Ухвала
від 23.02.2024 по справі 404/9179/23
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 404/9179/23

Номер провадження 2-а/404/110/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відкриття провадження в адміністративній справі

23 лютого 2024 року місто Кропивницький

Суддя Кіровського районного суду місто К іровограда Людмила Дмитріївна Кулінка, розглянувши матеріали адміністративного позову ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ), до Сектору поліцейської діяльності № 2 (селище міського типу Новгородка) Кропивницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області (місцезнаходження: 28200, Кіровоградська область, Новгородківський район, селище міського типу Новгородка, вулиця Центральна, будинок № 2), інспектора, лейтенанта поліції Сектору поліцейської діяльності № 2 (селище міського типу Новгородка) Кропивницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області Багдасарян Беніка Едіковича (місцезнаходження: 28200, Кіровоградська область, Новгородківський район, селище міського типу Новгородка, вулиця Центральна, будинок № 2), про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративні правопорушення,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 , звернувся до суду з позовом про визнання протиправною та скасування постанови про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване не автоматичному режимі серії ЕАТ № 7960752 від 17.10.2023 року.

Ухвалою судді Кіровського районного суду міста Кіровограда від 24 листопада 2023 року адміністративний позов ОСОБА_1 залишено без руху та надано строк для усунення недоліків.

На виконання вимог ухвали судді Кіровського районного суду міста Кіровограда від 24 листопада 2023 року, позивачем подано заяву (вх. № 5412 від 09.02.2024 року), якою недоліки вказані в ухвалі судді від 24.11.2023 року, усунуто.

Таким чином, позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі, відсутні.

Частинами першою та другою статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що за правилами спрощеного позовного провадження розглядаються справи незначної складності. За правилами спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка справа, віднесена до юрисдикції адміністративного суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Згідно з частиною п`ятою статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

З огляду на категорію та складність справи за цим позовом, її розгляд може бути проведеним за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Керуючись статтями 160, 161, 171, 257-263 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Прийняти адміністративний позов до розгляду та відкрити провадження у справі № 404/9179/23, номер провадження 2-а/404/110/23 за адміністративним позовом ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ), до Сектору поліцейської діяльності № 2 (селище міського типу Новгородка) Кропивницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області (місцезнаходження: 28200, Кіровоградська область, Новгородківський район, селище міського типу Новгородка, вулиця Центральна, будинок № 2), інспектора, лейтенанта поліції Сектору поліцейської діяльності № 2 (селище міського типу Новгородка) Кропивницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області Багдасарян Беніка Едіковича (місцезнаходження: 28200, Кіровоградська область, Новгородківський район, селище міського типу Новгородка, вулиця Центральна, будинок № 2), про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративні правопорушення.

Розгляд справи проводити за правилами спрощеного провадження з викликом сторін.

Призначити судове засідання на 27 березня 2024 року о 10 год. 00 хв.

Судове засідання відбудеться в приміщенні Кіровського районного суду міста Кіровограда, за адресою: місто Кропивницький, вулиця Габдрахманова, 7, 2-й поверх, зал № 12.

Відповідачам протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали про відкриття провадження у справі має право подати відзив на позов, який повинен відповідати вимогам статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України.

Роз`яснити відповідачам вимоги частини другої статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України, у відповідності до якої в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб`єкта владних повноважень обов`язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (частина шоста статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України).

Неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову (частина четверта статті 159 Кодексу адміністративного судочинства України.

Учасники справи можуть отримати інформацію по вказаній справі в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: http://kr.kr.court.gov.ua.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровського районного

суду міста Кіровограда Людмила КУЛІНКА

Суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда Л. Д. Кулінка

Дата ухвалення рішення23.02.2024
Оприлюднено26.02.2024
Номер документу117198204
СудочинствоАдміністративне
Сутьадміністративні правопорушення

Судовий реєстр по справі —404/9179/23

Рішення від 27.03.2024

Адміністративне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Кулінка Л. Д.

Ухвала від 23.02.2024

Адміністративне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Кулінка Л. Д.

Ухвала від 24.11.2023

Адміністративне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Кулінка Л. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні