Ухвала
від 20.11.2023 по справі 320/20734/23
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

20 листопада 2023 року м. Київ № 320/20734/23

Суддя Київського окружного адміністративного суду Жук Р.В., дослідивши матеріали адміністративного позову та додані до нього документи

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Хім Сінтез"

до 1) Головного управління Державної податкової служби України у м. Києві у

Дніпровському районі (Дніпровський район м. Києва);

2) Державної податкової служби України

про визнання протиправними та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

До Окружного адміністративного суду міста Києва звернулося Товариство з обмеженою відповідальністю "Хім Сінтез" з адміністративним позовом до Головного управління Державної податкової служби України у м. Києві у Дніпровському районі (Дніпровський район м. Києва), Державної податкової служби України, в якому просить суд:

- визнати протиправним та скасувати рішення комісії з питань зупинення реєстрації податкової накладної в Єдиному реєстрі податкових накладних ГУ ДПС у м. Києві ДПІ у Дніпровському районі (Дніпровський район м.Києва) від 22.12.2022 за №77693/35201593/2 про відмову в реєстрації податкової накладної позивача - ТОВ "Хім Сінтез" №10 від 26.10.2022 в Єдиному реєстрі податкових накладних;

- зобов`язати Державну податкову службу України зареєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних податкову накладну №10 від 26.10.2022, складену позивачем - ТОВ "Хім Сінтез", датою набрання рішенням суду законної сили.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 21.06.2023 позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Хім Сінтез" залишено без руху та надано строк позивачу на усунення недоліків позовної заяви.

У вказаній ухвалі зазначено, що недоліки повинні бути усунені шляхом подання до суду: нової редакції позовної заяви із правильним зазначенням відповідачів (відповідача) і обставин справи, конкретизацією позовних вимог, які ТОВ "ХІМ СІНТЕЗ" просить суд задовольнити з урахуванням всіх вище зазначених зауважень, а також копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідно до кількості учасників справи.

Відповідно до протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями матеріали адміністративного позову передано на розгляд судді Київського окружного адміністративного суду Жуку Р.В.

Дослідивши матеріали адміністративного позову, суд дійшов висновку, що він не відповідає вимогам статей 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України з огляду на таке.

Відповідно до пункту 2 частини п`ятої статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України в позовній заяві зазначаються: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв`язку, адреса електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету;

Пунктом 4 частини п`ятої статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що в позовній заяві зазначаються зміст позовних вимог і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів.

Позивачем у позовній заяві під номером 1 визначено відповідачем - Головне управління Державної податкової служби України у м. Києві у Дніпровському районі (Дніпровський район м. Києва) (код ЄДРПОУ 44116011).

Водночас, відповідно до інформації наявної в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань найменування юридичної особи за вказаним позивачем у позовній заяві кодом ЄДРПОУ значиться - Головне управління Державної податкової служби України у м. Києві.

Отже, позивачу необхідно уточнити склад відповідачів.

Пунктом 4 частини п`ятої статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що в позовній заяві зазначаються зміст позовних вимог і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів.

Позивач просить суд визнати протиправним та скасувати рішення комісії з питань зупинення реєстрації податкової накладної в Єдиному реєстрі податкових накладних ГУ ДПС у м. Києві ДПІ у Дніпровському районі (Дніпровський район м.Києва) від 22.12.2022 за №77693/35201593/2 про відмову в реєстрації податкової накладної позивача - ТОВ "Хім Сінтез" №10 від 26.10.2022 в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Водночас в матеріалах справи за вказаними вище реквізитами наявне рішення за результатами розгляду скарги щодо рішення про відмову у реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних прийняте Державною податковою службою України.

В той час як рішення про відмову в реєстрації податкової накладної позивача - ТОВ "Хім Сінтез" №10 від 26.10.2022 в Єдиному реєстрі податкових накладних прийняте Головним управлінням Державної податкової служби України у м. Києві 08.12.2022 за №7805405/35201593.

Відповідно до частини першої статті 161 Кодексу адміністративного судочинства України до позовної заяви додаються її копії, а також копії доданих до позовної заяви документів відповідно до кількості учасників справи, крім випадків, визначених частиною другою цієї статті.

Проте, позивачем до суду не надано копії позовних заяв, а також копії доданих до позовної заяви документів для відповідачів, а надано докази направлення таких документів на адреси відповідачів, що не відповідає вимогам частини першої статті 161 Кодексу адміністративного судочинства України.

Таким чином, позивачу у порядку усунення недоліків позовної заяви необхідно надати суду: нової редакції позовної заяви із правильним зазначенням відповідачів, конкретизацією позовних вимог, в частині оскарженого рішення, а також копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідно до кількості учасників справи.

Згідно з частинами 1, 2 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Керуючись статтями 161, 169, 171, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

1. Прийняти позовну заяву до провадження.

2. Залишити позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Хім Сінтез" без руху.

3. Встановити позивачу 10-денний строк з дня отримання даної ухвали на усунення недоліків позовної заяви.

4. Попередити позивача про те, що у разі, якщо недоліки не буде усунуто у встановлений судом строк, позовну заяву буде повернуто відповідно до пункту першого частини четвертої статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

СуддяЖук Р.В.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.11.2023
Оприлюднено22.11.2023
Номер документу115033605
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема щодо адміністрування окремих податків, зборів, платежів, з них зупинення реєстрації податкових накладних

Судовий реєстр по справі —320/20734/23

Ухвала від 19.12.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Жук Р.В.

Ухвала від 20.11.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Жук Р.В.

Ухвала від 21.06.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні