Ухвала
від 24.11.2023 по справі 921/213/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

24 листопада 2023 року м. ТернопільСправа № 921/213/23 Господарський суд Тернопільської області

у складі судді Стадник М.С.

розглянув заяву представника Приватного підприємства «Онікс» адвоката Ковальчук Н.О., №б/н від 22.11.2023 (вх. №9499 від 23.11.2023) про надання доступу в підсистемі «Електронний суд» до електронної справи №921/213/23

за первісним позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю САПФІР, вул. Подільська, буд. 31, смт. Велика Березовиця, Тернопільський р-н, Тернопільська обл., 47724

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Великоберезовицька селищна рада (вул. С.Бандери, буд.26, смт. Велика Березовиця, Тернопільський р-н, Тернопільська обл., 47724)

до відповідача: Приватного підприємства Онікс, вул. Степана Бандери, буд. 26, смт. Велика Березовиця, Тернопільський р-н, Тернопільська обл., 47724

про: 1/ скасування державної реєстрації земельної ділянки за кадастровим номером 6125255200:02:002:3186, площею 2,4303га, вид цільового призначення земельної ділянки 01.13 для іншого сільськогосподарського призначення, розташованої за адресою: Тернопільська область, Тернопільський район, смт. Велика Березовиця,

за зустрічним позовом (відповідача за первісним позовом): Приватного підприємства Онікс, вул. Степана Бандери, буд. 26, смт. Велика Березовиця, Тернопільський р-н, Тернопільська обл., 47724

до відповідача за зустрічним позовом (позивача за первісним позовом):Товариства з обмеженою відповідальністю САПФІР, вул. Подільська, буд. 31, смт. Велика Березовиця, Тернопільський р-н, Тернопільська обл., 47724

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача (за зустрічним позовом/ позивача за первісним позовом: Великоберезовицька селищна рада, вул. С.Бандери, буд.26, смт. Велика Березовиця, Тернопільський р-н, Тернопільська обл., 47724

про: припинення Товариству з обмеженою відповідальністю САПФІР права постійного користування земельною ділянкою площею 4,8900га, посвідченої Державним актом на право постійного користування землею серія ІІ-ТР №000266 та скасування Державного акта на право постійного користування землею серія ІІ-ТР №000266.

Представник Приватного підприємства «Онікс» адвокат Ковальчук Н.О. (ордер ВО №1052150 від 26.04.2023), через систему «Електронний суд», подала заяву №б/н від 22.11.2023 (вх. №9499 від 23.11.2023) про надання доступу до електронної справи №921/802/21 в підсистемі «Електронний суд».

Суд, розглянувши заяву №б/н від 22.11.2023, прийшов до висновку, що така підлягає до задоволення, при цьому, суд виходив з наступного.

Відповідно до п.п. 1, 2, 3 Розділу ХІ Положення про автоматизовану систему документообігу суду, обмін електронними документами між судом, ОСП, фізичними особами та учасниками судового процесу забезпечується засобами підсистеми електронного суду.

18.10.2023 введено в дію Закон України № 3200-IX від 29.06.2023 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами", яким запроваджується обов`язкова для визначеного кола учасників судового процесу в господарських справах реєстрація та використання електронних кабінетів у ЄСІТС.

Так, відповідно до ч. 6 ст. 6 Господарського процесуального кодексу України адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

Згідно з Положенням про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи» від 17 серпня 2021 року №1845/0/15-21 особам, які зареєстрували Електронний кабінет в ЄСІТС, суд вручає будь-які документи у справах, у яких такі особи беруть участь, виключно в електронній формі шляхом їх надсилання до Електронного кабінету таких осіб, що не позбавляє їх права отримати копію судового рішення в паперовій формі за окремою заявою.

Учасники судового процесу за допомогою зареєстрованого електронного кабінету можуть надсилати копії електронних документів іншим учасникам судової справи, крім випадків, коли інший учасник не має зареєстрованого електронного кабінету, подавати позовні заяви та інші передбачені законом процесуальні документи, що подаються до суду і можуть бути предметом судового розгляду, а також отримувати судові рішення та інші електронні документи.

Процесуальні документи та докази можуть подаватися до суду в електронній формі, а процесуальні дії - вчинятися в електронній формі виключно за допомогою ЄСІТС з використанням власного кваліфікованого електронного підпису, прирівняного до власноручного підпису, за винятком випадків, передбачених процесуальним законом.

Згідно ч. 1 ст. 56 ГПК України, Сторона, третя особа, а також особа, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, може брати участь в судовому процесі особисто (самопредставництво) та (або) через представника.

Згідно ст. 26 Закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність", документами, що посвідчують повноваження адвоката на надання правової допомоги, можуть бути:1) договір про надання правової допомоги; 2) довіреність; 3) ордер; 4) доручення органу (установи), уповноваженого законом на надання безоплатної правової допомоги. Ордер письмовий документ, що у випадках, встановлених цим Законом та іншими законами України, посвідчує повноваження адвоката на надання правової допомоги. Ордер видається адвокатом, адвокатським бюро або адвокатським об`єднанням та повинен містити підпис адвоката. Рада адвокатів України затверджує типову форму ордера. Повноваження адвоката як захисника або представника в господарському, цивільному, адміністративному судочинстві, кримінальному провадженні, розгляді справ про адміністративні правопорушення, а також як уповноваженого за дорученням у конституційному судочинстві підтверджуються в порядку, встановленому законом.

Відповідно до ч. 4 ст. 60 ГПК України, повноваження адвоката як представника підтверджуються довіреністю або ордером, виданим відповідно до Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».

Заявником на представництво інтересів Приватного підприємства «Онікс» долучено ордер ВО №1052150 від 26.04.2023.

Враховуючи вищевикладене, суд, вносить дані представника Приватного підприємства «Онікс» адвоката Ковальчук Надії Олегівни до додаткових відомостей про учасника справи для надання доступу до електронної справи №921/213/23 в підсистемі "Електронний суд".

Керуючись ст. 234, 235 ГПК України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Внести дані адвоката Ковальчук Надії Олегівни (РНОКПП НОМЕР_1 , електронна пошта: ІНФОРМАЦІЯ_1 ) до додаткових відомостей про учасника справи, як представника Приватного підприємства Онікс (вул. Степана Бандери, буд. 26, смт. Велика Березовиця, Тернопільський р-н, Тернопільська обл., 47724) для доступу до електронної справи №921/213/23 в підсистемі «Електронний суд».

2. Надати адвокату Ковальчук Надії Олегівні, як представнику відповідача за первісним позовом ( позивача за зустрічним позовом), доступ до електронної справи №921/213/23 в підсистемі «Електронний суд».

3. Повідомити адвокату Ковальчук Надії Олегівні про необхідність роз`яснити Приватному підприємству Онікс про обов`язок зареєструвати електронний кабінет у підсистемі Електронний суд ЄСІТС, у зв`язку з набранням чинності з 18 жовтня 2023 року Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами" № 3200-IX від 29.06.2023 року. Згідно з вимогами розділу XI Положення про автоматизовану систему документообігу суду, приймання та реєстрація надісланих до суду учасниками судового процесу процесуальних документів повинні здійснюватись з офіційних електронних адрес (Електронних кабінетів), які вони мають створити в Електронному суді. З метою усунення негативних наслідків у вигляді повернення письмової заяви (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду, а також у разі, якщо її подано особою, яка відповідно до ч. 6 статті 6 ГПК України зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, суд вказує на обов`язок учасників справи здійснити реєстрацію електронних кабінетів в ЄСІТС відповідно до ст. 6, 42 ГПК України (реєстрація електронного кабінету за посиланням: https://id.court.gov.ua/).

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання ( 24.11.2023) та оскарженню не підлягає.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб - адресою: https://te.court.gov.ua/sud5022.

Ухвала суду розміщена у Єдиному державному реєстрі судових рішень за веб-адресою - http://reyestr.court.gov.ua/.

Копію ухвали надіслати: 1) Приватному підприємству Онікс ( вул. Степана Бандери, буд. 26, смт. Велика Березовиця, Тернопільський р-н, Тернопільська обл., 47724, - поштовою кореспонденцією з повідомленням про вручення; 2 представнику Приватного підприємства «Онікс» адвокату Ковальчук Надії Олегівни до електронного кабінету у підсистемі Електронний суд ЄСІТС.

Суддя М.С. Стадник

Дата ухвалення рішення24.11.2023
Оприлюднено27.11.2023
Номер документу115177974
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —921/213/23

Ухвала від 10.05.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Стадник М.С.

Ухвала від 25.04.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Стадник М.С.

Ухвала від 09.01.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Стадник М.С.

Ухвала від 26.12.2023

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Стадник М.С.

Ухвала від 22.12.2023

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Стадник М.С.

Ухвала від 29.11.2023

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Стадник М.С.

Ухвала від 24.11.2023

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Стадник М.С.

Ухвала від 22.11.2023

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Стадник М.С.

Ухвала від 06.11.2023

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Стадник М.С.

Ухвала від 16.10.2023

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Стадник М.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні