Ухвала
від 24.11.2023 по справі 340/6246/23
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УХВАЛА

про продовження процесуальних строків

24 листопада 2023 року м. Кропивницький Справа № 340/6246/23

Суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Дегтярьова С.В., розглянувши матеріали у справі

за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 )

до відповідача Мар`янівської сільської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області (26241, с. Велика Виска, Новоукраїнський р-н, Кіровоградська обл., вул. Центральна, 59, ЄДРПОУ 04364673)

про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії,

УСТАНОВИВ:

Представник позивача звернувся з позовом, в якому просить:

- визнати протиправною бездіяльність Мар`янівської сільської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області, яка полягає в тому, що відповідач будучи суб`єктом владних повноважень в період з 23.03.2019 р. по даний час порушуючи вимоги Закону України "Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)" від 05.06.2023 р. зобов`язана була виділяти але не виділила в натурі (на місцевості) ОСОБА_2 земельну ділянку який має право на її отримання як власник земельної частки (паю) відповідно до свідоцтва про право на спадщину за законом;

- зобов`язати Мар`янівську сільську раду Новоукраїнського району Кіровоградської області, як правонаступника Веселівської сільської ради колишнього Новомиргородського району Кіровоградської області надати дозвіл на виготовлення технічної документації із землеустрою та виділення в натурі (на місцевості) належної ОСОБА_1 на підставі Свідоцтва про право на спадщину за законом від 22.03.2019 року зареєстрованого в реєстрі за №221, земельної частки (паю) площею 9,63 га в умовних кадастрових гектарах, розташованої на території Мар`янівської сільської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області.

Ухвалою Кіровоградського окружного адміністративного суду від 04.08.2023 р. позовну заяву залишено без руху та надано десятиденний строк з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху для усунення недоліків позовної заяви шляхом надання до суду, зокрема, уточненої позовної заяви в частині змісту позовних вимог та надати її копії для відповідача.

Ухвалою Кіровоградського окружного адміністративного суду від 03.10.2023 р. продовжено процесуальний строк, встановлений пунктом 2 ухвали Кіровоградського окружного адміністративного суду від 04 серпня 2023 року та вказано позивачеві про необхідність усунення недоліків позову шляхом подання протягом десяти днів з моменту отримання даної ухвали уточненої позовної заяви в частині першої позовної вимоги.

На виконання вимог даної ухвали представником позивача подано позовну заяву в новій редакції, позовними вимогами якої є:

- визнання протиправною бездіяльності Мар`янівської сільської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області, яка ,полягає в тому, що відповідач будучи суб`єктом владних повноважень, в період з 23.03.2019 р. по даний час, порушуючи вимоги Закону України "Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)" від 05.06.2023 р. зобов`язана була виділяти але не виділила в натурі (на місцевості) ОСОБА_2 земельну ділянку,який має право на її отримання як власник земельної частки (паю) відповідно до свідоцтва про право на спадщину за законом;

- зобов`язання Мар`янівської сільської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області, як правонаступника Веселівської сільської ради колишнього Новомиргородського району Кіровоградської області, в порядку, визначеному Законом України "Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)", надати дозвіл на виготовлення технічної документації із землеустрою та виділення в натурі (на місцевості) належної ОСОБА_1 на підставі Свідоцтва про право на спадщину за законом від 22.03.2019 року, зареєстрованого в реєстрі за №221, земельну частку (пай) площею 9,63 га в умовних кадастрових гектарах, розташованої на території Мар`янівської сільської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області.

З огляду на зміст позовних вимог, вони залишились в первинній редакції: викладені у формі мотивувальної частини позову. Натомість, прохальна частина позову повинна бути чіткою та лаконічною, та не містити описових та мотивувальних аспектів.

Частиною 1 статті 5 КАС України передбачено, що кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до адміністративного суду, якщо вважає, що рішенням, дією чи бездіяльністю суб`єкта владних повноважень порушені її права, свободи або законні інтереси, і просити про їх захист шляхом: 1) визнання протиправним та нечинним нормативно-правового акта чи окремих його положень; 2) визнання протиправним та скасування індивідуального акта чи окремих його положень; 3) визнання дій суб`єкта владних повноважень протиправними та зобов`язання утриматися від вчинення певних дій; 4) визнання бездіяльності суб`єкта владних повноважень протиправною та зобов`язання вчинити певні дії; 5) встановлення наявності чи відсутності компетенції (повноважень) суб`єкта владних повноважень; 6) прийняття судом одного з рішень, зазначених у пунктах 1 - 4 цієї частини та стягнення з відповідача - суб`єкта владних повноважень коштів на відшкодування шкоди, заподіяної його протиправними рішеннями, дією або бездіяльністю.

Таким чином, позивачу необхідно викласти позовні вимоги відповідно до ч.1 ст.5 КАС України.

Відповідно до ч.2 ст.121 КАС України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

На підставі викладеного суд дійшов висновку, що подана представником позивача заява не свідчить про усунення недоліків за ухвалою про залишення позову без руху від 04.08.2023 р., а тому суд вважає за можливе продовжити строк для усунення недоліків позовної заяви.

Керуючись ст.ст.121, 248, 256, 293-297 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Продовжити процесуальний строк, встановлений пунктом 2 ухвали Кіровоградського окружного адміністративного суду від 03 жовтня 2023 року та вказати позивачеві про необхідність усунення недоліків позову шляхом подання протягом десяти днів з моменту отримання даної ухвали уточненої позовної заяви, в якій викласти позовні вимоги відповідно до ч.1 ст.5 КАС України та надати її копію для відповідача.

2. Копію ухвали направити позивачу.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту підписання її суддею та окремому оскарженню не підлягає.

уддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду С.В. ДЕГТЯРЬОВА

СудКіровоградський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.11.2023
Оприлюднено29.11.2023
Номер документу115206817
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу регулюванню містобудівної діяльності та землекористування, зокрема у сфері землеустрою; державної експертизи землевпорядної документації; регулювання земельних відносин

Судовий реєстр по справі —340/6246/23

Ухвала від 05.04.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

С.В. ДЕГТЯРЬОВА

Рішення від 22.02.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

С.В. ДЕГТЯРЬОВА

Ухвала від 25.12.2023

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

С.В. ДЕГТЯРЬОВА

Ухвала від 24.11.2023

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

С.В. ДЕГТЯРЬОВА

Ухвала від 03.10.2023

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

С.В. ДЕГТЯРЬОВА

Ухвала від 04.08.2023

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

С.В. ДЕГТЯРЬОВА

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні