Ухвала
від 13.11.2023 по справі 530/1074/22
ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 530/1074/22 Номер провадження 22-ц/814/4642/23Головуючий у 1-й інстанції Должко С.Р. Доповідач ап. інст. Триголов В. М.

У Х В А Л А

13 листопада 2023 року м. Полтава

Полтавський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

Головуючий суддя: Триголов В.М.

Судді: Дорош А.І., Лобов О.А.

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою представника Громадської організації «Об`єднання громадян «Мрія СПД» , адвоката Гришко Інни Юріївни на ухвалу Зіньківського районного суду Полтавської області від 24 лютого 2023 року по справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Громадської організації «Об`єднання громадян «Мрія СПД» про стягнення заборгованості за договором позики , -

в с т а н о в и в:

При подачі апеляційної скарги скаржником заявлено письмове клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження, в якому поважність причин пропуску строку на оскарження обґрунтовується тим, що апелянт , копію ухвали не отримано .

Відповідно дост.352ЦПК України учасники справи, а також особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси та (або) обов`язки, мають право оскаржити в апеляційному порядку рішення суду першої інстанції повністю або частково.

Відповідно дост. 354 ЦПК України, апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду, на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Зважаючи нате,що зповним текстомоскаржуваної ухвалипредставник Громадської організації«Об`єднання громадян«Мрія СПД»,адвокат ГришкоІ.Ю. ознайомилась лише 13 вересня 2023 року , відомостей щодо отримання оскаржуваної ухвали апелянтом раніше матеріали справи не містять , а апеляційну скаргу подано 19 вересня 2023 року, тобто в межах п`ятнадцятиденного строку , суд вважає за можливе поновити скаржнику строк на апеляційне оскарження ухвали місцевого суду.

Апеляційна скарга за формою і змістом відповідає вимогамст. 356 ЦПК України.

Підстави для залишення апеляційної скарги без руху, її повернення або відмови у відкритті апеляційного провадження відсутні.

За таких обставин апеляційне провадження у зазначеній справі необхідно відкрити.

Керуючись ст.ст.354,359,360,361 ЦПК України, -

у х в а л и в:

Клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження судового рішення задовольнити.

Поновити представнику Громадськоїорганізації «Об`єднаннягромадян «МріяСПД» ,адвокату ГришкоІнні Юріївні строк на апеляційне оскарження ухвали Зіньківського районного суду Полтавської області від 24 лютого 2023 року, як пропущений з поважних причин.

Відкрити апеляційне провадження у справі за апеляційною скаргою представника Громадської організації «Об`єднання громадян «Мрія СПД» , адвоката Гришко Інни Юріївни на ухвалу Зіньківського районного суду Полтавської області від 24 лютого 2023 року.

Копію ухвали про відкриття апеляційного провадження разом з копією апеляційної скарги та доданих до неї матеріалів направити учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи право подачі відзиву в письмовій формі на апеляційну скаргув строк десять днів з дня отримання копії даної ухвали з дотриманням норми ч. 4ст. 360 ЦПК України.

Звернути увагу учасників справи, що відзив на апеляційну скаргу повинен відповідати вимогам ч. 2ст. 360 ЦПК України. Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду судового рішення суду першої інстанції.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя: В.М.Триголов

Судді: А.І.Дорош

О.А.Лобов

Дата ухвалення рішення13.11.2023
Оприлюднено23.11.2023
Номер документу115067770
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них позики, кредиту, банківського вкладу

Судовий реєстр по справі —530/1074/22

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Триголов В. М.

Ухвала від 21.11.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Триголов В. М.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Триголов В. М.

Ухвала від 24.02.2023

Цивільне

Зіньківський районний суд Полтавської області

Должко С. Р.

Ухвала від 29.11.2022

Цивільне

Зіньківський районний суд Полтавської області

Должко С. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні