Ухвала
від 24.11.2023 по справі 404/9179/23
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 404/9179/23

Номер провадження 2-а/404/110/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 листопада 2023 року місто Кропивницький

Суддя Кіровського районного суду міста Кі ровограда Людмила Дмитріївна Кулінка, розглянувши матеріали адміністративного позову ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ), до Сектору поліцейської діяльності № 2 (селище міського типу Новгородка) Кропивницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області (місцезнаходження: 28200, Кіровоградська область, Новгородківський район, селище міського типу Новгородка, вулиця Центральна, будинок № 2), інспектора, лейтенанта поліції Сектору поліцейської діяльності № 2 (селище міського типу Новгородка) Кропивницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області Багдасарян Беніка Едіковича (місцезнаходження: 28200, Кіровоградська область, Новгородківський район, селище міського типу Новгородка, вулиця Центральна, будинок № 2), про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративні правопорушення,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 , звернувся до суду з позовом про визнання протиправною та скасування постанови про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване не автоматичному режимі серії ЕАТ № 7960752 від 17.10.2023 року.

Позовна заява повинна бути подана з додержанням вимог викладених у сттатях 160 та 161 Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до пункту 4 частини першої статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи належить позовну заяву розглядати за правилами адміністративного судочинства і чи подано позовну заяву з дотриманням правил підсудності.

Згідно зі статтею 26 Кодексу адміністративного судочинства України, яка визначає підсудність за місцем проживання або місцезнаходженням відповідача, позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

При цьому, за частиною першою статті 25 Кодексу адміністративного судочинства України адміністративні справи з приводу оскарження індивідуальних актів, а також дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень, які прийняті (вчинені, допущені) стосовно конкретної фізичної чи юридичної особи (їх об`єднань), вирішуються за вибором позивача адміністративним судом за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання (перебування, знаходження) цієї особи-позивача або адміністративним судом за місцезнаходженням відповідача, крім випадків, визначених цим Кодексом.

В адміністративному позові позивач зазначає своє місце проживання: АДРЕСА_2 . Однак доказів на підтвердежння зареєстрованого місця проживання позивачем не надано, а на запит суду повідолмено, що в реєстрі Кропивницької територіальної громади інформація стосовно реєстрації місця проживання ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , відсутня.

Водночас місцезнаходженням відповідачів а саме: Сектору поліцейської діяльності № 2 (селище міського типу Новгородка) Кропивницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області, та інспектора, лейтенанта поліції Сектору поліцейської діяльності № 2 (селище міського типу Новгородка) Кропивницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області Багдасарян Беніка Едіковича, зазначено як: Кіровоградська область, Новгородківський район, селище міського типу Новгородка, вулиця Центральна, будинок № 2, що не відноситься до територіальної юрисдикції Кіровського районного суду міста Кіровограда.

Отже позивачем не підтверджена адреса його місця проживання у встановленому законом порядку, що позбавляє суд можливості визначення підсудності розгляду вищевказаного адміністративного позову.

Таким чином, до адміністративного позову застосовуються наслідки частини першої статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України, згідно якої суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху (частина друга статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України).

Керуючись статтями 160, 161, 169, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,

У Х В А Л И В:

Адміністративний позов ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ), до Сектору поліцейської діяльності № 2 (селище міського типу Новгородка) Кропивницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області (місцезнаходження: 28200, Кіровоградська область, Новгородківський район, селище міського типу Новгородка, вулиця Центральна, будинок № 2), інспектора, лейтенанта поліції Сектору поліцейської діяльності № 2 (селище міського типу Новгородка) Кропивницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області Багдасарян Беніка Едіковича (місцезнаходження: 28200, Кіровоградська область, Новгородківський район, селище міського типу Новгородка, вулиця Центральна, будинок № 2), про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративні правопорушення, залишити без руху.

Надати позивачеві строк, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення цієї ухвали, для усунення недоліків позовної заяви, а саме: для подальшого визначення підсудності адміністративного позову подати до суду докази реєстрації в установленому законом порядку місця проживання позивача.

Роз`яснити, якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до адміністративного суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 171 Кодексу адміністративного судочинства України.

Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк, позовна заява повертається позивачеві.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає

Суддя Кіровського районного

суду міста Кіровограда Людмила КУЛІНКА

Суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда Л. Д. Кулінка

Дата ухвалення рішення24.11.2023
Оприлюднено27.11.2023
Номер документу115157893
СудочинствоАдміністративне
Сутьадміністративні правопорушення

Судовий реєстр по справі —404/9179/23

Рішення від 27.03.2024

Адміністративне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Кулінка Л. Д.

Ухвала від 23.02.2024

Адміністративне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Кулінка Л. Д.

Ухвала від 24.11.2023

Адміністративне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Кулінка Л. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні