Ухвала
від 23.11.2023 по справі 917/1714/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Капітана Володимира Кісельова, 1, м. Полтава, 36000, тел. (0532) 61 04 21

E-mail: inbox@pl.arbitr.gov.ua, https://pl.arbitr.gov.ua/sud5018/

Код ЄДРПОУ 03500004

УХВАЛА

про відкладення підготовчого засідання

23.11.2023 Справа № 917/1714/23

Суддя Мацко О.С. , розглянувши матеріали

за позовною заявою Акціонерного товариства «ПроКредит Банк», 03115, м. Київ, просп. Перемоги, 107-А, код ЄДРПОУ 21677333,

до відповідачів: 1. Виробничий сільськогосподарський кооператив «Злагода», 38712, Полтавська обл., Полтавський р-н, с. Пальчиківка, вул. Центральна, 6, код ЄДРПОУ 03769706,

2. ОСОБА_1 (адреса, вказана позивачем - АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , за інформацією з Єдиного державного демографічного реєстру - за вказаними параметрами інформація відсутня)

3. ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_2 - адреса вказана позивачем, за даними Демографічного реєстру - АДРЕСА_3 )

про стягнення 11 290 362,76 грн.,

Секретар судового засідання Токар А.В.

Представники сторін:

Від позивача: згідно протоколу.

Від відповідачів: не з`явилися.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Господарського суду Полтавської області від 25.09.2023 р. прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у даній справі; справу вирішено розглядати у порядку загального позовного провадження з призначенням підготовчого судового засідання на 31.10.2023 р. 10:00. У зв`язку з перебуванням судді Мацко О.С. у відпустці, засідання суду в цей день не відбулося.

Після виходу судді з відпустки, ухвалою від 07.11.2023 р. призначено підготовче засідання на 23.11.2023 р. 11:00.

Представники відповідачів в судове засідання не з`явилися.

20.11.2023 р. через систему "Електронний суд" від позивача надійшла заява (вх. № 14880) про зменшення позовних вимог.

Суд прийняв дану заяву до розгляду.

Від відповідача 1 до суду надійшло клопотання (вх. № 14923 від 21.11.2023 р.) про відкладення підготовчого засідання для можливого врегулюванням спору мирним шляхом.

Дослідивши подане клопотання, суд зазначає наступне:

Згідно ст.6 ГПК України, у господарських судах функціонує Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система, яка відповідно до закону забезпечує обмін документами (надсилання та отримання документів) в електронній формі між судами, між судом та учасниками судового процесу, між учасниками судового процесу, а також фіксування судового процесу і участь учасників судового процесу у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Суд направляє судові рішення та інші процесуальні документи учасникам судового процесу до їхніх електронних кабінетів, вчиняє інші процесуальні дії в електронній формі із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або її окремої підсистеми (модуля), що забезпечує обмін документами, в порядку, визначеному цим Кодексом, Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Електронний кабінет - це персональний кабінет (веб-сервіс чи інший користувацький інтерфейс) у підсистемі (модулі) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, за допомогою якого особі, яка пройшла електронну ідентифікацію, надається доступ до інформації та сервісів Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або її окремих підсистем (модулів), у тому числі можливість обміну (надсилання та отримання) документами (в тому числі процесуальними документами, письмовими та електронними доказами тощо) між судом та учасниками судового процесу, а також між учасниками судового процесу. Електронна ідентифікація особи здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису чи інших засобів електронної ідентифікації, які дають змогу однозначно встановити особу.

Адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, зареєстровані за законодавством України як юридичні особи, їх територіальні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи, зареєстровані за законодавством України, реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку. Процесуальні наслідки, передбачені цим Кодексом у разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до цієї частини зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

Згідно ч.7 ст.42 ГПК України, якщо цим Кодексом передбачено обов`язок учасника справи щодо надсилання копій документів іншим учасникам справи, такі документи в електронній формі можуть направлятися з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або її окремої підсистеми (модуля), що забезпечує обмін документами, шляхом надсилання до електронного кабінету іншого учасника справи, а в разі відсутності в іншого учасника справи електронного кабінету чи відсутності відомостей про наявність в іншого учасника справи електронного кабінету - у паперовій формі листом з описом вкладення. Якщо інший учасник справи відповідно до частини шостої статті 6 цього Кодексу зобов`язаний зареєструвати електронний кабінет, але не зареєстрував його, учасник справи, який подає документи до суду в електронній формі з використанням електронного кабінету, звільняється від обов`язку надсилання копій документів такому учаснику справи.

Суд, направляючи такому учаснику справи судові виклики і повідомлення, ухвали у випадках, передбачених цим Кодексом, зазначає у цих документах про обов`язок такої особи зареєструвати свій електронний кабінет та про можливість ознайомлення з матеріалами справи через Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему або її окрему підсистему (модуль), що забезпечує обмін документами.

Судом встановлено, що відповідач 1 - Виробничий сільськогосподарський кооператив "Злагода" є юридичною особою, яка відповідно до ст.6 ГПК України зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але станом на 23.11.2023р. не зробила цього (довідка про відсутність зареєстрованого електронного кабінету ЄСІТС отримана судом 23.11.2023р. за № 295531).

Згідно ст.170 ГПК України, яка встановлює загальні вимоги до заяв і клопотань з процесуальних питань, суд повертає письмову заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду у разі, якщо її подано особою, яка відповідно до частини шостої статті 6 цього Кодексу зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його.

Відтак, подане відповідачем клопотання від 21.11.23 р. вх. № 14923 про відкладення підготовчого засідання підлягає поверненню без розгляду на підставі ст.170 ГПК України. Крім того, суд роз`яснює відповідачу 1 про його обов`язок зареєструвати свій електронний кабінет та про можливість ознайомлення з матеріалами справи через Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему або її окрему підсистему (модуль), що забезпечує обмін документами.

Відповідно до пунктів 2, 3 частини 2 статті 183 Господарського процесуального кодексу України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Згідно з частиною 1 статті 177 Господарського процесуального кодексу України завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до частин 2 та 3 статті 177 Господарського процесуального кодексу України підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання. Підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

З метою виконання завдання підготовчого провадження, для забезпечення сторонам прав, передбачених статті 42 Господарського процесуального кодексу України, суд вважає за необхідне відкласти підготовче засідання.

Керуючись статтями 170, 177, 181-183, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд -

УХВАЛИВ:

1. Відкласти підготовче засідання на 20.12.2023 р. на 10:45 . Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Полтавської області за адресою: м. Полтава, вул. Капітана Володимира Кісільова,1, зал судових засідань № 6.

2. Клопотання від 21.11.2023 р. вх. № 14923 про відкладення підготовчого засідання - повернути відповідачу 1 без розгляду.

3. Роз`яснити відповідачу-1 про його обов`язок зареєструвати свій електронний кабінет та про можливість ознайомлення з матеріалами справи через Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему або її окрему підсистему (модуль), що забезпечує обмін документами.

4. Провести судове засідання у справі № 917/1714/23 у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою підсистеми відеоконференцз"вязку ЄСІТС за участю представника позивача.

5. Попередити представника позивача, що відповідно до ч. 5 ст. 197 ГПК України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

6. Копію цієї ухвали надіслати учасникам справи.

7. Повідомити учасників справи про те, що вони можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, на веб-сторінці офіційного веб-порталу судової влади у мережі Інтернет за адресою: pl.arbitr.gov.ua.

Ухвала складена і підписана 23.11.23р., набирає законної сили 23.11.23р. та може бути оскаржена до Східного апеляційного господарського суду в частині повернення без розгляду клопотання в порядку і строки, встановлені ст.ст.256,257 ГПК України.

Суддя Мацко О.С.

СудГосподарський суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення23.11.2023
Оприлюднено24.11.2023
Номер документу115126325
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Невиконання або неналежне виконання зобов’язань банківської діяльності кредитування

Судовий реєстр по справі —917/1714/23

Ухвала від 17.09.2024

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Мацко О.С.

Ухвала від 09.08.2024

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Мацко О.С.

Ухвала від 09.08.2024

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Мацко О.С.

Судовий наказ від 02.07.2024

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Мацко О.С.

Судовий наказ від 02.07.2024

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Мацко О.С.

Судовий наказ від 02.07.2024

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Мацко О.С.

Судовий наказ від 02.07.2024

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Мацко О.С.

Судовий наказ від 02.07.2024

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Мацко О.С.

Судовий наказ від 02.07.2024

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Мацко О.С.

Ухвала від 17.06.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Студенець В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні