Ухвала
від 21.11.2023 по справі 177/2284/23
КРИВОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 177/2284/23

Провадження № 2/177/955/23

У Х В А Л А

про відкриття провадження по цивільній справі

21 листопада 2023 року

Суддя Криворізького районного суду Дніпропетровської області Строгова Г.Г., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 (зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 ; проживає за адресою: АДРЕСА_2 ) до Голови обслуговуючого кооперативу «Садівниче товариство «Союз-1» Паламарчука Сергія Михайловича (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_2 ), третя особа: Акціонерне товариство «ДТЕК Дніпровські електромережі» (місцезнаходження: Шосе Запорізьке, 22, м. Дніпро), про захист прав споживачів, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з зазначеною позовною заявою та просив суд визнати неправомірними дії відповідача голови правління ОК «Садівниче товариство «Союз-1» Паламарчука С.В. по відключенню його будинку від електромережі; зобов`язати відповідача за його рахунок невідкладно підключити до електромережі його будинок ( АДРЕСА_2 ); зобов`язати відповідача повернути йому два з`єднувачі кабелів та мідний кабель довжиною 20 метрів, які були відібрані ним під час відключення від електромережі його будинку; стягнути з відповідача на його користь компенсацію завданої моральної шкоди у розмірі 50 тис. грн; стягнути з відповідача понесені позивачем судові витрати.

10 листопада 2023 року ухвалою суду позовну заяву залишено без руху та надано позивачу строк для усунення недоліків, які він усунув у встановлений строк.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 176-177 ЦПК України.

Враховуючи обставини, передбачені ч. 3 ст. 274 ЦПК України, суд вважає, що розгляд справи слід здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Відповідно до ч. 3 ст. 22 Закону України «Про захист прав споживачів» позивач звільнений від сплати судового збору.

Справа підсудна Криворізькому районному суду Дніпропетровської області, а тому позовну заяву слід прийняти до розгляду, відкрити провадження у справі і призначити дату час і місце підготовчого засідання, визначивши строк для подання відповідачем відзиву на позов.

Керуючись ст. 187 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 (зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 ; проживає за адресою: АДРЕСА_2 ) до Голови обслуговуючого кооперативу «Садівниче товариство «Союз-1» Паламарчука Сергія Михайловича (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_2 ), третя особа: Акціонерне товариство «ДТЕК Дніпровські електромережі» (місцезнаходження: Шосе Запорізьке, 22, м. Дніпро), про захист прав споживачів.

Розгляд справи провести в порядку загального позовного провадження.

Почати підготовче провадження з дня постановлення цієї ухвали.

Підготовче засідання призначити на 11.00 год. 20 грудня 2023 року в приміщенні Криворізького районного суду Дніпропетровської області (пр-т. Миру, 5а, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область).

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати учасникам провадження, в тому числі відповідачу та третій особі разом із копією позовної заяви та копіями доданих до неї документів.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня отримання ухвали про відкриття провадження по справі для надання відзиву на позовну заяву, і всіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Позивач не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати відповідь на відзив, виклавши письмово свої міркування, аргументи та надати відповідні докази, та направити відповідачу та суду з підтвердженням такого направлення учасникам справи.

Відповідач не пізніше п`яти днів з дня отримання відповіді позивача на відзив, до початку розгляду справи по суті має право підготувати заперечення на відповідь на відзив та направити позивачу, й суду з підтвердженням такого направлення учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Визначити третій особі п`ятнадцятиденний строк з дня отримання ухвали про відкриття провадження по справі для надання пояснення до позову або відзиву.

Інформацію щодо розгляду справи сторони можуть отримати за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://kv.dp.court.gov.ua/sud0420/.

Повідомити учасників справи про наявність у суді технічної можливості брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудКриворізький районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення21.11.2023
Оприлюднено22.11.2023
Номер документу115053978
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, пов’язаних із застосуванням Закону України «Про захист прав споживачів»

Судовий реєстр по справі —177/2284/23

Ухвала від 23.07.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Ухвала від 21.11.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Ухвала від 10.11.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні