Ухвала
від 20.11.2023 по справі 914/3355/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

20.11.2023 р. Справа № 914/3355/23

Суддя Господарського суду Львівської області Галамай О.З., розглянувши матеріали позовної заяви Луцького національного технічного університету, м. Луцьк

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю «Транс Ойл Сервіс», м. Львів

про стягнення коштів

ВСТАНОВИВ:

На розгляд Господарського суду Львівської області надійшла позовна заява Луцького національного технічного університету до Товариства з обмеженою відповідальністю «Транс Ойл Сервіс» про стягнення коштів.

Розглянувши матеріали позовної заяви та додані до неї документи, суд дійшов висновку про необхідність залишення її без руху, з огляду на таке.

Відповідно до пункту 1 частини 1 статті 164 Господарського процесуального кодексу України до позовної заяви додаються документи, які підтверджують направлення іншим учасникам справи копій позовної заяви і доданих до неї документів з урахуванням положень статті 42 цього Кодексу.

Суд встановив, що відповідач не має електронного кабінету, а позов подано суду в паперовій формі.

Як доказ скерування позовної заяви відповідачу позивач долучив накладну Укрпошта та опис вкладення.

В описі вкладення зазначено про надіслання позовної заяви на 19 аркушах.

Оскільки в описі вкладення не зазначено яку саме позовну заяву та з якими додатками надіслано відповідачу, а також беручи до уваги, що суду подано позовну заяву на 21 аркуші (без урахування доказів скерування такої відповідачу), суд вважає подані докази надсилання неналежними.

Згідно з частиною 2 статті 164 Господарського процесуального кодексу України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Відповідно до пункту 5 частини 3 статті 162 Господарського процесуального кодексу України, позовна заява повинна містити, виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини; правові підстави позову.

У розрахунку заборгованості позивач зазначив, що не отримав пальне бензину А-95 у кількості 800 л; бензину А-92 у кількості 520 л та дизельного пального у кількості 1670 л на загальну суму 62 302, 20 грн.

Проте позивач не подав суду талонів, не зазначив які саме і на яку суму скретч-картки (талони) є не отовареними з вини відповідача за договором № 234 ВіР від 11.12.2020, не подав суду докази неможливості отоварення таких та докази отримання таких скретч-карток (талонів) у відповідача, які мають підтверджуватись видатковою накладною, також не надав докази оплати отриманих на підставі договору талонів.

У позовній заяві позивач зазначив, що надсилав відповідачу листи-претензії, копії яких долучив до позову. Проте докази надсилання таких листів не подано.

Крім того, суд звертає увагу позивача, що сума пені, зазначеної в описовій та прохальній частині позову різняться.

Відповідно до пунктів 8, 9, 10 частини 3 статті 162 Господарського процесуального кодексу України позовна заява повинна містити: зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви; відомості про попередній (орієнтовний) розрахунок судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи та підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

В порушення зазначених норм, позивач не зазначив про наявність в нього чи в іншої особи оригіналів документів, долучених до позовної заяви, не подав попереднього розрахунку судових витрат у разі їх наявності, не зазначив про відсутність інших судових витрат, окрім судового збору та не подав підтвердження про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Відповідно до пункту 1 статті 174 Господарського процесуального кодексу України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162 та 164 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення її без руху.

Враховуючи наведене, керуючись статтями 162, 164, 174, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Позовну заяву Луцького національного технічного університету залишити без руху.

2. Встановити позивачу строк у 10 календарних днів з дня вручення цієї ухвали для усунення зазначених в ній недоліків.

У разі невиконання цієї ухвали у встановлений судом строк, позовна заява вважається неподаною і підлягає поверненню позивачу зі всіма доданими до неї документами.

Ухвала набрала законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Галамай О. З.

Дата ухвалення рішення20.11.2023
Оприлюднено23.11.2023
Номер документу115060156
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення коштів

Судовий реєстр по справі —914/3355/23

Ухвала від 07.12.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Галамай О.З.

Ухвала від 20.11.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Галамай О.З.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні