Ухвала
від 22.11.2023 по справі 460/24448/22
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

щодо повернення заяви без розгляду

22 листопада 2023 року Р і в н е№460/24448/22Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді Борискіна С.А., розглянувши матеріали заяви в адміністративній справі за позовом

Головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області доСільськогосподарського приватного підприємства "Абердин" про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання,В С Т А Н О В И В:

У провадженні суду перебувала справа за позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області до Сільськогосподарського приватного підприємства "Абердин" про стягнення заборгованості по фактичних витратах на виплату та доставку пільгових пенсій в сумі 91514,07 грн.

Рішенням суду від 09.11.2022, що набрало законної сили, позов задоволено повністю.

02.02.2023 судом видано виконавчий лист у справі.

17.11.2023 від Головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області надійшла заява про поновлення строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання.

Згідно з п.7 ч.1 ст.167 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити інші відомості, які вимагаються цим Кодексом.

15.01.2020 частину 1 статті 167 КАС України доповнено новим десятим абзацом, згідно з яким до заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Дослідивши заяву суд встановив, що Головне управління Пенсійного фонду України в Рівненській області не додає докази її надіслання (надання) іншим учасникам справи.

Відтак, така заява подана без додержання вимог ч.1 ст.167 КАС України.

Відповідно до ч.2 ст.167 КАС України, якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, або якщо вона є очевидно безпідставною та необґрунтованою, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду.

Процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал (ч.2 ст.241 КАС України).

З огляду на викладене, заяву слід повернути заявнику без розгляду.

Керуючись ст.167, 241, 256, 295 КАС України, суд

У Х В А Л И В :

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області про поновлення строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання повернути заявнику без розгляду.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання.

Ухвала може бути оскаржена. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Апеляційна скарга подається безпосередньо до Восьмого апеляційного адміністративного суду.

Повний текст ухвали складений 22 листопада 2023 року

Суддя С.А. Борискін

СудРівненський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.11.2023
Оприлюднено24.11.2023
Номер документу115108182
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо управління, нагляду, контролю та інших владних управлінських функцій (призначення, перерахунку та здійснення страхових виплат) у сфері відповідних видів загальнообов’язкового державного соціального страхування, з них загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, з них

Судовий реєстр по справі —460/24448/22

Ухвала від 30.11.2023

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

С.А. Борискін

Ухвала від 22.11.2023

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

С.А. Борискін

Рішення від 09.11.2022

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

С.А. Борискін

Ухвала від 28.08.2022

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

С.А. Борискін

Ухвала від 14.08.2022

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

С.А. Борискін

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні