Ухвала
від 21.11.2023 по справі 489/7573/23
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа № 489/7573/23

Номер провадження 2/489/2713/23

УХВАЛА

Іменем України

21 листопада 2023 року місто Миколаїв

Суддя Ленінського районного суду міста Миколаєва Кокорєв В. В., розглянувши матеріали позовної заяви за вх. № 21838/23-Вх

за позовом про поновлення батьківських прав матері та повернення дитини матері,

позивач: ОСОБА_1 ,

відповідач: Орган опіки та піклування Виконавчого комітету Миколаївської міської ради,

треті особи: Служба у справах дітей адміністрації Інгульського району Миколаївської міської ради, ОСОБА_2

встановив

Позивачем подано до суду позовну заяву про поновлення батьківських прав матері та повернення дитини матері.

Статтею 4 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України) встановлено, що кожна особа має право звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів, в порядку, встановленому ЦПК України, в т. ч. шляхом пред`явлення позовної заяви, форма і зміст якої повинні відповідати вимогам ст. ст. 27, 175, 177 ЦПК України.

За загальними правилами підсудності, визначеними ст. 27 ЦПК України, позови до юридичної особи пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Як вбачається з матеріалів позовної заяви, відповідач Орган опіки та піклування Виконавчого комітету Миколаївської міської ради розташований за адресою: м. Миколаїв, вул. Адміральська, 20, що територіально відноситься до Центрального району міста.

Чинне цивільне процесуальне законодавство не передбачає альтернативної підсудності (за місцем проживання позивача) у цій категорії справ.

За таких обставин, відсутні правові підстави для розгляду справи в Ленінському районному суді м. Миколаєва.

Суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду (п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України).

Враховуючи вищевикладене справу необхідно передати для розгляду до Центрального районного суду м. Миколаєва.

Керуючись п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України суддя

ухвалив

Позовну заяву про поновлення батьківських прав матері та повернення дитини матері, позивач - ОСОБА_1 , відповідач - Орган опіки та піклування Виконавчого комітету Миколаївської міської ради, направити для розгляду до Центрального районного суду м. Миколаєва.

Ухвалу може бути оскаржено до Миколаївського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її постановлення. У разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя В. В. Кокорєв

Дата ухвалення рішення21.11.2023
Оприлюднено24.11.2023
Номер документу115116335
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —489/7573/23

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Гуденко О. А.

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Гуденко О. А.

Ухвала від 21.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Кокорєв В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні