Ухвала
від 21.11.2023 по справі 914/3081/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, місто Львів, вулиця Личаківська, 128

УХВАЛА

21.11.2023 Справа № 914/3081/22

Господарський суд Львівської області розглянув у відкритому судовому засіданні клопотання ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю «Андромо опт торг» арбітражного керуючого Босака Олега Євгеновича:

про:затвердження звіту про нарахування та виплату основної грошової винагороди арбітражного керуючого Босака Олега Євгеновича за підсумками процедури ліквідації Товариства з обмеженою відповідальністю «Андромо опт торг» у справі:№ 914/3081/22за заявою:Головного управління ДПС у Львівській області про банкрутство:Товариства з обмеженою відповідальністю «Андромо опт торг» (ідентифікаційний код 42557378)

Суддя: Цікало А. І.

При секретарі: Пукач М. В.

Представники:

Кредитора:Головного управління ДПС у Львівській області Несторович Б. В. представникЛіквідатор:не з`явився

ВСТАНОВИВ:

07.12.2022 р. на розгляд Господарського суду Львівської області за вх. № 3333 від Головного управління ДПС у Львівській області надійшла заява про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Андромо опт торг» (ідентифікаційний код 42557378).

Ухвалою суду від 13.12.2022 р. заяву Головного управління ДПС у Львівській області про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Андромо опт торг» залишено без руху та встановлено заявнику строк для усунення недоліків заяви.

Ухвалою суду від 19.12.2022 р. заяву ГУ ДПС у Львівській області про відкриття провадження у справі про банкрутство ТзОВ «Андромо опт торг» прийнято до розгляду; підготовче засідання призначено на 24.01.2023 р.

Ухвалою суду від 24.01.2023 р. відкрито провадження у справі № 914/3081/22 про банкрутство ТзОВ «Андромо опт торг»; визнано вимоги кредитора - ГУ ДПС у Львівській області у розмірі 35059376,75 грн.; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів; введено процедуру розпорядження майном ТзОВ «Андромо опт торг»; розпорядником майна ТзОВ «Андромо опт торг» призначено арбітражного керуючого Босака О. Є.; встановлено арбітражному керуючому Босаку О. Є. розмір основної винагороди розпорядника майна та джерела її сплати; попереднє засідання суду призначено на 09.03.2023 р.

Повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство ТзОВ «Андромо опт торг» оприлюднено на офіційному веб-порталі судової влади України 24.01.2023 р. за № 69929.

Ухвалою суду від 09.03.2023 р. визначено визнані судом вимоги кредитора Головного управління ДПС у Львівській області у розмірі 35059376,75 грн.; покладено на ТзОВ «Андромо опт торг» витрати Головного управління ДПС у Львівській області по сплаті судового збору за подання заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство у розмірі 24810,00 грн.; призначено проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів; підсумкове засідання призначено на 04.04.2023 р.

Постановою суду від 04.04.2023 р. ТзОВ «Андромо опт торг» визнано банкрутом і відкрито ліквідаційну процедуру; скасовано всі арешти, накладені на майно ТзОВ «Андромо опт торг» чи інші обмеження щодо розпорядження його майном; ліквідатором ТзОВ «Андромо опт торг» призначено арбітражного керуючого Босака О. Є.; призначено судове засідання.

Повідомлення про визнання ТзОВ «Андромо опт торг» банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури оприлюднено на офіційному веб-порталі судової влади України 05.04.2023 р. за № 70359.

31.10.2023 р. до суду за вх. № 26332/23 від ліквідатора надійшов звіт ліквідатора з додатками та ліквідаційний баланс ТзОВ «Андромо опт торг» станом на 10.10.2023р.

31.10.2023 р. до суду за вх. № 4344/23 від ліквідатора надійшло клопотання про затвердження звіту ліквідатора і ліквідаційного балансу ТзОВ «Андромо опт торг».

31.10.2023 р. до суду за вх. № 4345/23 від ліквідатора надійшов звіт про нарахування та виплату грошової винагороди арбітражного керуючого за підсумками ліквідаційної процедури ТзОВ «Андромо опт торг».

Ухвалою суду від 06.11.2023 р. судове засідання для розгляду звіту ліквідатора і ліквідаційного балансу ТзОВ «Андромо опт торг» призначено на 21.11.2023 р.

Частиною першою статті 12 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що арбітражний керуючий користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право отримувати винагороду в розмірі та порядку, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 1 ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства, арбітражний керуючий виконує повноваження за грошову винагороду. Грошова винагорода арбітражного керуючого складається з основної та додаткової грошових винагород.

Згідно з абз. 1, 5 ч. 2 ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства, розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна або ліквідатора визначається в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останніх 12 місяців його роботи до відкриття провадження у справі, але не менше трьох розмірів мінімальної заробітної плати за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень. Право вимоги основної грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень.

Відповідно до абз. 2 та абз. 3 ч. 6 ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства, звіт арбітражного керуючого про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат має бути схвалений зборами кредиторів (у справі про неплатоспроможність фізичної особи) чи комітетом кредиторів (у справі про банкрутство юридичної особи), а в частині витрат, що стосуються заставного майна, - забезпеченим кредитором. Звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедур розпорядження майном, санації, ліквідації, погашення боргів боржника подається арбітражним керуючим до господарського суду за п`ять днів до закінчення відповідної процедури, розглядається судом та затверджується ухвалою, що може бути оскаржена у встановленому порядку.

У звіті про нарахування та виплату основної грошової винагороди арбітражного керуючого за підсумками процедури ліквідації ТзОВ «Андромо опт торг», арбітражним керуючим нараховано основну грошову винагороду за виконання повноважень ліквідатора ТзОВ «Андромо опт торг» за період 04.04.2023 р. 10.10.2023 р. у розмірі трьох мінімальних заробітних плат щомісячно на суму 125073,87 грн. Виплата грошової винагороди арбітражному керуючому не здійснювалась.

Звіт про нарахування та виплату основної грошової винагороди арбітражного керуючого за підсумками ліквідаційної процедури ТзОВ «Андромо опт торг» надано ліквідатором комітету кредиторів для розгляду та схвалення, проте комітет кредиторів утримався від голосування. Зазначене відображено у протоколі засідання комітету кредиторів ТзОВ «Андромо опт торг» від 10.10.2023 р.

Ухилення комітету кредиторів від голосування щодо схвалення звіту про нарахування та виплату основної грошової винагороди арбітражного керуючого не може бути самостійною підставою для відмови у затвердженні такого звіту судом.

Розглянувши звіт про нарахування та виплату основної грошової винагороди арбітражного керуючого Босака О. Є. за підсумками процедури ліквідації ТзОВ «Андромо опт торг», суд дійшов висновку, що такий звіт відповідає вимогам Кодексу України з процедур банкрутства та підлягає затвердженню судом.

Як вбачається з матеріалів справи, сплату основної грошової винагороди арбітражному керуючому Босаку О. Є. за виконання повноважень ліквідатора ТзОВ «Андромо опт торг» не здійснено.

Частиною другою статті 30 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що сплата основної винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна, ліквідатора, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією здійснюється за рахунок коштів, авансованих заявником (кредитором або боржником) на депозитний рахунок господарського суду, який розглядає справу, до моменту подання заяви про відкриття провадження у справі. У разі якщо процедура триває після закінчення авансованих заявником коштів, основна винагорода арбітражного керуючого сплачується за рахунок коштів, одержаних боржником - юридичною особою у результаті господарської діяльності, або коштів, одержаних від продажу майна боржника, яке не перебуває в заставі, або коштів фонду, створеного кредиторами для виплати грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого (у разі його створення).

У зв`язку з тим, що ТзОВ «Андромо опт торг» не здійснює господарської діяльності та у нього відсутні будь-які активи, сплату основної грошової винагороди арбітражному керуючому Босаку О. Є. за виконання повноважень ліквідатора ТзОВ «Андромо опт торг» неможливо здійснити за рахунок коштів, одержаних боржником- юридичною особою у результаті господарської діяльності, або коштів, одержаних від продажу майна боржника. Фонд для виплати грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого кредитором не створювався.

Арбітражний керуючий Босак О. Є. звернувся до суду з клопотанням про стягнення з ініціюючого кредитора основної грошової винагороди арбітражного керуючого.

Враховуючи неможливість здійснити сплату основної грошової винагороди арбітражного керуючого за рахунок коштів, одержаних ТзОВ «Андромо опт торг» у результаті господарської діяльності, або коштів, одержаних від продажу майна ТзОВ «Андромо опт торг», через відсутність у ТзОВ «Андромо опт торг» будь-яких активів, суд дійшов висновку, що сплату основної грошової винагороди арбітражному керуючому Босаку О. Є. за виконання повноважень ліквідатора ТзОВ «Андромо опт торг» слід здійснити за рахунок коштів кредитора.

Враховуючи наведене, керуючись ст. ст. 2, 12, 30 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 3, 42, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

У Х В А Л И В:

1.Затвердити звіт про нарахування та виплату основної грошової винагороди арбітражного керуючого ОСОБА_1 за підсумками процедури ліквідації Товариства з обмеженою відповідальністю «Андромо опт торг» (ідентифікаційний код 42557378) за період 04.04.2023 р. 10.10.2023 р. на суму 125073 грн. 87 коп.

2.Стягнути з Головного управління ДПС у Львівській області (вул. Стрийська, буд. 35, м. Львів, 79003; ідентифікаційний код ВП 43968090) на користь арбітражного керуючого Босака Олега Євгеновича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 1103 видане 04.07.2013 р. Міністерством юстиції України; адреса офісу: вул. Ю. Руфа, 36, м. Львів, 79014; РНОКПП НОМЕР_1 ) основну грошову винагороду за виконання повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю «Андромо опт торг» у розмірі 125073 грн. 87 коп.

3.Наказ видати в порядку статті 327 Господарського процесуального кодексу України.

Повна ухвала складена 22 листопада 2023 року.

Ухвала набрала законної сили з моменту її прийняття та може бути оскаржена в апеляційному порядку у строк, встановлений статтею 256 Господарського процесуального кодексу України.

Веб-сторінка на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: https://court.gov.ua/fair/sud5015.

Суддя Цікало А.І.

Дата ухвалення рішення21.11.2023
Оприлюднено24.11.2023
Номер документу115101986
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство:Товариства з обмеженою відповідальністю «Андромо опт торг» (ідентифікаційний код 42557378)

Судовий реєстр по справі —914/3081/22

Ухвала від 21.11.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 21.11.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 06.11.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 26.09.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 16.06.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Постанова від 04.04.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 04.04.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 09.03.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 24.01.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 19.12.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні