечення, Управління Центр надання адміністративних послуг Святошинської районної державної адміністрації у м. Києві про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням та усунення перешкод в користуванні квартирою, шляхом виселення без надання іншого житла та зняття з реєстрації задовольнити.

Витребувати у Святошинського відділу Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у м. Києві та Київській області всі копії документів, на підставі яких відбулась реєстрація місця проживання - ОСОБА_3 та ОСОБА_4 за адреою: АДРЕСА_1 .

Витребувати у Сектору з питань приватизації житлового фонду апарату Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації - копії всіх документів, на підставі яких була здійснена приватизація квартири АДРЕСА_2 .

У разі неможливості надання відповіді надіслати обґрунтовану відмову.

Витребувані ухвалою вказані докази надіслати до Святошинського районного суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Якуба Коласа, 27-а у термін до 21.11.2023.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду виключно з мотивів порушення правил підсудності до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складання цієї ухвали.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: https://sv.ki.court.gov.ua/sud2608/.

Суддя: О.В. Ул`яновська

СудСвятошинський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення13.10.2023
Оприлюднено22.11.2023
Номер документу115027441
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин, з них про визнання особи такою, що втратила право користування жилим приміщенням

Судовий реєстр по справі —759/15170/23

Рішення від 15.01.2024

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Ул`яновська О. В.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Ул`яновська О. В.

Ухвала від 13.10.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Ул`яновська О. В.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Ул`яновська О. В.

Ухвала від 15.08.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Ул`яновська О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні