Ухвала
від 20.11.2023 по справі 551/1274/23
ШИШАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 551/1274/23

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

20 листопада 2023 року

сел. Шишаки

Суддя Шишацького районного суду Полтавської області Кулик Н.В., перевіривши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 / адреса зареєстрованого місця проживання: АДРЕСА_1 / до ОСОБА_2 / зареєстрована адреса місця проживання: АДРЕСА_2 / про розірвання шлюбу,-

в с т а н о в и в :

15 листопада 2023 року адвокат Юраш І.О., яка діє в інтересах позивача ОСОБА_1 , через систему « Електронний суд » звернулася до суду з позовом до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу з огляду на втрату почуття поваги й любові та фактичне припинення шлюбних відносин.

При цьому, представник позивача адвокат Юраш І.Ю. просила витребувати у відповідача ОСОБА_2 оригінал свідоцтва про шлюб, копію паспорта та реєстраційного номеру облікової картки платника податків.

20 листопада 2023 року на адресу суду надійшла витребувана судом інформація про те, що зареєстрованим місцем проживання ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , є АДРЕСА_2 .

Подана позовна заява складена у відповідності з вимогами статей 175, 177 ЦПК України та належить до територіальної юрисдикції Шишацького районного суду Полтавської області. Підстав для повернення її позивачу не вбачається, відтак наявні всі підстави для прийняття позовної заяви до розгляду.

Зважаючи на предмет спору, який виникає з сімейних правовідносин, справа у відповідності з вимогами п.1 ч.4 ст.274 ЦПК України може бути розглянута у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення /виклику/ сторін.

Враховуючи те, що при подачі позову представником позивача було заявлено клопотання про витребування документів, суд, з метою винесення по справі законного й обґрунтованого рішення, на підставі положень ст.84 ЦПК України, вважає за необхідне задовольнити клопотання останнього та витребувати у відповідача оригінал свідоцтва про шлюб, ксерокопію сторінок паспорту та реєстраційного номеру облікової картки платника податків.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.3, 19, 260, 261, 274, 279 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Позовну заяву ОСОБА_1 / адреса зареєстрованого місця проживання: АДРЕСА_1 / до ОСОБА_2 / зареєстрована адреса місця проживання: АДРЕСА_2 / про розірвання шлюбу, - прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Справу розглядати у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

Довести до відому сторін, що розгляд справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу відбудеться у порядку письмового провадження о 08 год. 00 хв. 20 грудня 2023 року.

Клопотання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження у судовому засіданні з повідомленням осіб відповідач має право подати в строк для подання відзиву, а позивач - не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Запропонувати відповідачу протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали надіслати:

- суду - відзив на позовну заяву і всі письмові докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову;

- позивачу копію відзиву та доданих до нього документів.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити відповідачу право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Запропонувати позивачу протягом семи днів з дня отримання від відповідача відзиву надіслати:

- суду - відповідь на відзив, до якої застосовуються правила, встановлені частинами третьою п`ятою ст. 178 ЦПК України.

- відповідачу - копію відповіді на відзив.

Запропонувати відповідачу протягом семи днів з дня отримання від позивача відповіді на відзив надіслати:

- суду - заперечення, до яких застосовуються правила, встановлені частинами третьою п`ятою ст.178 ЦПК України;

- позивачу - копію заперечень.

Зобов`язати відповідача ОСОБА_2 у строк до 15 грудня 2022 року включно надати суду оригінал свідоцтва про шлюб, ксерокопію сторінок паспорту та реєстраційного номеру облікової картки платника податків.

Роз`яснити, що у відповідності з вимогами ч.6 ст.84 ЦПК України, будь - яка особа, у якої знаходиться доказ повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнані судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Притягнення винних до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Справа в порядку спрощеного позовного провадження розглядається судом протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості.

Копію ухвали невідкладно надіслати учасникам справи.

Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі, відповідачу надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала є остаточною та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення20.11.2023
Оприлюднено22.11.2023
Номер документу115041280
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про розірвання шлюбу

Судовий реєстр по справі —551/1274/23

Рішення від 18.03.2024

Цивільне

Шишацький районний суд Полтавської області

Кулик Н. В.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Шишацький районний суд Полтавської області

Кулик Н. В.

Ухвала від 26.01.2024

Цивільне

Шишацький районний суд Полтавської області

Кулик Н. В.

Ухвала від 20.12.2023

Цивільне

Шишацький районний суд Полтавської області

Кулик Н. В.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Шишацький районний суд Полтавської області

Кулик Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні