Ухвала
від 20.11.2023 по справі 922/3282/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

попереднє засідання

"20" листопада 2023 р.м. ХарківСправа № 922/3282/23

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Яризька В.О.

при секретарі судового засідання Трофименко С.В.

розглянувши заявуТовариства з обмеженою відповідальністю "Укрбелполімір" про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю "ПОЛІТАНС" , код ЄДРПОУ 39806161 за участю :

за участю:

розпорядника майна арбітражного керуючого Онищенка К.С.

представника ГУ ДПС у Харківській області Зонова С.О.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Харківської області від 07.09.2023 відкрито провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ПОЛІТАНС" код ЄДРПОУ 39806161; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів; введено процедуру розпорядження майном боржника; призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Онищенка Костянтина Сергійовича (свідоцтво №357 від 27.02.2013 року).

На офіційному веб - сайті Вищого господарського суду України 08.09.2023 було оприлюднено повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство. Визначено граничний строк на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника. Зазначено відомості про розпорядника майна.

На адресу суду, у строк визначений ч.1 ст.45 Кодексу України з процедур банкрутства, надійшли заяви АТ "Харківобленерго", ГУ ДПС у Харківській області, АТ "Укрсиббанк", ТОВ "Торговий дім "Хім торг", які були прийняті до розгляду та призначені в попереднє судове засідання.

20.10.2023 до суду від розпорядника майна надійшли повідомлення про результати розгляду грошових вимог вищезазначених кредиторів.

02.11.2023 до суду від розпорядника майна надійшов поточний звіт у справі про банкрутство ТОВ "Політанс".

02.11.2023 до суду від боржника надійшли повідомлення, в якому він зазначає, що заявлені вимоги АТ "Харківобленерго", ГУ ДПС у Харківській області, АТ "Укрсиббанк", ТОВ "Торговий дім "Хім торг" визнані ним у повному обсязі.

Присутній в судовому засіданні розпорядник майна повідомив суд про хід процедури розпорядження майном боржника та зазначив, що ним разом із боржником були розглянуті вимоги вищезазначених кредиторів.

Дослідивши матеріали справи та подані докази, заслухавши пояснення розпорядника майна, суд встановив наступне.

Згідно ч. 2 ст. 47 Кодексу України з процедур банкрутства у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, що надійшли протягом строку, передбаченого частиною першою статті 45 цього Кодексу, у тому числі щодо яких були заперечення боржника або розпорядника майна.

Завданням господарського суду у попередньому засіданні є перевірка заявлених до боржника грошових вимог конкурсних кредиторів, які можуть підтверджуватися або первинними документами (угодами, накладними, рахунками, актами виконаних робіт тощо), що свідчать про цивільно-правові відносини сторін та підтверджують заборгованість боржника перед кредитором, або рішенням юрисдикційного органу, до компетенції якого віднесено вирішення такого спору.

За результатами попереднього засідання господарський суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються:

- розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, що вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів;

- розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів;

- дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів;

- дата підсумкового засідання суду, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство, чи ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені частиною другою статті 44 цього Кодексу.

Відповідно до матеріалів справи в межах строку, встановленого ч. 1 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства, до суду надійшли заяви АТ "Харківобленерго", ГУ ДПС у Харківській області, АТ "Укрсиббанк", ТОВ "Торговий дім "Хім торг" з грошовими вимогами до боржника, які були розглянуті розпорядником майна та боржником, а також розглянуті судом, про що винесені відповідні ухвали.

Інших заяв, поданих в межах строку, визначеного ч.1 ст.45 Кодексу України з процедур банкрутства, до суду та розпорядника майна не надходило.

Таким чином, до реєстру вимог кредиторів товариства з обмеженою відповідальністю "Політанс" підлягають включенню визнані судом вимоги, а саме вимогиТОВ "Укрбелполімір" згідно ухвали суду від 07.09.2023 та вимоги АТ "Харківобленерго", ГУ ДПС у Харківській області, АТ "Укрсиббанк", ТОВ "Торговий дім "Хім торг".

Згідно ч. 1 ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства протягом 10 днів з дня постановлення ухвали за результатами попереднього засідання господарського суду розпорядник майна письмово повідомляє кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу засновників (учасників, акціонерів) боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організовує їх проведення.

Суд вважає за необхідне зобов`язати розпорядника майна боржника організувати та провести збори кредиторів та комітету кредиторів.

Суд призначає підсумкове засідання, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство, чи ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду.

Керуючись статтями 45, 47, 48, 64 Кодексу України з процедур банкрутства, статтями 233-235 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

Визначити розмір та перелік визнаних судом вимог кредиторів, що підлягають внесенню розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "ПОЛІТАНС", а саме:

- Товариства з обмеженою відповідальністю "Укрбелполімір" в сумі 860000,00 грн, 26840,00 грн. сплаченого судового збору за звернення із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство у даній справі,60300,00 грн витрат пов`язаних із розглядом цієї справи (авансовий платіж згідно ст. 34 Кодексу України з процедур банкрутства

- АТ "Харківобленерго" у загальному розмірі10691,13 грн та судовий збір за подачу заяви з грошовими вимогами у розмірі 5368,00 грн.

- АТ "Укрсиббанк" у загальному розмірі 1000555,56 грн та судовий збір за подачу заяви з грошовими вимогами у розмірі 5368,00 грн.

- товариства з обмеженою відповідальністю"Торговий дім "Хім торг" у загальному розмірі 1700912,62 грн та судовий збір за подачу заяви з грошовими вимогами у розмірі 5368,00 грн.

- Головного управління ГУ ДПС у Харківській області, утворене на правах відокремленого підрозділу ДПС України загальну суму 9288,96 грн та 5368,00 грн. судового збору.

Зобов`язати розпорядника майна включити визнані вимоги кредиторів до реєстру вимог кредиторів у відповідності до вимог Кодексу України з процедур банкрутства.

Зобов`язати розпорядника майна в десятиденний строк з дня винесення ухвали відповідно до ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства організувати та провести збори кредиторів та комітету кредиторів, визначивши час та місце проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів.

Зобов`язати розпорядника майна надати суду протокол зборів кредиторів боржника, на яких обрати комітет кредиторів, прийняти рішення щодо схвалення плану санації боржника або щодо звернення до господарського суду з клопотанням про введення наступної процедури у справі про банкрутство, а також надати протокол зборів комітету кредиторів, на яких вирішити питання щодо призначення ліквідатора або керуючого санацією боржника.

Призначити підсумкове засідання на "11" січня 2024 р. о 11:00 Засідання відбудеться за адресою : м. Харків, пл. Свободи 5, Держпром 8-й під`їзд, зал № 129

Роз`яснити учасникам справи, що вони мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, у тому числі з використанням власних технічних засобів, відповідно до ст. 197 ГПК України або заявити клопотання про розгляд справи за їх відсутності на підставі наявних у суду матеріалів, відповідно до ч. 3 ст. 196 ГПК України.

Запропонувати учасникам справи, виходячи з поточної ситуації, вирішити яким чином вони бажають приймати участь у розгляді справи, подавши в суд відповідні заяви (або заяву про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції або клопотання про розгляд справи за відсутності представників на підставі наявних у суду матеріалів)

Повідомити учасників справи про можливість надсилання документів, що стосуються розгляду справи, без особистого прибуття до приміщення суду:

- через особистий кабінет в системі "Електронний суд";

- у разі неможливості надсилання через систему "Електронний суд" - електронною поштою на е-mail: inbox@hr.arbitr.gov.ua (з обов`язковим підписанням усіх документів кваліфікованим електронним підписом);

- у разі неможливості надсилання документів в електронному вигляді - звичайною поштою на офіційну адресу суду.

Повідомити учасників справи про можливість отримання інформації про роботу суду та щодо розгляду конкретних судових справ на сайті суду, а також за допомогою Телеграм-бота Господарського суду Харківської області https://t.me/GospSud_kh_bot.

Ухвала набирає законної сили з моменту її постановлення.

Ухвала може бути оскаржена до Східного апеляційного господарського суду протягом десяти днів з дати складення повного тексту ухвали лише в частині конкретних вимог кредиторів.

Повний текст ухвали складено та підписано 23.11.2023.

Суддя Яризько В.О.

Дата ухвалення рішення20.11.2023
Оприлюднено27.11.2023
Номер документу115177979
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю "ПОЛІТАНС" , код ЄДРПОУ 39806161

Судовий реєстр по справі —922/3282/23

Постанова від 16.04.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Постанова від 16.04.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 16.04.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 16.04.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 19.03.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 27.02.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 19.02.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 12.02.2024

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Крестьянінов Олексій Олександрович

Ухвала від 30.01.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 29.01.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні