Ухвала
від 24.11.2023 по справі 905/825/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м. Харків, пр. Науки, 5, тел.:(057) 702-07-99, факс: (057) 702-08-52,

гаряча лінія: (096) 068-16-02, E-mail: inbox@dn.arbitr.gov.ua,

код ЄДРПОУ: 03499901, UA368999980313151206083020649


У Х В А Л А

24.11.2023р. Справа № 905/825/21

за клопотанням арбітражного керуючого Венської Оксани Олександрівни

про продовження ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора, -

у справі про банкрутство

за заявою ініціюючого кредитора Товариства з обмеженою відповідальністю "ОЛТРЕЙД 2016" (код ЄДРПОУ 41048384)

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "НОВІ ЕНЕРГОЗБЕРІГАЮЧІ ТЕХНОЛОГІЇ" (код ЄДРПОУ 36167721)

ліквідатор - арбітражний керуючий Венська Оксана Олександрівна (свідоцтво № 174 від 24.04.2013), -

суддя Величко Н.В.

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Господарського суду Донецької області на стадії ліквідаційної процедури перебуває справа № 905/825/21 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "НОВІ ЕНЕРГОЗБЕРІГАЮЧІ ТЕХНОЛОГІЇ", призначено ліквідатором боржника арбітражного керуючого Венську Оксану Олександрівну.

Строк ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю «НОВІ ЕНЕРГОЗБЕРІГАЮЧІ ТЕХНОЛОГІЇ» та повноважень ліквідатора продовжувався відповідно до ухвал суду від 05.12.2022, від 22.05.2023 на шість місяців.

Через підсистему "Електронний суд" 23.11.2023 надійшло клопотання арбітражного керуючого Венської О.О. про продовження ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора строком на шість місяців, з додатками за переліком.

Відповідно до ч. 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства (далі - КУзПБ) провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України (далі - ГПК України), іншими законами України.

Згідно із ч. 6 ст. 12 ГПК України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку, передбаченому цим Кодексом для позовного провадження, з урахуванням особливостей, встановлених Кодексом про банкрутство.

Згідно ч. 3 ст. 169 ГПК України заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлений, він встановлюється судом.

З огляду на обставини, пов`язані з військовою агресією Російської Федерації проти України, введенням воєнного стану відповідно до Указу Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні", затвердженого Законом України від 24.02.2022 № 2102-IX, та його неодноразове продовження Указами Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні», затвердженими відповідними Законами України, що триває до 14.02.2024, а також те, що відповідно до наказу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22.12.2022 № 309 "Про затвердження Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією" Харківська міська територіальна громада з 24.02.2022 включена до території, на яких ведуться бойові дії, беручи до уваги наявність загрози життю, здоров`ю учасників судового провадження при перебуванні у приміщенні Господарського суду Донецької області в місті Харкові, враховуючи рекомендації Ради суддів України від 02.03.2022, суд вважає можливим розглянути клопотання ліквідатора боржника без виклику учасників справи у судове засідання.

За змістом ст. 58 КУзПБ строк ліквідаційної процедури не може перевищувати дванадцяти місяців.

Згідно ч. 2 ст. 60 КУзПБ ліквідатор виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим Кодексом.

Згідно зі ст. 65 КУзПБ після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об`єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії документів, що підтверджують відчуження активів боржника під час ліквідаційної процедури; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, що підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню.

Обов`язком ліквідатора є здійснення всієї повноти дій, спрямованих на виявлення та повернення активів боржника.

Так, законодавством передбачено певну сукупність дій, яку необхідно ліквідатору вчинити в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом із зазначеним звітом та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури; подання звіту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором за наслідком всіх проведених ним дій в ході ліквідаційної процедури.

Як зазначає ліквідатор у поданому клопотанні, у зв`язку з фактичною реалізацією майна ТОВ «НЕСТ» на торгах, ним здійснюються всі можливі дії для здійснення розрахунків з кредиторами пропорційно до вимог відповідної черги та суми, отриманої за результатами торгів. Наразі ліквідатор має відомості про банківські реквізити всіх кредиторів, окрім забезпеченого кредитора - ТОВ «Сайрус ЛТД». Ліквідатором отримано від нотаріусів відповідно до переліку з офіційного сайту Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України негативну відповідь щодо наявності у нотаріусів повноваження та відповідного депозитного рахунку для отримання коштів на погашення кредиторських вимог кредитора, який територіально знаходиться у м. Краматорськ Донецької області, тому організація проведення розрахунків із забезпеченим кредитором ТОВ «Сайрус ЛТД» потребує додаткового часу. Крім того ліквідатор зазначає, що судом призначено до розгляду у судовому засіданні на 19.12.2023 заяву ТОВ «Б.С.К. Україна» про заміну сторони кредитора Майстренко Н.М. на його правонаступника. Також 21.11.2023 проведено засідання комітету кредиторів боржника, за результатами якого комітетом кредиторів заслухано звіт ліквідатора ТОВ «НЕСТ» про проведену роботу під час ліквідаційної процедури та прийнято рішення, оформлене протоколом, про прийняття до відома проміжного звіту ліквідатора станом на 21.11.2023, а проведену роботу ліквідатора визнано задовільною та доручено ліквідатору-арбітражному керуючому Венській О.О. звернутись до господарського суду із клопотанням про продовження ліквідаційної процедури у справі № 905/825/21 про банкрутство ТОВ «НЕСТ» та повноважень ліквідатора строком на 6 місяців.

Суд враховує, що 21.11.2023 відбулося засідання комітету кредиторів ТОВ «НЕСТ», на якому прийнято рішення прийняти звіт ліквідатора ТОВ «НЕСТ» станом на 21.11.2023 року до відома, а проведену нею роботу визнано задовільною, а також про звернення до Господарського суду Донецької області з клопотанням про подовження ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю «НОВІ ЕНЕРГОЗБЕРІГАЮЧІ ТЕХНОЛОГІЇ» та повноважень ліквідатора на 6 місяців. Надано повноваження щодо звернення з вiдповiдним клопотанням лiквiдатору - арбітражному керуючому Венськiй О.О.

До матеріалів справи не надано доказів в порядку статей 74, 76 - 77 ГПК України щодо порушення процедури голосування зборами комітету кредиторів під час прийняття рішення про звернення до суду з відповідним клопотанням, судом такі обставини не встановлено. Також не надано доказів зауважень до протоколу щодо наявності порушень.

В матеріалах справи відсутні і не подавалось скарг на дії чи бездіяльність арбітражного керуючого Венської О.О. під час виконання повноважень ліквідатора боржника, не подано доказів в порядку статей 74, 76 - 77 ГПК України щодо невідповідності кандидатури арбітражного керуючого Венської О.О. вимогам ст.ст. 11, 28 Кодексу України з процедур банкрутства, судом такі обставини не встановлено.

Відповідно до п.1-6 Прикінцевих та перехідних положень КУзПБ установлено, що тимчасово, під час дії воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 року N 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні", затвердженим Законом України від 24 лютого 2022 року N 2102-IX, а також протягом шести місяців після його припинення чи скасування: господарський суд за клопотанням комітету кредиторів, кредитора, арбітражного керуючого чи з власної ініціативи може продовжити строки проведення ... процедури розпорядження майном, ліквідації, реструктуризації боргів боржника та погашення боргів боржника.

Враховуючи, що необхідні заходи, які є обов`язковими для здійснення в ліквідаційній процедурі банкрута ліквідатором в межах строку ліквідаційної процедури в повному обсязі не виконані, а суду не поданий ліквідаційний звіт та баланс банкрута, суд задовольняє клопотання ліквідатора від 23.11.2023 та продовжує строк ліквідаційної процедури у справі № 905/825/21 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «НОВІ ЕНЕРГОЗБЕРІГАЮЧІ ТЕХНОЛОГІЇ» та повноваження ліквідатора банкрута - арбітражного керуючого Венської Оксани Олександрівни на шість місяців.

Керуючись ст.ст. 58, 60, 61 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Клопотання ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю «НОВІ ЕНЕРГОЗБЕРІГАЮЧІ ТЕХНОЛОГІЇ» арбітражного керуючого Венської Оксани Олександрівни від 23.11.2023 про продовження ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора - задовольнити.

2. Продовжити строк ліквідаційної процедури у справі № 905/825/21 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «НОВІ ЕНЕРГОЗБЕРІГАЮЧІ ТЕХНОЛОГІЇ» (код ЄДРПОУ 36167721) та повноваження ліквідатора - арбітражного керуючого Венської Оксани Олександрівни (свідоцтво № 174 від 24.04.2013) - на шість місяців.

3. Ліквідатору боржника по завершенню строку ліквідаційної процедури подати суду звіт про проведену роботу та ліквідаційний баланс банкрута на затвердження.

4. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання 24.11.2023 та може бути оскаржена до Східного апеляційного господарського суду у визначені ст. 256, 257 Господарського процесуального кодексу України, ст. 9 Кодексу України з процедур банкрутства строк та порядку.

Суддя Н.В. Величко

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення24.11.2023
Оприлюднено27.11.2023
Номер документу115162347
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство

Судовий реєстр по справі —905/825/21

Ухвала від 29.05.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Величко Наталія Вікторівна

Ухвала від 16.01.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Величко Наталія Вікторівна

Ухвала від 11.01.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Величко Наталія Вікторівна

Ухвала від 19.12.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Величко Наталія Вікторівна

Ухвала від 24.11.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Величко Наталія Вікторівна

Ухвала від 22.11.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Величко Наталія Вікторівна

Ухвала від 16.11.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Величко Наталія Вікторівна

Постанова від 09.08.2023

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Плахов Олексій Вікторович

Ухвала від 20.07.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Величко Наталія Вікторівна

Ухвала від 20.07.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Величко Наталія Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні