Ухвала
від 22.11.2023 по справі 766/10854/23
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 766/10854/23

н/п 2-а/766/305/23

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

22 листопада 2023 року м. Херсон

Суддя Херсонського міського суду Херсонської області Скрипнік Л.А., ознайомившись із матеріалами адміністративного позову ОСОБА_1 до виконавчого комітету Дар`ївської сільської ради Херсонського району Херсонської області, про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення від 24.10.2023 року,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до виконавчого комітету Дар`ївської сільської ради Херсонського району Херсонської області, про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення від 24.10.2023 року.

Адміністративний позов подано з додержанням вимог статей 160-161 КАС України, підстав для повернення чи відмови у відкритті провадження по справі не встановлено, у зв`язку з чим, провадження у справі підлягає відкриттю.

Відповідно до частини 5 статті 262 КАС України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Адміністративний позов підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження з особливостями, встановленими ст.ст. 268, 272, 286 КАС України, з повідомленням (викликом) сторін.

Відповідно до ч. 4 ст. 9 КАС України, суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Відповідно до ч. 5 ст. 77 КАС України, суд не може витребовувати докази у позивача в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб`єкта владних повноважень, окрім доказів на підтвердження обставин, за яких відбулося порушення прав, свобод чи інтересів.

З метою повного та всебічного розгляду адміністративної справи, суддею встановлена необхідність витребувати у відповідача докази, за результатами дослідження яких було встановлено наявність в діях позивача складу адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 156 Кодексу України про адміністративне правопорушення, які зазначені мотивувальній частині оскаржуваної постанови, та докази вручення позивачеві оскаржуваної нею постанови у справі про адміністративне правопорушення від 24.10.2023 року.

Керуючись ст. ст. 12,49, 160, 161, 171, 268272, 286 КАС України, суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду адміністративний позов ОСОБА_1 до виконавчого комітету Дар`ївської сільської ради Херсонського району Херсонської області, про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення від 24.10.2023 року, відкрити провадження у справі.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін із особливостями, встановленими ст.ст. 268, 272, 286 КАС України.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня з дня отримання копії цієї ухвали для подання відзиву на позовну заяву, роз`яснивши, що у зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, що має відповідати вимогам ст. 162 КАС України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, із одночасним надісланням копії відзиву та доданих до нього документів позивачеві та його представнику. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.6 ст. 162 КАС України). Неподання відповідачем відзиву на позов без поважних причин може бути визнано судом як визнання позову (ч. 4 ст.159 КАС України).

Судове засідання у справі провести о 10.30 год. 12.01.2023 року, в приміщенні Херсонського міського суду Херсонської області (м. Херсон, вул. Маяковського,6/29, каб. 410).

Витребувати у адміністративної комісії при виконавчого комітету Дар`ївської сільської ради Херсонського району Херсонської області, засвідчені належним чином копії доказів, за результатами дослідження яких було встановлено наявність у діях позивача складу адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 156 Кодексу України про адміністративне правопорушення, які зазначені в мотивувальній частині оскаржуваної постанови, та докази вручення позивачеві постанови у справі про адміністративне правопорушення від 24.10.2023 року.

Витребувані докази подати до дня проведення судового засідання.

Одночасно суд роз`яснює, що у відповідності до положення ч. 7 ст. 80 КАС України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://court.gov.ua/.

Копію ухвали надіслати учасникам справи для відома та виконання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя Л.А. Скрипнік

Дата ухвалення рішення22.11.2023
Оприлюднено27.11.2023
Номер документу115150829
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо

Судовий реєстр по справі —766/10854/23

Рішення від 19.03.2024

Адміністративне

Херсонський міський суд Херсонської області

Скрипнік Л. А.

Рішення від 19.03.2024

Адміністративне

Херсонський міський суд Херсонської області

Скрипнік Л. А.

Ухвала від 22.11.2023

Адміністративне

Херсонський міський суд Херсонської області

Скрипнік Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні