Ухвала
від 20.11.2023 по справі 912/2066/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ С У Д

Кіровоградської області

вул.В`ячеслава Чорновола, 29/32, м.Кропивницький, Україна, 25022,

тел. 32-05-11E-mail: inbox@kr.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

20 листопада 2023 рокуСправа № 912/2066/23

Господарський суд Кіровоградської області в складі судді Тимошевської В.В. розглянувши матеріали заяви №б/н від 27.10.2023 ОСОБА_1 (далі - гр. ОСОБА_1 ), РНОКПП НОМЕР_1 , АДРЕСА_1

про неплатоспроможність боржника - фізичної особи

ВСТАНОВИВ:

Заявник звернувся до Господарського суду Кіровоградської області через систему "Електронний суд" із заявою на підставі ч. 2 ст. 115 Кодексу України з процедур банкрутства (далі - КУзПБ) з вимогою відкрити провадження з приводу банкрутства фізичної особи.

Ухвалою Господарського суду Кіровоградської області від 06.11.2023 заяву ОСОБА_1 про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність залишено без руху.

15.11.2023 на адресу суду надійшла заява про усунення недоліків.

Згідно ч. 3 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу.

Заява боржника відповідає вимогам ст. 116 Кодексу України з процедур банкрутства.

Розглянувши матеріали заяви, суд визнав подані ОСОБА_1 документи достатніми для прийняття заяви про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність ОСОБА_1 до розгляду.

Згідно з частиною 1 ст. 117 КУзПБ, у разі відсутності підстав для відмови у прийнятті заяви про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність або для повернення такої заяви господарський суд не пізніше п`яти днів з дня надходження заяви постановляє ухвалу про прийняття заяви до розгляду, в якій зазначаються:

1) дата підготовчого засідання, яке має відбутися не пізніше 15 робочих днів з дня постановлення ухвали;

2) прізвище, ім`я та по батькові арбітражних керуючих, визначених автоматизованим відбором для призначення керуючого реструктуризацією.

Так, Законом України від 05.06.2020 № 686-ІХ "Про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства" доповнено Прикінцеві та перехідні положення Кодексу України з процедур банкрутства пунктом 2-1, відповідно до якого встановлено, що до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом.

Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією.

Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу.

Господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), призначає арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, розпорядником майна або керуючим реструктуризацією.

У разі якщо заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) не містить пропозиції щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією або до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) не додано заяви цього арбітражного керуючого про участь у справі, або з підстав, визначених частиною третьою статті 28 цього Кодексу, цього арбітражного керуючого не може бути призначено розпорядником майна або керуючим реструктуризацією, або заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство подано боржником - юридичною особою, призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією здійснюється господарським судом самостійно з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України, у порядку, що діяв до дня введення цього Кодексу в дію, шляхом застосування автоматизованої системи.

В своїй заяві ОСОБА_1 , посилаючись на ч. 2-1 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, пропонує суду кандидатуру арбітражного керуючого Багінського Артема Олександровича (свідоцтво №1871 від 20.12.2018) для виконання повноважень керуючого реструктуризацією, заяву якого на участь у справі додано до матеріалів заяви про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність ОСОБА_1 .

Враховуючи вказані вище положення Кодексу України з процедур банкрутства, суд дійшов висновку про призначення підготовчого засідання у даній справі без застосування автоматизованої системи для визначення кандидатури арбітражного керуючого у справі про неплатоспроможність.

Керуючись ст. ст. 2, 3, 4, 20, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України; ст. ст.28, 113, 115, 116, 117 Кодексу України з процедур банкрутства, суд

УХВАЛИВ:

1.Прийняти до розгляду заяву ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ) про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність.

2. Підготовче засідання призначити на 08.12.203 об 11:00 год.

3. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Кіровоградської області за адресою: 25022, м. Кропивницький, вул. В`ячеслава Чорновола, 29/32, в залі суд. засідань №324, тел. 0(522)32-05-11.

4. Автоматизована система для визначення кандидатури арбітражних керуючих для призначення керуючим реструктуризацією у даній справі не застосовується.

5. Явку Плюща Владислава Сергійовича або його повноважного представника в підготовче засідання 08.12.203 об 11:00 год визнати обов`язковою.

Звернути увагу Плюща В.С. на можливість скористатись своїм правом на участь в засіданні суду в режимі відеоконференції, у тому числі, поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, для чого є необхідним подати до суду відповідну заяву.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Копії ухвали надіслати заявнику до електронного кабінету з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи; арбітражному керуючому Багінському А.О. до електронного кабінету з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи; Фортечному відділу державної виконавчої служби у місті Кропивницькому Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро) (25006, м. Кропивницький, вул. Дворцова, 32/29), Подільському відділу державної виконавчої служби у місті Кропивницькому Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро) (25006, м. Кропивницький, вул. Преображенська, 2), Головному управлінню ДПС у Кіровоградській області(на електронну пошту: krofficial@tax.gov.ua); Сектору з питань банкрутства Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області (м. Кропивницький, вул. Дворцова, 6/7).

Суддя В.В.Тимошевська

Дата ухвалення рішення20.11.2023
Оприлюднено22.11.2023
Номер документу115030118
СудочинствоГосподарське
Сутьнеплатоспроможність боржника - фізичної особи

Судовий реєстр по справі —912/2066/23

Ухвала від 05.03.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Тимошевська В.В.

Ухвала від 19.02.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Тимошевська В.В.

Ухвала від 01.02.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Тимошевська В.В.

Ухвала від 01.02.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Тимошевська В.В.

Ухвала від 17.01.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Тимошевська В.В.

Ухвала від 29.11.2023

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Тимошевська В.В.

Ухвала від 20.11.2023

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Тимошевська В.В.

Ухвала від 06.11.2023

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Тимошевська В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні