Ухвала
від 20.11.2023 по справі 280/6178/23
ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

20 листопада 2023 року м. Дніпросправа № 280/6178/23

Суддя-доповідач Третього апеляційного адміністративного суду Семененко Я.В.

розглянувши клопотання Державної служби України з надзвичайних ситуацій про залучення Запорізької міської ради, Запорізької державної адміністрації, Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача, до участі у справі № 280/6178/23 за позовом ОСОБА_1 до Державної служби України з надзвичайних ситуацій про визнання протиправною бездіяльність та зобов`язання вчинити певні дії,-

в с т а н о в и в:

Ухвалою Третього апеляційного адміністративного суду від 20.11.2023 відкрито апеляційне провадження за апеляційною скаргою Державної служби України з надзвичайних ситуацій на рішення Запорізького окружного адміністративного суду від 21.09.2023 по справі № 280/6178/23 за позовом ОСОБА_1 до Державної служби України з надзвичайних ситуацій про визнання протиправною бездіяльність та зобов`язання вчинити певні дії.

Відповідно до пункту 6 частини 1 статті 306 КАС України суддя-доповідач за клопотанням учасників справи вирішує питання про виклик свідків, призначення експертизи, судових доручень щодо збирання доказів, залучення до участі у справі спеціаліста, перекладача; вирішує інші письмово заявлені клопотання учасників справи.

В апеляційній скарзі відповідачем заявлено клопотання про залучення до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача, Запорізької міської ради, Запорізької державної адміністрації, Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області.

Правовий статус та порядок вступу у справу третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору та виступають на стороні позивача або відповідача, встановлений Главою 4 Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до частини другої статті 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Згідно з частиною четвертою статті 49 КАС України у заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача

зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі (частина п`ята статті 49 КАС України).

Отже, підставою для залучення третіх осіб до участі у справі є наявність у особи, яка не є стороною у справі, прав та обов`язків, на які може вплинути рішення у справі.

Натомість, заявляючи клопотання про залучення третіх осіб, відповідачем належним чином не обґрунтовано, а судом апеляційної інстанції не встановлено, на які саме права чи обов`язки Запорізької міської ради, Запорізької державної адміністрації, Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області та яким чином може вплинути судове рішення у цій справі.

З огляду на викладене, клопотання відповідача задоволенню не підлягає.

Керуючись ст.ст.49, 306 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя -

у х в а л и в:

Відмовити в задоволенні клопотання Державної служби України з надзвичайних ситуацій про залучення Запорізької міської ради, Запорізької державної адміністрації, Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача, до участі у справі № 280/6178/23.

Ухвала набирає законної сили з 20.11.2023 та оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідачЯ.В. Семененко

Дата ухвалення рішення20.11.2023
Оприлюднено23.11.2023
Номер документу115075918
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльність та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —280/6178/23

Ухвала від 05.03.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Мацедонська В.Е.

Постанова від 09.01.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Семененко Я.В.

Постанова від 09.01.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Семененко Я.В.

Ухвала від 07.12.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Семененко Я.В.

Ухвала від 07.12.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Семененко Я.В.

Ухвала від 20.11.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Семененко Я.В.

Ухвала від 20.11.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Семененко Я.В.

Ухвала від 20.11.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Семененко Я.В.

Ухвала від 27.10.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Семененко Я.В.

Рішення від 21.09.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні