Ухвала
від 22.11.2023 по справі 161/20261/23
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/20261/23

Провадження № 1-кс/161/6103/23

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей і документів

м. Луцьк 22 листопада 2023 року

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання детектива Підрозділу детективів Територіального управління БЕБ у Волинській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, -

В С Т А Н О В И В :

Детектив Підрозділудетективів ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 звернувся досуду зклопотанням протимчасовий доступдо документівз правомвилучення належнимчином завіренихкопій,якими володієТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ),яке зареєстрованеза адресою: АДРЕСА_1 ,що підтверджуютьреалізацію ТМЦТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »(ЄДРПОУ НОМЕР_2 )за періодчасу з01.01.2021по 31.12.2022,а саме:-договори,контракти,додаткові угодита додаткидо них;-акти приймання-здачіТМЦ;-товарно-транспортнінакладні;-реєстр видатковихнакладних,податкових накладних, рахунків на оплату; - інших документів, що підтверджують продаж ТМЦ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

На думку детектива та прокурора, вказані документи мають важливе значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні №22022030000000129 від 09 вересня 2022 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України, тому, з метою всебічного, повного, швидкого та неупередженого здійснення досудового розслідування, дослідження документів та відомостей, які до них внесено, встановлення осіб, причетних до можливого вчинення вказаного правопорушення, необхідно отримати тимчасовий доступ до вищевказаних документів з правом вилучення належним чином завірених копій.

В судове засідання прокурор та детектив не з`явилися, хоча належним чином повідомлені про місце та час розгляду клопотання, водночас, подали до суду заяви про проведення судового засідання за їх відсутності, а тому, відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України, судове засідання проводиться за їх відсутності, а також не здійснюється фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши додані докази, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання слід задовольнити.

Так, згідно з ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем, комп`ютерних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах, комп`ютерних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення.

Статтею 163 ч. 5 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Зважаючи, що стороною кримінального провадження доведено наявність підстав, передбачених ч. 5 ст. 163 КПК України, тому слід надати (забезпечити) тимчасовий доступ до вищевказаних документів з правом вилучення належним чином завірених копій, якими володіє ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), яке зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1 .

На підставі викладеного, керуючись ст. 159-166 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання задовольнити.

Надати (забезпечити) детективам Підрозділу детективів Територіального управління БЕБ у Волинській області: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_3 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , ОСОБА_24 , ОСОБА_25 , ОСОБА_26 дозвіл на тимчасовий доступ до документів з правом вилучення належним чином завірених копій, якими володіє ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), яке зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1 , що підтверджують реалізацію ТМЦ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) за період часу з 01.01.2021 по 31.12.2022, а саме: - договори, контракти, додаткові угоди та додатки до них; - акти приймання-здачі ТМЦ; - товарно-транспортні накладні; - реєстр видаткових накладних, податкових накладних, рахунків на оплату; - інших документів, що підтверджують продаж ТМЦ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

Строк дії ухвали не може перевищувати двох місяців з дня постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, відповідно до вимог ст. 166 КПК України, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду ОСОБА_1

СудЛуцький міськрайонний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення22.11.2023
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу115084262
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —161/20261/23

Ухвала від 22.01.2024

Кримінальне

Волинський апеляційний суд

Клок О. М.

Ухвала від 22.01.2024

Кримінальне

Волинський апеляційний суд

Клок О. М.

Ухвала від 08.01.2024

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Покидюк В. М.

Ухвала від 22.11.2023

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Покидюк В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні