Ухвала
від 27.11.2023 по справі 559/3973/23
ДУБЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 559/3973/23

Провадження № 2/559/893/2023

У Х В А Л А

про відкриття провадження та призначення

справи до судового розгляду

27 листопада 2023 року м. Дубно

Суддя Дубенського міськрайонного суду Рівненської області Жуковська О.Ю., перевіривши дотримання вимог ст.ст. 175-177 ЦПК Українипри зверненні у суд з цивільним позовом ОСОБА_1 до Повчанської сільської ради про встановлення факту, що має юридичне значення та визнання права на спадкове майно,-

ВСТАНОВИЛА:

Подана позовна заява відповідає вимогам ст.ст.175,177 ЦПК Українита підсудна Дубенському міськрайонному суду Рівненської області. Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Розглядданої справи необхідно здійснювати за правилами загального позовного провадження, тому вирішено розпочатипідготовче провадження та призначити підготовче засідання у справі.

З метою з`ясування обставин справи, в порядку ч.7 ст.81, ст.84 ЦПК України, необхідно витребувати від Другої Дубенської державної нотаріальної контори інформацію про заповіти та про заведення спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 в с.Пирятин, Дубенського району, Рівненської області.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 19, 81, 84, 175, 177, 187, 189, 272, 274, 353 ЦПК України, -

УХВАЛИЛА:

відкрити загальне позовне провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Повчанської сільської ради про встановлення факту, що має юридичне значення та визнання права на спадкове майно.

Призначити підготовче засідання в приміщенні Дубенського міськрайонного суду Рівненської області (вул. Д. Галицького, 22, м. Дубно, Рівненська область) на 08:55 годин 13.12.2023.

Витребувати від Другої Дубенської державної нотаріальної контори інформацію про заповіти та про заведення спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 в с.Пирятин, Дубенського району, Рівненської області.

Надати суду до 12.12.2023 включно.

Роз`яснити, що відповідно дост.84 ЦПК Українибудь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Звернути увагу учасників справи, що подання доказів здійснюється у відповідності дост. 81 ЦПК України. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк із дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. В зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, та всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. В разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України в строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк із дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дняотримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасникам справи не приховувати докази та до початку підготовчого судового засідання подати всі наявні в нихдокази.

Звернути увагу учасників справи, що подання доказів здійснюється у відповідності дост. 81 ЦПК України. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Учасникам справи письмові докази по справі подавати в оригіналі або в належним чином засвідчених копіях (для долучення до матеріалів справи)впорядку, визначеномуст.95 ЦПК України.

При направленні в судове засідання уповноважених представників, останнім мати оригінал і копію довіреності або ордер, виданий відповідно доЗакону України «Про адвокатуру і адвокатську діяльність», а також документ, що посвідчує особу.

Звернути увагу учасників справи на те, що у випадку невиконання учасником справи його обов`язків, суд відповідно до ч. 3ст. 43 ЦПК України,застосовує заходи процесуального примусу до такого учасника справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на сторінці офіційного вебпорталу судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою:http://inbox@db.rv.court.gov.ua

Копію цієї ухвали надіслати позивачу.

Копію цієї ухвали разом із копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати відповідачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя О.Ю.Жуковська

СудДубенський міськрайонний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення27.11.2023
Оприлюднено29.11.2023
Номер документу115197131
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —559/3973/23

Рішення від 13.12.2023

Цивільне

Дубенський міськрайонний суд Рівненської області

Жуковська О. Ю.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Дубенський міськрайонний суд Рівненської області

Жуковська О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні