Ухвала
від 28.11.2023 по справі 309/5280/23
ХУСТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 309/5280/23

Провадження № 2/309/1039/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28 листопада 2023 року м. Хуст

Хустський районний суд Закарпатської області

у складі: головуючого судді Піцура Я.Я.

за участю секретаря Росоха Д.І.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

відповідача ОСОБА_2 ,

представника третьої особи ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні у м. Хуст цивільну справу за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_2 , третя особа Орган опіки та піклування Горінчівської територіальної громади, про усунення перешкод у вихованні та спілкуванні з дітьми та встановлення способу участі батька у вихованні дітей,-

В С Т А Н О В И В:

У провадженні суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_2 , третя особа Орган опіки та піклування Горінчівської територіальної громади, про усунення перешкод у вихованні та спілкуванні з дітьми та встановлення способу участі батька у вихованні дітей.

У підготовчому судовому представник позивача ОСОБА_1 просила доручити Органу опіки та піклування Горінчівської територіальної громади скласти висновок щодо участі батька у вихованні дітей.

Відповідач ОСОБА_2 та представник третьої особи ОСОБА_3 не заперечили проти задоволення даного клопотання.

Відповідно до ч. 2 ст. 13 ЦПК України суд має право збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи лише у випадках, коли це необхідно для захисту малолітніх чи неповнолітніх осіб або осіб, які визнані судом недієздатними чи дієздатність яких обмежена, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом.

Згідно ч. 4 та ч. 5 статті 19 СК України передбачено, що при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою. Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

А отже висновок органу опіки та піклування є необхідним у даній категорії справ, у зв`язку з чим на думку суду слід доручити органу опіки та піклування скласти відповідний висновок щодо способу участі у вихованні, спілкуванні та побаченні батька з дітьми.

На підставі ст. 19 СК України, керуючись ст. 13, ст.ст. 260-261 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Доручити Органу опіки та піклування Горінчівської територіальної громади розглянути питання та надати висновок щодо визначення способу участі у вихованні, спілкуванні та побаченні батька ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з дітьми ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено 28.11.2023 року.

Суддя Хустського

районного суду: Піцур Я.Я.

СудХустський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення28.11.2023
Оприлюднено29.11.2023
Номер документу115215337
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —309/5280/23

Рішення від 29.02.2024

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Піцур Я. Я.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Піцур Я. Я.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Піцур Я. Я.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Піцур Я. Я.

Ухвала від 09.11.2023

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Піцур Я. Я.

Ухвала від 01.11.2023

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Піцур Я. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні