Ухвала
від 24.01.2024 по справі 530/1074/22
ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 530/1074/22 Номер провадження 22-ц/814/696/24Головуючий у 1-й інстанції Должко С.Р. Доповідач ап. інст. Триголов В. М.

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 січня 2024 року м. Полтава

Полтавський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

Головуючого судді:Триголова В.М.,

суддів : Дорош А.І.., Лобова О.А.,

секретар:Кириченко В.В.

розглянувши увідкритому судовомузасіданні заявуГришко ІнниЮріївни ,що дієв інтересахГромадської організації«Об`єднання громадян«Мрія СПД»про відмовувід апеляційноїскарги уцивільній справіза апеляційноюскаргою представникаГромадської організації«Об`єднання громадян«Мрія СПД»,адвоката ГришкоІнни Юріївнина ухвалуЗіньківського районногосуду Полтавськоїобласті від24лютого 2023року посправі запозовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ,Громадської організації«Об`єднання громадян«Мрія СПД»про стягненнязаборгованості задоговором позики,-

В С Т А Н О В И В:

У листопаді 2022 року ОСОБА_1 звернувся в суд із позовом до ОСОБА_2 , Громадської організації «Об`єднання громадян «Мрія СПД» про стягнення заборгованості за договором позики.

Позивач ОСОБА_1 , відповідач ОСОБА_2 та представник співвідповідача громадська організація "Об"єднання громадян "Мрія СПД", за довіреністю Шахмірамян С.В. подали спільну заяву про затвердження мирової угоди, яка була укладена сторонами 22.02.2023 року та надана суду.

Ухвалою Зіньківського районного суду Полтавської області від 24 лютого 2023 року заяву про затвердження мирової угоди задоволено.

Вказану ухвалу в апеляційному порядку оскаржила Громадська організація«Об`єднання громадян«Мрія СПД». Скаржник просив скасувати оскаржуване судове рішення та направити справу для продовження розгляду до суду першої інстанції.

Ухвалою Полтавського апеляційного суду від 13 листопада 2023 року за вказаною апеляційною скаргою відкрито апеляційне провадження.

Ухвалою Полтавського апеляційного суду від 21 листопада 2023 року справу за апеляційною скаргою Громадської організації «Об`єднання громадян «Мрія СПД» призначено до розгляду.

12 грудня 2023 року до суду апеляційної інстанції надійшло клопотання від Гришко І.Ю., яка діє в інтересах Громадської організації «Об`єднання громадян «Мрія СПД» про відмову від апеляційної скарги, поданої на ухвалу Зіньківського районного суду Полтавської області від 24 лютого 2023 року.

У клопотанні про відмову від апеляційної скарги зазначено, що наслідки закриття апеляційного провадження у зв`язку з відмовою від апеляційної скарги скаржнику відомі та зрозумілі.

Статтею 58 ЦПК України передбачено, що сторона, третя особа, а також особа, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, може брати участь у судовому процесі особисто (самопредставництво) та (або) через представника.

Представником у суді може бути адвокат або законний представник (частина перша статті 60 ЦПК України).

Частиною третьою статті 13ЦПК України визначено, що учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Згідно довіреності від 02 вересня 2023 року ОСОБА_3 , Громадською організацією «Об`єднання громадян «Мрія СПД» , надано повноваження зокрема і на відмову від позову . Також адвокату надано всі права позивача , відповідача , третьої особи , цивільного позивача та відповідача.

Відповідно до частини четвертої статті 364ЦПК України особа, яка подала апеляційну скаргу, має право відмовитися від неї в повному обсязі чи в певній частині до закінчення апеляційного провадження. За відмови від апеляційної скарги суд, за відсутності заперечень інших осіб, які приєдналися до апеляційної скарги, постановляє ухвалу про закриття апеляційного провадження.

У пункті 12 постанови ПленумуВерховного СудуУкраїни №12від 24жовтня 2008року «Просудову практикурозгляду цивільнихсправ вапеляційному порядку» зазначено, що прийняття відмови від апеляційної скарги не пов`язується з обов`язком апеляційного суду перевіряти, чи у зв`язку з такою відмовою не порушуються права будь-яких осіб, оскільки право особи на відмову від апеляційної скарги не обмежене. При цьому апеляційний суд має роз`яснити наслідки прийняття відмови від скарги. Прийнявши відмову від апеляційної скарги, суд закриває апеляційне провадження за цією скаргою.

Відповідно до пункту 1 частини першої, частини другої статті 362ЦПК України суд апеляційної інстанції закриває апеляційне провадження, якщо після відкриття апеляційного провадження особа, яка подала апеляційну скаргу, заявила клопотання про відмову від скарги, за винятком випадків, коли є заперечення інших осіб, які приєдналися до апеляційної скарги.

Про закриття апеляційного провадження суд апеляційної інстанції постановляє ухвалу, яка може бути оскаржена в касаційному порядку.

У разі закриття апеляційного провадження у зв`язку з відмовою від апеляційної скарги на судове рішення повторне оскарження цього рішення особою, що відмовилася від скарги, не допускається (частина п`ята статті 364 ЦПК України).

Оскільки відмовавід апеляційноїскарги єбезумовним правомособи,яка їїподала,апеляційний судприймає відмову Громадської організації «Об`єднання громадян «Мрія СПД»,в інтересах якої діє Гришко І.Ю. від апеляційної скарги на ухвалу Зіньківського районного суду Полтавської області від 24 лютого 2023 року та у зв`язку з цим закриває апеляційне провадження по справі.

Керуючись статтями 362, 364, 381 ЦПК України, апеляційний суд,-

У Х В А Л И В:

Прийняти відмову Громадської організації «Об`єднання громадян «Мрія СПД», в інтересах якої діє Гришко Інна Юріївна, від апеляційної скарги на ухвалу Зіньківського районного суду Полтавської області від 24 лютого 2023 року.

Апеляційне провадження у справі за апеляційною скаргою представника Громадської організації «Об`єднання громадян «Мрія СПД» , адвоката Гришко Інни Юріївни на ухвалу Зіньківського районного суду Полтавської області від 24 лютого 2023 року по справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Громадської організації «Об`єднання громадян «Мрія СПД» про стягнення заборгованості за договором позики - закрити.

Роз`яснити Громадської організації «Об`єднання громадян «Мрія СПД» та її представнику Гришко Інні Юріївні, що відповідно до частини п`ятої статті 364 ЦПК України повторне оскарження цього судового рішення особою, що відмовилася від скарги, не допускається.

Ухвала набирає законної сили з дня прийняття та може бути оскаржена до Верховного Суду шляхом подачі касаційної скарги протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Головуючий суддя: В. М. Триголов

Судді: А.І. Дорош

О.А.Лобов

Дата ухвалення рішення24.01.2024
Оприлюднено29.01.2024
Номер документу116545342
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них позики, кредиту, банківського вкладу

Судовий реєстр по справі —530/1074/22

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Триголов В. М.

Ухвала від 21.11.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Триголов В. М.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Триголов В. М.

Ухвала від 24.02.2023

Цивільне

Зіньківський районний суд Полтавської області

Должко С. Р.

Ухвала від 29.11.2022

Цивільне

Зіньківський районний суд Полтавської області

Должко С. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні