Ухвала
від 22.11.2023 по справі 129/2085/20
ГАЙСИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 129/2085/20

Провадження у справі № 2/129/68/2023

У Х В А Л А

"22" листопада 2023 р. Гайсинський районний суд Вінницької області

в складі: головуючого судді Швидкого О.В.,

з участю секретаря Голди В.М.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача ОСОБА_1 адвоката Човганюк А.М.,

відповідача ОСОБА_2 ,

представника відповідача ОСОБА_2 адвоката Мельника А.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Гайсині цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Гайсинська державна нотаріальна контора Вінницької області, про визнання права власності на майно в порядку спадкування, витребування майна від добросовісного набувача,

Встановив:

В судовому засіданні представник позивача ОСОБА_1 адвокат Човганюк А.М. заявила про відвід головуючому у справі судді Швидкому О.В. через те, що помічником судді Швидкого О.В. є Пархоменко О.О., яка є дружиною представника відповідачки ОСОБА_2 адвоката Мельника А.М., що є обставиною, яка викликає сумнів в неупередженості або об`єктивності судді.

Відповідач ОСОБА_2 та її представник адвокат Мельник А.М. заперечили проти задоволення заяви представника позивача про відвід судді Швидкого О.В.

З урахуванням позицій сторін, матеріалів справи та вимог закону, суд визнає, що заява представника позивача про відвід судді підлягає задоволенню з таких міркувань.

Встановлено, що представник позивача ОСОБА_1 адвокат Човганюк А.М. заявила про відвід головуючому у справі судді Швидкому О.В. через те, що помічником судді Швидкого О.В. є Пархоменко О.О., яка є дружиною представника відповідачки ОСОБА_2 адвоката Мельника А.М., що є обставиною, яка викликає сумнів в неупередженості або об`єктивності судді.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.36 ЦПК України суддя не може розглядати справу і підлягає відводу (самовідводу) за наявності обставин, які викликають сумнів в неупередженості або об`єктивності судді.

Згідно із ч.1 ст.40 ЦПК України питання про відвід (самовідвід) судді може бути вирішено як до, так і після відкриття провадження у справі; згідно із ч.2 цієї статті питання про відвід вирішує суд, який розглядає справу; суд задовольняє відвід, якщо доходить висновку про його обґрунтованість.

За змістом ст.6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод суб`єктивна впевненість сторони в упередженості судді, навіть за відсутності об`єктивних підстав для неї, є чинником, що перешкоджає реалізації її права на справедливий суд.

Оскільки представник позивача ОСОБА_1 адвокат Човганюк А.М. заявила про відвід головуючому у справі судді Швидкому О.В. через те, що помічником судді Швидкого О.В. є Пархоменко О.О., яка є дружиною представника відповідачки ОСОБА_2 адвоката Мельника А.М., що є обставиною, яка викликає сумнів в неупередженості або об`єктивності судді, то відповідно до п.5 ч.1 ст.36 ЦПК України, ст.6 Конвенції з прав людини і основоположних свобод зазначена обставина виключає участь цього судді в розгляді справи, а заява про відвід судді підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.36, 39, 40 ЦПК України, ст.6 Конвенції з прав людини і основоположних свобод,

Ухвалив:

Заяву представника позивача ОСОБА_1 адвоката Човганюк А.М. про відвід головуючого у справі судді Швидкого О.В. задовільнити, цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Гайсинська державна нотаріальна контора Вінницької області, про визнання права власності на майно в порядку спадкування, витребування майна від добросовісного набувача передати для визначення головуючого по справі автоматизованою системою документообігу Гайсинського районного суду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення22.11.2023
Оприлюднено24.11.2023
Номер документу115094003
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на майно в порядку спадкування, витребування майна від добросовісного набувача

Судовий реєстр по справі —129/2085/20

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Гайсинський районний суд Вінницької області

Дєдов С. М.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Гайсинський районний суд Вінницької області

Швидкий О. В.

Ухвала від 05.05.2021

Цивільне

Гайсинський районний суд Вінницької області

Швидкий О. В.

Ухвала від 20.11.2020

Цивільне

Гайсинський районний суд Вінницької області

Швидкий О. В.

Ухвала від 21.08.2020

Цивільне

Гайсинський районний суд Вінницької області

Швидкий О. В.

Ухвала від 21.08.2020

Цивільне

Гайсинський районний суд Вінницької області

Швидкий О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні