Рішення
від 21.11.2023 по справі 161/14009/23
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/14009/23

Провадження № 2-др/161/129/23

Д О Д А Т К О В Е Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 листопада 2023 року м. Луцьк

Луцький міськрайонний суд Волинської області в складі:

головуючого судді Олексюка А.В.,

за участю секретаря судового засідання Самсонюк Ю.Л.,

розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Луцьку цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства «Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «Діпромісто» імені Ю.М. Білоконя», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Волинська філія Державного підприємства «Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «Діпромісто» імені Ю.М. Білоконя» про стягнення заборгованості по заробітній платі, компенсації за частково невикористану відпустку, середнього заробітку за період затримки у її виплаті, компенсації втрати частини доходів, -

В С Т А Н О В И В:

Рішенням суду від 07 листопада 2023 року позов ОСОБА_1 до Державного підприємства «Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «Діпромісто» імені Ю.М. Білоконя», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Волинська філія Державного підприємства «Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «Діпромісто» імені Ю.М. Білоконя» про стягнення заборгованості по заробітній платі, компенсації за частково невикористану відпустку, середнього заробітку за період затримки у її виплаті, компенсації втрати частини доходів задоволено частково.

Стягнуто з Державного підприємства «Український науково-дослідний інститут проектування міст «Діпромісто» імені Ю.М. Білоконя» в користь ОСОБА_1 середній заробіток за час затримки у виплаті заробітної плати в розмірі 22 780 гривень 36 коп. та компенсацію за втрату частини грошових доходів в розмірі 9 756 (дев`ять тисяч сімсот п`ятдесят шість) гривень 08 коп.

СтягнутоДержавного підприємства «Український науково-дослідний інститут проектування міст «Діпромісто» імені Ю.М. Білоконя» в користь держави 1073 гривні 60 коп. судового збору.

В задоволенні решти позовних вимог відмовлено.

На адресу суду 10 листопада 2023 року надійшла заява представника позивача з проханням ухвалити додаткове рішення у справі, а саме стягнути з відповідача на користь позивача витрати з надання професійної правничої допомоги у розмірі 5000,00 грн.

В судове засідання для вирішення цієї заяви сторони не прибули. Представник позивача подав заяву з проханням слухати справу за його відсутності.

Дослідивши письмові матеріали справи, суд дійшов висновку, що слід ухвалити додаткове рішення, такого змісту.

Частиною восьмою статті 141 ЦПК України передбачено, що розмір витрат, які сторона сплатила або має сплатити у зв`язку з розглядом справи, встановлюється судом на підставі поданих сторонами доказів (договорів, рахунків тощо).

Такі докази подаються до закінчення судових дебатів у справі або протягом п`яти днів після ухвалення рішення суду за умови, що до закінчення судових дебатів у справі сторона зробила про це відповідну заяву.

У разі неподання відповідних доказів протягом встановленого строку така заява залишається без розгляду.

Сторона позивача дотрималася вищенаведених положень процесуального закону, а саме до закінчення розгляду справи зробила заяву в порядку ч.8 ст.141 ЦПК України, а у п`ятиденний строк після ухвалення рішення подала відповідну заяву та докази понесених судових витрат.

Розмір заявлених стороною позивача витрат на професійну правничу допомогу у 5000,00 грн. відповідає попередньому (орієнтовному) розрахунку, який наведений у позові, що також узгоджується з приписами ч.1 ст.134 ЦПК України.

Заяв про зменшення витрат на підставі ч.5 ст.137 ЦПК України сторона відповідача суду не заявляла.

Враховуючи часткове задоволення позову, з відповідача на користь позивача слід стягнути судові витрати з надання професійної правничої допомоги у розмірі 1959,00 грн. (5000,00 х (32536,44 / 83038,94)), що пропорційно задоволеним вимогам.

Керуючись ст.ст.141, 270 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Стягнути з Державного підприємства «Український науково-дослідний інститут проектування міст «Діпромісто» імені Ю.М. Білоконя» в користь ОСОБА_1 судові витрати з надання професійної правничої допомоги у розмірі 1959,00 грн. (одна тисяча дев`ятсот п`ятдесят дев`ять гривень).

Додаткове рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги додаткове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на додаткове рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення до Волинського апеляційного суду. Учасник справи, якому повне додаткове рішення суду не було вручене у день його проголошення або складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного додаткового рішення суду.

Позивач: ОСОБА_1 , адреса: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 .

Відповідач: Державне підприємство «Український науково-дослідний інститут проектування міст «Діпромісто» імені Ю.М. Білоконя», адреса 01133, місто Київ, вул. Лесі Українки,26, код ЄДРПОУ 02497720.

Третя особа: Волинська філія ДП «Український науково-дослідний інститут проектування міст «Діпромісто» імені Ю.М. Білоконя», адреса: 43000, м. Луцьк, вул.Кременецька,38, код ЄДРПОУ 0249776.

Повне судове рішення складено та підписано 21 листопада 2023 року.

Суддя Луцького міськрайонного суду

Волинської області А.В. Олексюк

Дата ухвалення рішення21.11.2023
Оприлюднено24.11.2023
Номер документу115119511
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості по заробітній платі, компенсації за частково невикористану відпустку, середнього заробітку за період затримки у її виплаті, компенсації втрати частини доходів

Судовий реєстр по справі —161/14009/23

Рішення від 21.11.2023

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Олексюк А. В.

Рішення від 07.11.2023

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Олексюк А. В.

Рішення від 07.11.2023

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Олексюк А. В.

Ухвала від 10.10.2023

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Олексюк А. В.

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Олексюк А. В.

Ухвала від 22.08.2023

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Олексюк А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні