Ухвала
від 24.11.2023 по справі 297/4124/23
БЕРЕГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 297/4124/23

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі та призначення її до розгляду

24 листопада 2023 року м. Берегово

Суддя Берегівського районного суду Закарпатської області Ільтьо І. І., перевіривши матеріали клопотання ОСОБА_1 , заінтересовані особи орган опіки та піклування Батівської селищної ради про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна,

встановив:

Адвокат Мензак Ю. Ю. в інтересах ОСОБА_1 звернувся до суду з клопотанням, в якому просить продовжити строк дії рішення Берегівського районного суду Закарпатської області від 24.11.2021 по справі про визнання ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення ОСОБА_1 її опікуном строком на 2 (два) роки.

Відповідно до ч. 7ст. 300 ЦПК Україниклопотання про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною має право подати опікун, представник органу опіки та піклування не пізніше ніж за п`ятнадцять днів до закінчення строку, визначеного частиною шостою цієї статті.

Згідно ч. 9ст. 300 ЦПК Українисуд зобов`язаний розглянути клопотання про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною до закінчення строку його дії в порядку, встановленомустаттею 299 цього Кодексу.

Строк дії рішення Берегівського районного суду Закарпатської області про визнання громадянина недієздатним, встановлення над ним опіки та призначення опікуна, визначено в 2 (два) роки, з дня набрання рішенням законної сили.

Суд зобов`язаний розглянути клопотання про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною до закінчення його дії в порядку, встановленомустаттею 299 цього Кодексу.

Згідно з ч. 1ст. 299 ЦПК України, справи про визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, та представника органу опіки та піклування.

Клопотання про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною відповідає вимогамст. 300 ЦПК України, подане в межах встановлених строків, підстав для залишення клопотання без руху, повернення клопотання чи відмови у відкритті провадження не встановлено. Клопотання підсудне Берегівському районному суду Закарпатської області та підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Тому є підстави для відкриття провадження у цій справі та призначення до розгляду в порядку окремого провадження.

Керуючись: ст.ст.19,187,190,299,300,353 ЦПК України, -

постановив:

Відкрити провадження у справі за клопотанням ОСОБА_1 , заінтересовані особи орган опіки та піклування Батівської селищної ради про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна.

Призначити справу до судового розгляду в приміщенні Берегівського районного суду Закарпатської області на 12 грудня 2023 року на 09:30 годин.

Про день, час та місце судового засідання повідомити заявника та заінтересовану особу.

Витребувати від органу опіки та піклування Батівської селищної ради подання щодо доцільності продовження призначення опікуна ОСОБА_1 над ОСОБА_2 ..

Відповідно до ч. 4ст. 293 ЦПК України, розглянути справу колегіальним складом суду у складі одного судді та двох присяжних Дев`ятко Л. Л. та Ролдугіна М. В..

Учасники справиможуть отриматиінформацію щодостану розгляду справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://court.gov.ua/fair/sud0701/.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності у встановлений законом строк і порядок, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Іван ІЛЬТЬО

Дата ухвалення рішення24.11.2023
Оприлюднено27.11.2023
Номер документу115166841
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —297/4124/23

Рішення від 20.03.2024

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ІЛЬТЬО І. І.

Рішення від 20.03.2024

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ІЛЬТЬО І. І.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ІЛЬТЬО І. І.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ІЛЬТЬО І. І.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ІЛЬТЬО І. І.

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ІЛЬТЬО І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні