Ухвала
від 20.11.2023 по справі 440/15331/23
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

20 листопада 2023 рокум. ПолтаваСправа № 440/15331/23

Полтавський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Шевякова І.С., розглянувши в порядку письмового провадження клопотання представника Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області про залучення третьої особи до участі у справі за позовом Відділу освіти Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської області до Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області про визнання протиправним та скасування висновку, зобов`язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В:

Відділ освіти Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської області звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області, в якій просить визнати протиправним та скасувати висновок Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області про результати моніторингу закупівлі №UA-2023-08-09-012551-a, яка проведена Відділом освіти Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської області.

В якості підстави для звернення до суду заявник вказує на порушення прав та інтересів позивача у сфері публічно-правових відносин, вчинені відповідачем прийняттям спірного висновку.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 16.10.2023 позовну заяву залишено без руху.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 23.10.2023 позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі.

16.11.2023 до суду надійшло клопотання представника Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області про залучення до участі у справі у якості третьої особи ТОВ "ВБК Бізон".

Відповідно до частин другої, п`ятої статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Згідно частини третьої статті 165 Кодексу адміністративного судочинства України, пояснення третьої особи подаються в строк, встановлений судом. Суд має встановити такий строк, який дасть змогу третій особі підготувати свої міркування, аргументи та відповідні докази і надати пояснення до позову або відзиву, а іншим учасникам справи - відповідь на такі пояснення завчасно до початку розгляду справи по суті.

Суд погоджується з твердженням відповідача щодо того, що рішення у справі може вплинути на права та інтереси ТОВ "ВБК Бізон", оскільки Висновок є індивідуально-правовим актом, його виконання має безпосередній вплив на права і обов`язки не лише для позивача, але і для переможця закупівлі, а саме ТОВ "ВБК Бізон".

Тому відповідне клопотання суд задовольняє, встановлює третій особі строк для надання суду пояснення.

На підставі викладеного, керуючись статтею 49, 165, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника відповідача задовольнити.

Залучити до участі у справі за адміністративним позовом Відділу освіти Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської області до Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області про визнання протиправним та скасування висновку, зобов`язання вчинити певні дії, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - Товариство з обмеженою відповідальністю "ВБК Бізон" (код ЄДРПОУ 41772514, 36000, Полтавська обл., місто Полтава, вул. Гоголя, будинок 20А, кімната 118).

Встановити третій особі 5-денний строк з дня отримання даної ухвали для надання пояснень щодо позову разом з усіма доказами, на яких ґрунтуються пояснення, якщо такі докази не надані позивачем, та документами, що підтверджують надіслання (надання) пояснень і доданих до них документів іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення і оскарженню не підлягає.

СуддяІ.С. Шевяков

Дата ухвалення рішення20.11.2023
Оприлюднено23.11.2023
Номер документу115072540
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування висновку, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —440/15331/23

Ухвала від 25.03.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Русанова В.Б.

Ухвала від 25.03.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Русанова В.Б.

Ухвала від 04.03.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Русанова В.Б.

Рішення від 31.01.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

Ухвала від 20.11.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

Ухвала від 23.10.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

Ухвала від 16.10.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні