Ухвала
від 13.11.2023 по справі 173/3235/23
ВЕРХНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №173/3235/23

Провадження №2-о/173/75/2023

У Х В А Л А

про відкриття провадження по справі

13 листопада 2023 р. м. Верхньодніпровськ

Суддя Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області Бурхан С.М., розглянувши

заяву ОСОБА_1 (

АДРЕСА_1 )

заінтересована особа Верхньодніпровська міська рада ( 51600, Дніпропетровська область, Кам`янський район, м. Верхньодніпровськ, пр. Шевченка, буд. 21)

про встановлення факту, що має юридичне значення,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 (далі заявник) звернулася до Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області з заявою, відповідно до змісту якої просить суд встановити факт родинних відносин, а саме, факт того, що померла ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 є матір`ю ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_1 .

Означена заява підсудна Верхньодніпровському районному суду Дніпропетровської області і підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства в окремому провадженні.

За таких обставин, суд вважає за необхідне прийняти заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Заявником заявлене клопотання про виклик в судове засідання наступних свідків: ОСОБА_3 ( АДРЕСА_2 ), ОСОБА_4 ( АДРЕСА_3 ), ОСОБА_5 ( АДРЕСА_4 ). Дане клопотання підлягає задоволенню, оскільки вказані заявником особи можуть підтвердити факти, викладені в заяві.

Пунктом 1 частини 1 ст. 315 Цивільного процесуального кодексу України встановлено, що суд розглядає справи про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 Цивільного процесуального кодексу України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Враховуючи, що ст. 315 Цивільного процесуальногокодексуУкраїни не передбачено проведення підготовчого судового засідання за даною категорією справ, але для підтвердження обставин, на які посилається заявник, необхідно заслухати учасників справи, суд дійшов висновку про розгляд справи у судовому засіданні за обов`язкової участі учасників справи.

Керуючись ст. ст. 187, 317, 315 ЦПК Цивільного процесуального кодексу України, суд,-

УХВАЛИВ:

1. Відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Верхньодніпровська міська рада Дніпропетровської області про встановлення факту, що має юридичне значення.

2. Судове засідання призначити на 09.02.2024 року о 09 год. 00 хв. у приміщенні Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області за адресою: м. Верхньодніпровськ, вул. Яблунева, буд. 47, зал № 2.

3. Викликати в судове засідання в якості свідків:

1. ОСОБА_3 , адреса: АДРЕСА_2 ;

2. ОСОБА_4 , адреса: АДРЕСА_3 ;

3. ОСОБА_5 , адреса: АДРЕСА_4 .

4. Копію даної ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі. Одночасно, з копією ухвали надіслати заінтересованій особі копію заяви з доданими до неї документами.

5. Викликати у судове засідання учасників справи, явку яких визнати обов`язковою.

6. Роз`яснити заінтересованій особі, що:

- у строк протягом 15 днів з дня вручення (отримання) даної ухвали заінтересована особа має право подати письмові пояснення на заяву. Копія письмових пояснень та доданих до пояснень документів повинна бути надіслана (надана) заінтересованою особою іншим учасникам справи. До письмових пояснень має бути доданий документ, що підтверджує надіслання (надання) письмових пояснень і доданих до пояснень доказів іншим учасникам справи.

- у разі ненадання нею письмових пояснень у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

7. Роз`яснити заявнику:

- у строк не менше п`яти днів з дня надходження письмових пояснень заявник має право надати відповідь на пояснення заінтересованої особи. Копія відповіді на письмові пояснення та доданих до них документів повинна бути надіслана (надана) заявником іншим учасникам справи. До відповіді на пояснення має бути доданий документ, що підтверджує надіслання (надання) відповіді на пояснення і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

- у разі ненадання заявником відповіді на письмові пояснення у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

8. Роз`яснити заявнику та заінтересованій особі, що учасники судового процесу зобов`язані повідомляти суд про зміну свого місця проживання (перебування, знаходження) або місцезнаходження під час провадження справи.

9. Учасники судового процесу зобов`язані повідомляти суд про причини неявки у судове засідання. У разі неповідомлення суду про причини неявки вважається, що учасники судового процесу не з`явилися в судове засідання без поважних причин.

10. Копію даної ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі. Одночасно, з копією ухвали надіслати заінтересованій особі копію заяви з доданими до неї документами.

11. Відповідно до статті 261Цивільного процесуальногокодексу України дана ухвала набирає законної сили негайно після її підписання і не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

12. Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі «Судова влада України» за веб-адресою: https://vd.dp.court.gov.ua/sud0406/gromadyanam/csz/.

Суддя С.М. Бурхан

СудВерхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення13.11.2023
Оприлюднено27.11.2023
Номер документу115147017
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —173/3235/23

Рішення від 15.04.2024

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Бурхан С. М.

Рішення від 15.04.2024

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Бурхан С. М.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Бурхан С. М.

Ухвала від 20.10.2023

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Бурхан С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні