Ухвала
від 27.02.2024 по справі 551/1274/23
ШИШАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 551/1274/23

У Х В А Л А

про відкладення судового засідання

27 лютого 2024 року

сел. Шишаки

Шишацький районний суд Полтавської області в складі головуючого судді Кулик Н.В., розглянувши поза межами судового засідання матеріали справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу,-

в с т а н о в и в :

15 листопада 2023 року адвокат Юраш І.О., яка діє в інтересах позивача ОСОБА_1 , через систему « Електронний суд » звернулася до суду з позовом до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу з огляду на втрату почуття поваги й любові та фактичне припинення шлюбних відносин.

При цьому, представник позивача - адвокат Юраш І.Ю. просила витребувати у відповідача ОСОБА_2 оригінал свідоцтва про шлюб, копію паспорта та реєстраційного номеру облікової картки платника податків ( а. с. 14 ).

20 листопада 2023 року на адресу суду надійшла інформація про те, що зареєстрованим місцем проживання відповідача ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , є: АДРЕСА_1 ( а. с. 13 ).

Ухвалою суду від 20 листопада 2023 року позовну заяву ОСОБА_1 прийнято до розгляду, провадження у справі відкрито, її розгляд ухвалено проводити у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін, до відому яких доведено, що розгляд справи відбудеться у порядку письмового провадження о 08 год. 00 хв. 20 грудня 2023 року ( а. с. 14 ).

18 грудня 2023 року від представника позивача - адвоката Юраш І.О. через систему « Електронний суд » надійшло клопотання про проведення розгляду справи у її відсутність та відсутність позивача ( а. с. 17 ).

Станом на 20 грудня 2023 року в матеріалах справи були відсутні дані про вручення відповідачу копії ухвали суду від 20 листопада 2023 року та копії позовної заяви з доданими до неї документами, оскільки на адресу суду повернувся поштовий конверт з відміткою, що остання за адресою зареєстрованого місця проживання відсутня ( а. с. 19 ).

За даними Міністерства доходів та зборів від 22 листопада 2023 року, надати реєстраційний номер облікової картки платника податків відповідача ОСОБА_2 не має можливості з огляду на неможливість однозначно ідентифікувати останню ( а. с. 16 ).

Ухвалою суду від 20 грудня 2023 року проведення судового засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 відкладено до 09 год. 00 хв. 26 січня 2024 року ( а. с. 21 ).

Ухвалою суду від 26 січня 2024 року проведення судового засідання відкладено до 15 год. 00 хв. 27 лютого 2024 року та зобов`язано відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Миргородському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції надати суду у строк до 22 лютого 2024 року включно витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про держану реєстрацію шлюбу ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_2 , реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1 , з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованою за адресою: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків - невідомий ( а. с. 26 ).

Станом на 27 лютого 2024 року суду не надана витребувана інформація, що унеможливлює прийняття у справі законного та обґрунтованого рішення.

Станом на день розгляду справи, на адресу суду повернувся поштовий конверт з відміткою, що відповідач за зазначеною адресою відсутній.

При цьому, відповідач про місце, дату та час розгляду справи була сповіщена через розміщення оголошення на офіційному веб порталі судової влади України.

При цьому, до позовної заяви позивачем не додано оригінал свідоцтва про шлюб, який він просив витребувати у відповідача.

Разом з цим, до позовної заяви долучена інформація про те, що у Державному реєстрі актів цивільного стану громадян наявний актовий запис про шлюб № 8 від 01 жовтня 2011 року, який складений виконавчим комітетом Пришибської сільської ради Шишацького району Полтавської області відносно ОСОБА_1 та ОСОБА_3 . Станом на 13 вересня 2023 року шлюб не розірваний ( а. с. 6 ).

Відповідно до ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно ч.3 ст. 84 ЦПК України, у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, - також залишити позовну заяву без розгляду ( ч. 6 - 10 ст. 84 ЦПК України ).

Зважаючи на те, що позивачем заявлялось клопотання про витребування у відповідача оригіналу свідоцтва про реєстрацію шлюбу, яка за місцем своєї реєстрації відсутня та не отримує поштову кореспонденцію, суд, з метою винесення у справі законного та обґрунтованого рішення, приходить до висновку про витребування з відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Миргородському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерсва юстиції витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію шлюбу ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_2 , реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1 , з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованою за адресою: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків - відсутній.

З огляду на вказані обставини, суд приходить до висновку про відкладення судового засідання на іншу дату і час.

Разом з тим, суд вбачає за необхідне сповістити відповідача про місце, дату та час проведення судового засідання також через розміщення оголошення на офіційному веб - порталі судової влади України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.223, 260 261, 279 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Проведення судового засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу, - відкласти до 16 год. 00 хв. 18 березня 2024 року.

Повторно зобов`язати відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Миргородському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерсва юстиції надати суду у строк до 11 березня 2024 року включно витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію шлюбу ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_2 , реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1 , з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованою за адресою: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків - відсутній.

Роз`яснити, що у відповідності з вимогами ч.6 ст.84 ЦПК України, будь - яка особа, у якої знаходиться доказ повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнані судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Притягнення винних до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Копію ухвали невідкладно надіслати учасникам справи для відому.

Сповістити відповідача ОСОБА_2 про місце, дату та час проведення судового засідання також через розміщення оголошення на офіційному веб - порталі судової влади України.

Ухвала остаточна та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Головуючий суддя:

Дата ухвалення рішення27.02.2024
Оприлюднено29.02.2024
Номер документу117264367
СудочинствоЦивільне
Сутьрозірвання шлюбу

Судовий реєстр по справі —551/1274/23

Рішення від 18.03.2024

Цивільне

Шишацький районний суд Полтавської області

Кулик Н. В.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Шишацький районний суд Полтавської області

Кулик Н. В.

Ухвала від 26.01.2024

Цивільне

Шишацький районний суд Полтавської області

Кулик Н. В.

Ухвала від 20.12.2023

Цивільне

Шишацький районний суд Полтавської області

Кулик Н. В.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Шишацький районний суд Полтавської області

Кулик Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні