Ухвала
від 09.04.2024 по справі 489/7573/23
ЦЕНТРАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

н\п 2/490/1230/2024 Справа № 489/7573/23

Центральний районний суд м. Миколаєва


У Х В А Л А

про залучення третьої особи

09 квітня 2024 року м. Миколаїв

Центральний районний суд м. Миколаєва у складі: головуючого судді Гуденко О.А., при секретарі Красноноженко Л.О., за участі позивачки та її представника ОСОБА_1 , представника відповідача ОСОБА_2 ,

розглянувшиу підготовчомусудовому засіданніклопотання представникавідповідача про залученнятретьою особою,яка незаявляє самостійнихвимог напредмет спору,у цивільнійсправі запозовом ОСОБА_3 до Орган опіки та піклування Виконавчого комітету Миколаївської міської ради про поновлення батьківських прав матері та повернення дитини матері ,-

В С Т А Н О В И В:

20 листопада 2023 року позивач звернувся до Ленінського районного суду м. Миколаєва з позовом до відповідача про поновлення батьківських прав матері відносно її малолітньої доньки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та повернення дитини матері.

Ухвалою Ленінського районного суду м. Миколаєва від 21.11.2023 року матеріали справи передано за підсудністю до Центрального районного суду м. Миколаєва.

Ухвалою Центрального районного суду м.Миколаєва від 25.12.2023 відкрито провадження у справі та призначено підготовче провадження у справі.

Представником відповідача заявлено клопотання про залучення до справи як третьої особи, яка не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - ОСОБА_5 , який згідно рішення виконавчого комітету Первомайської міської ради Миколаївської області від 11 серпня 2023 року № 396 призначений опікуном малолітньої ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , .

Позивачка та її представник не заперечував щодо залучення ОСОБА_5 , як третьої особи.

Представник відповідача в підгогтовочму засіданні підтримала заявлене клопотання.

Згідно ч. 1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до ч. 3 ст.53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Суд, виходячи з вищевикладеного, вважає за доцільне залучити ОСОБА_5 до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, так, як рішення суду може вплинути на його права та обов`язки.

Згідно ч.5 ст.53 ЦПК України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу.

Відповідно до статті 198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст. 53,197,198, 258-261 ЦПК України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_6 до відповідача виконавчого комітетуМиколаївської міськоїради про захист порушеного сімейного права шляхом визнання неправомірним та скасування рішення виконкому Миколаївської міської ради №1311 від 22.12.2021 року та передачі малолітньої дитини на виховання батькові, як третю особу яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Копію ухвали направити третій особі з копією позовної заяви з додатками.

Роз`яснити третійособі ОСОБА_5 право протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання позовної заявуз відповіднимидодатками подати письмові пояснення з викладом своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову.

Відкласти підготовче засідання по справі на 05 червня 2024 року на 15.00 годин в приміщенні Центрального районного суду м.Миколаєва, про що повідомити сторони.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Гуденко О.А.

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118216819
СудочинствоЦивільне
Сутьпоновлення батьківських прав матері та повернення дитини матері

Судовий реєстр по справі —489/7573/23

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Гуденко О. А.

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Гуденко О. А.

Ухвала від 21.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Кокорєв В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні