Ухвала
від 07.12.2023 по справі 280/6178/23
ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

07 грудня 2023 року м. Дніпросправа № 280/6178/23

Третій апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

головуючого - судді Семененка Я.В. (доповідач),

суддів: Бишевської Н.А., Добродняк І.Ю.,

розглянувши клопотання Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області про залучення його в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача, до участі у справі № 280/6178/23 за позовом ОСОБА_1 до Державної служби України з надзвичайних ситуацій про визнання протиправною бездіяльність та зобов`язання вчинити певні дії,-

в с т а н о в и в:

Ухвалами Третього апеляційного адміністративного суду від 20.11.2023 відкрито апеляційне провадження за апеляційною скаргою Державної служби України з надзвичайних ситуацій на рішення Запорізького окружного адміністративного суду від 21.09.2023 по справі № 280/6178/23 та призначено справу до розгляду у відкритому судовому засіданні о 11:00 год. 09 січня 2024 року.

04 грудня 2023 року до Третього апеляційного адміністративного суду від Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області надійшло клопотання про залучення його в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача, до участі у цій справі.

Клопотання обґрунтоване тим, що судове рішення у розглядуваній справі може вплинути на права та обов`язки Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області, яке у відповідності до Порядку створення, утримання фонду захисних споруд цивільного захисту, виключення таких споруд із фонду ведення його обліку, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України №138 від 10.03.2017, разом із Запорізькою міською радою, Запорізькою державною адміністрацією та балансоутримувачем веде електронний обіг спірної захисної споруди на території Запорізької області та приймає участь у знятті даної захисної споруди із загальнодержавного електронного обліку захисних споруд.

Вирішуючи клопотання про залучення до участі у справі як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача, суд виходить з наступного.

Згідно з частиною другою статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо

предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

З огляду на предмет спору, який стосується реалізації владних повноважень органами системи ДСНС, суд вважає, що судове рішення у цій справі може вплинути на права та обов`язки Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області і мати відповідні правові наслідки, а тому його слід залучити до участі у розгляді цієї справи в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

Керуючись статтями 49, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

у х в а л и в:

Клопотання Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області задовольнити.

Залучити до участі у справі №280/6178/23 в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача, Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області.

Направити Головному управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області копію цієї ухвали та апеляційної скарги з доданими до неї матеріалами і запропонувати третій особі надати відзив на апеляційну скаргу в строк до 09 січня 2024 року разом з доказами надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з 07.12.2023 та оскарженню не підлягає.

Головуючий - суддяЯ.В. Семененко

суддяН.А. Бишевська

суддяІ.Ю. Добродняк

Дата ухвалення рішення07.12.2023
Оприлюднено11.12.2023
Номер документу115482718
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльність та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —280/6178/23

Ухвала від 05.03.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Мацедонська В.Е.

Постанова від 09.01.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Семененко Я.В.

Постанова від 09.01.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Семененко Я.В.

Ухвала від 07.12.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Семененко Я.В.

Ухвала від 07.12.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Семененко Я.В.

Ухвала від 20.11.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Семененко Я.В.

Ухвала від 20.11.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Семененко Я.В.

Ухвала від 20.11.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Семененко Я.В.

Ухвала від 27.10.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Семененко Я.В.

Рішення від 21.09.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні