Ухвала
від 21.11.2023 по справі 904/6033/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

21.11.2023м. ДніпроСправа № 904/6033/23

Суддя Бажанова Ю.А. , розглянувши матеріали

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "СТО "Братське", м. Дніпро

до Державного підприємства - Українського державного інституту з проектування об`єктів дорожнього господарства "Укрдіпродор", м. Київ в особі Дніпропетровської філії Державного підприємства - Українського державного інституту з проектування об`єктів дорожнього господарства "Укрдіпродор"- "Дніпродіпродор", м. Дніпро

про стягнення 90 000,00 грн, -

СУТЬ СПОРУ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "СТО" Братське" звернулося до Господарського суду Дніпропетровської області з позовом, в якому просить стягнути з Державного підприємства - Український державний інститут з проектування об`єктів дорожнього господарства "Укрдіпродор" в особі Дніпропетровської філії державного підприємства "Укрдіпродор" "Дніпродіпродор" на користь товариства з обмеженою відповідальністю "СТО "Братське" передоплату у сумі 90 000,00 грн та 2 680,00 грн витрат по сплаті судового збору.

Позовна заява підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Згідно з пункту 2 частини 3 статті 162 Господарського процесуального кодексу України позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта (для фізичних осіб - громадян України), якщо такі відомості відомі позивачу, вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців), відомі номери засобів зв`язку та адресу електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Так, в порушення наведеного, в позовній заяві позивач не зазначив поштову адресу юридичної особи Державного підприємства - Український Державний інститут з проектування об`єктів дорожнього господарства "Укрдіпродор", не додав доказів про наявність або відсутність електронного кабінету сторін.

Згідно з пунктом 1 частини 1 статті 164 Господарського процесуального кодексу України до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов`язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення (частина 1 статті 172 Господарського процесуального кодексу України).

До позовної заяви №16/11-1 від 16.11.2023 Товариство з обмеженою відповідальністю "СТО "Братське" на підтвердження направлення відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів надано опис вкладення, в якому зазначено найменування вкладень (предметів) згідно якого вбачається, що позивачем на адресу Дніпропетровської філії державного підприємства "Укрдіпродор" "Дніпродіпродор" було направлено додатки до позовної заяви без копії позовної заяви. Отже, позивачем направлено відповідачеві додатки до позовної заяви, що подані до суду у даній справі без належної копії позовної заяви №16/11-1 від 16.11.2023.

На підставі вищезазначеного позивачу необхідно надати докази направлення Дніпропетровській філії Державного підприємства "Укрдіпродор" "Дніпродіпродор" копії позовної заяви №16/11-1 від 16.11.2023.

Також слід зазначити, що позивачем не додано доказів направлення копії позовної заяви та доданих до неї документів юридичній особі - Державному підприємству - Українського Державного інституту з проектування об`єктів дорожнього господарства "Укрдіпродор".

Отже, позовна заява подана без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 Господарського процесуального кодексу України.

Відповідно до частини першої статті 174 Господарського процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу.

Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Керуючись ст.ст. 174, 232 - 235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву залишити без руху.

Товариству з обмеженою відповідальністю "СТО "Братське" протягом десяти днів з дня отримання цієї ухвали, усунути недоліки позовної заяви, а саме:

- зазначити поштову адресу відповідача у справі юридичної особи - Державного підприємства - Українського Державного інституту з проектування об`єктів дорожнього господарства "Укрдіпродор";

- зазначити відомості про наявність або відсутність електронного кабінету у сторін;

- надати належні докази направлення копії позовної заяви №16/11-1 від 16.11.2023 на адресу Дніпропетровській філії Державного підприємства "Укрдіпродор" "Дніпродіпродор";

- надати належні докази направлення копії позовної заяви №16/11-1 від 16.11.2023 з додатками на адресу Державного підприємству - Український державний інститут з проектування об`єктів дорожнього господарства "Укрдіпродор".

Роз`яснити, що у випадку невиконання позивачем вимог суду про усунення недоліків позовної заяви у встановлений судом строк, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання й оскарженню не підлягає.

Суддя Ю.А. Бажанова

Дата ухвалення рішення21.11.2023
Оприлюднено23.11.2023
Номер документу115058734
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —904/6033/23

Судовий наказ від 19.02.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бажанова Юлія Андріївна

Рішення від 23.01.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бажанова Юлія Андріївна

Ухвала від 27.11.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бажанова Юлія Андріївна

Ухвала від 21.11.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бажанова Юлія Андріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні