Ухвала
від 21.11.2023 по справі 173/3065/23
ВІЛЬНОГІРСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЄУН 173/3065/23

н/п 2/174/296/2023

У Х В А Л А

21 листопада 2023 року м.Вільногірськ

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області в складі:

головуючого - судді Борцової А.А.,

за участю секретаря Килинчук Л.Л.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника позивачки ОСОБА_1 про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до Верхівцевської міської ради Кам`янського району Дніпропетровської області про визнання права власності на спадкове майно, передачу в натурі майна, визнаного відумерлим, припинення договору оренди, третя особа Селянське (фермерське) господарство «Іванково»,-

В С Т А Н О В И В:

На розгляді у Вільногірському міському суді Дніпропетровської області знаходиться вказана цивільна справа.

21.11.2023 представник позивачки ОСОБА_1 звернулася до суду з заявою, відповідно до якої просить дозволити їй брати участь у судових засіданнях у вказаній справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів через сервіс «EasyCon». Заява обґрунтована територіальною віддаленістю місця проживання представника позивачки від суду.

Відповідно до ч.ч.1, 2, 3, 5 ст.212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Відповідно до ч.2 ст.182 ЦПК України, заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлено - він встановлюється судом.

Таким чином, зважаючи на віддаленість місця знаходження представника позивачки від Вільногірського міського суду Дніпропетровської області, враховуючи технічну можливість у суді для проведення судового засідання у режимі відеоконференції, з метою забезпечення розумних строків розгляду даної справи та забезпечення права представника позивачки научасть усудовому розглядісправи,суд вважаєза доцільнесудове засідання, призначене на30.11.2023о10.30год.та всінаступні судовізасідання уданій справі провести в режимі відеоконференції, забезпечивши можливість представнику позивачки ОСОБА_1 брати участь у розгляді справи поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів останньої.

Керуючись ст.ст.182, 212 ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника позивачки ОСОБА_1 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції - задовольнити.

Проведення підготовчого судового засідання, призначеного на 30 листопада 2023 року о 10 год. 30 хв. та всіх наступних судових засідань у даній справі, здійснити в режимі відеоконференції за допомогою системи відеоконференцзв`язку «EasyCon».

Представнику позивачки ОСОБА_1 брати участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon».

Роз`яснити представнику позивачки ОСОБА_1 , що відповідно до ч.11 ст.212 ЦПК України, використовувані учасником судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки.

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву. (ч.4 ст.212 ЦПК України)

Відповідно до ч.9ст.212 ЦПК України, копію ухвали негайно надіслати представнику позивачки ОСОБА_1 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий - суддя: підпис А.А. Борцова

Дата ухвалення рішення21.11.2023
Оприлюднено22.11.2023
Номер документу115053420
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на спадкове майно, передачу в натурі майна, визнаного відумерлим, припинення договору оренди,

Судовий реєстр по справі —173/3065/23

Постанова від 17.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Постанова від 17.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Рішення від 21.12.2023

Цивільне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Борцова А. А.

Рішення від 21.12.2023

Цивільне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Борцова А. А.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Борцова А. А.

Ухвала від 21.11.2023

Цивільне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Борцова А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні