Ухвала
від 14.11.2023 по справі 761/29574/23
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/29574/23

Провадження № 2/761/9248/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 листопада 2023 року Шевченківський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді - Мальцева Д.О.,

секретаря судового засідання - Панчоха Д.А.,

представник позивача - ОСОБА_1 ,

представник відповідача 6 - Врублевський І.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні зали суду в м. Києві клопотання представника позивача про залучення до участі у справі співвідповідача за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Комунікаційний ХАБ «Економіка», Компанія Teka-Group Foundation, ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , приватне акціонерне товариство «Картель», ОСОБА_6 , про захист честі, гідності та ділової репутації, визнання інформації недостовірною та її спростування, стягнення моральної шкоди,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_2 звернувся до суду із позовом до ОСОБА_3 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Комунікаційний ХАБ «Економіка», Компанія Teka-Group Foundation, ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , приватне акціонерне товариство «Картель», ОСОБА_6 , про захист честі, гідності та ділової репутації, визнання інформації недостовірною та її спростування, стягнення моральної шкоди.

Ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва від 26.09.2023 відкрито провадження у справі в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

14.11.2023 року на адресу суду від представника позивача надійшло клопотання про залучення до участі у справі № 761/29574/23 в якості співвідповідача - Компанію Nano IT SIA (адреса: Maskavas iela 240-3, Latgales priekspilseta, Riga, LV-1063, Латвія) яка є реєстрантом доменного імені https://dosye.info на якому розміщена оспорювана інформація.

Представник позивача у судовому засіданні подане клопотання підтримала та просила задовольнити.

Представник відповідача 6 Приватне акціонерне товариство «Каратель» - адвокат Врублевський І.О у судовому засіданні стосовно клопотання про залучення співвідповідача поклався на розсуд суду.

Інші відповідачі в судове засідання не з`явились, про дату та час повідомлені належним чином.

Дослідивши матеріали цивільної справи та клопотання, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Також, відповідно до ч. 4 ст. 51 ЦПК України, про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Верховний Суд у постанові від 28.10.2020 у справі № 761/23904/19 вказав, що визначення позивачем у позові складу сторін у справі (позивача та відповідача) має відповідати реальному складу учасників спору у спірних правовідносинах та має на меті ефективний захист порушених прав (свобод, інтересів) особи, яка вважає, що вони порушені, із залученням необхідного кола осіб, які мають відповідати за позовом.

За таких обставин, з метою всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи, суд вважає за необхідне задовольнити письмову заяву представника позивача про залучення до участі у справі в якості співвідповідача Компанію Nano IT SIA (адреса: Maskavas iela 240-3, Latgales priekspilseta, Riga, LV-1063, Латвія), яка може мати відношення до створення та функціонування веб-сайту https://dosye.info на якому розміщена оспорювана інформація.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 51, 209, 210 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання позивача про залучення до участі у справі співвідповідача за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Комунікаційний ХАБ «Економіка», Компанія Teka-Group Foundation, ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , приватне акціонерне товариство «Картель», ОСОБА_6 , про захист честі, гідності та ділової репутації, визнання інформації недостовірною та її спростування, стягнення моральної шкоди - задовольнити.

Залучити до участі у справі № 761/29574/23 в якості співвідповідача - Компанію Nano IT SIA (адреса: Maskavas iela 240-3, Latgales priekspilseta, Riga, LV-1063, Латвія).

Копію ухвали разом з копією позовної заяви та доданими до неї матеріалами направити співвідповідачу.

Встановити співвідповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву.

У зазначений строк співвідповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

У разі ненадання співвідповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву співвідповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення14.11.2023
Оприлюднено27.11.2023
Номер документу115135478
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист честі, гідності та ділової репутації, визнання інформації недостовірною та її спростування, стягнення моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —761/29574/23

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мальцев Д. О.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мальцев Д. О.

Ухвала від 14.11.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мальцев Д. О.

Ухвала від 14.11.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мальцев Д. О.

Ухвала від 26.09.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мальцев Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні