Ухвала
від 20.11.2023 по справі 520/29381/23
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

20 листопада 2023 року Справа № 520/29381/23

Харківський окружний адміністративний суд у складі судді Білової О.В. розглянувши справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , код НОМЕР_1 ) до Квартирно-експлуатаційного управління м. Харкова (вул. Пушкінська, буд. 61,м. Харків,Харківська обл., Харківський р-н,61024, код ЄДРПОУ07923280) про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

До Харківського окружного адміністративного суду звернулася позивач ОСОБА_1 з адміністративним позовом до Квартирно-експлуатаційного управління м. Харкова, в якому просить суд:

- визнати протиправною бездіяльність Квартирно-експлуатаційного управління м. Харкова щодо подання клопотання до виконавчого комітету Чугуївської міської ради Харківської області про виключення з числа службового квартири АДРЕСА_2 для забезпечення ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 постійним житлом;

- зобов`язати квартирно-експлуатаційне управління м. Харкова подати до Чугуївської міської ради Харківської області клопотання про виключення з числа службових квартирно- експлуатаційного управління м. Харкова квартири АДРЕСА_3 .

Ухвалою судді від 25.10.2023 відкрито спрощене провадження у справі.

13.11.2023 в межах підготовчого підготовки справи до судового розгляду позивачем подано уточнену позовну заяву, в якій позивачка просить суд:

- визнати протиправною відмову Харківського квартирно-експлуатаційного управління в реалізації права ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 на житлову пільгу - виключення з числа службових Харківського квартирно-експлуатаційного управління квартири АДРЕСА_3 ;

- зобов`язати військову частину НОМЕР_2 в особі її житлової комісії погодити зняття статусу "службову приміщення" з квартири АДРЕСА_3 , а командира військової частини НОМЕР_2 зобов`язати затвердити вказане рішення житлової комісії військової частини НОМЕР_2 , для забезпечення постійним житлом старшого солдата ОСОБА_1 ;

- зобов`язати Харківське квартирно-експлуатаційне управління подати до Чугуївської міської ради Харківської області клопотання про виключення з числа службових квартири АДРЕСА_3 .

Згідно з ч.1 ст 46 КАС України крім прав та обов`язків, визначених у статті 44 цього Кодексу, позивач має право на будь-якій стадії судового процесу відмовитися від позову. Позивач має право змінити предмет або підстави позову, збільшити або зменшити розмір позовних вимог шляхом подання письмової заяви до закінчення підготовчого засідання або не пізніше ніж за п`ять днів до першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

Зазначене вище уточнення позовних вимог подано позивачкою в межах строку, встановленого КАС України, підстав для відмови в прийнятті уточненої позовної заяви до розгляду судом не вбачається.

З огляду на вказане, суд вважає за можливе прийняти до розгляду уточнену позовну заяву.

Як вбачається з уточненого позову, позовні вимоги позивачем заявлені до Харківського квартирно-експлуатаційного управління та Військової частини НОМЕР_2 .

Відповідно до ч. 3, 6 ст. 48 КАС України суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача. Після заміни сторони, залучення другого відповідача розгляд адміністративної справи починається спочатку.

З огляду на зазначене, суд вважає за необхідне залучити в якості співвідповідача Військову частину НОМЕР_2 та розпочати розгляд справи спочатку.

Керуючись ст. 46, 48 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Прийняти до розгляду уточнену позовну заяву, що надійшла до суду 13.11.2023.

Залучити в якості співвідповідача у справі Військову частину НОМЕР_2 .

Розпочати спочатку розгляд справи за позовом ОСОБА_1 до Харківського квартирно-експлуатаційного управління, Військової частини НОМЕР_2 про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії.

Роз`яснити співвідповідачу його право подати до суду відзив на позов, а також всі письмові та електронні докази - у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання зазначеної ухвали, дотримуючись вимог ст. 162 КАС України.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі, а також копію позовної заяви з додатками залученому до участі у справі співвідповідачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали виготовлено 20 листопада 2023 року.

Суддя Білова О.В.

Дата ухвалення рішення20.11.2023
Оприлюднено22.11.2023
Номер документу115036109
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо публічної житлової політики

Судовий реєстр по справі —520/29381/23

Постанова від 07.05.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Любчич Л.В.

Ухвала від 10.04.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Любчич Л.В.

Ухвала від 26.03.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Любчич Л.В.

Ухвала від 04.03.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Любчич Л.В.

Ухвала від 04.03.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Любчич Л.В.

Ухвала від 31.01.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Любчич Л.В.

Рішення від 22.01.2024

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Білова О.В.

Ухвала від 20.11.2023

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Білова О.В.

Ухвала від 25.10.2023

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Білова О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні