Ухвала
від 28.11.2023 по справі 944/5807/23
ЯВОРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 944/5807/23

Провадження №2-о/944/150/23

УХВАЛА

28.11.2023 рокум.Яворів

Яворівський районний суд Львівської області у складі:

головуючого судді Матвіїва І.М.

з участюсекретаря судовогозасідання Фостаковської Т.В.

розглянувши в відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Яворів в порядку окремого провадження цивільну справу за заявою ОСОБА_1 до Яворівської міської ради Львівської області про встановлення факту родинних відносин,

в с т а н о в и в :

14вересня 2023рокунаофіційнуелектроннуадресуЯворівськогорайонного судуЛьвівськоїобластінадійшла заява адвоката Струс Н.Я. в інтересах ОСОБА_1 Яворівської міської ради Львівської області про встановлення факту родинних відносин.

Ухвалою суду від 28.09.2023 прийнято заяву до розгляду та відкрито провадження у цивільній справі.

20.10.2023року представникзаявника адвокат Струс Н.Я. звернулася до суду із заявою про заміну заінтересованої особи. Заяву мотивує тим, що заявниця просить суд встановити факт родинних відносин з ОСОБА_2 , заявник ОСОБА_1 зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 . Зважаючи на це належною заінтересованою особою в даній справі є не Яворівська міська рада Львівської області, а Івано-Франківська селищна рада Львівської області. Тому представник заявника просить замінити неналежну заінтересовану особу.

В судове засідання заявник та його представник не з`явилися, адвокат Струс Н.Я. подала заяву про розгляд клопотання про заміну заінтересованої особи в їхній відсутності.

Представник заінтересованої особи Яворівської міської ради Львівської області в судове засідання не з`явився, надіслав до суду заяву в якій просить замінити неналежну заінтересовану особу.

Зважаючи на те, що всі учасники справи в судове засідання не з`явилися, відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до положень ч.3 ст.42 ЦПК України, у справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи.

Згідно ч. 1, ч. 4 ст. 294 ЦПК України, під час розгляду справ окремого провадження суд зобов`язаний роз`яснити учасникам справи їхні права та обов`язки, сприяти у здійсненні та охороні гарантованих Конституцією і законами України прав, свобод чи інтересів фізичних або юридичних осіб, вживати заходів щодо всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи. Справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Відповідно до положень ч.3 ст.294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

У відповідності до п.5 Постанови Пленуму Верховного Суду України Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення № 5 від 31 березня 1995 року, залежно від мети встановлення фактів заінтересованими особами в цих справах можуть бути, наприклад, відділи соціального захисту населення - у справах про встановлення факту перебування на утриманні особи, яка померла, для призначення пенсії заявникові; інші спадкоємці - у справах про встановлення факту прийняття спадщини; органи внутрішніх справ - у справах про встановлення факту родинних відносин для вирішення питання про належність до громадянства України; органи страхування - у справах про встановлення факту належності страхового свідоцтва.

Оскільки положеннями ЦПК України не передбачена заміна заінтересованої особи в окремому провадженні, суд за аналогією, застосовує положення ст.51 ЦПК України щодо заміни неналежного відповідача.

Суд вважає, що заява представника заявниці про заміну первісної заінтересованої особи належною заінтересованою особою підлягає до задоволення.

Враховуючи викладене, керуючись ст.260, 294 Цивільного процесуального кодексу України, суд,

у х в а л и в:

Замінити у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 доЯворівської міськоїради Львівськоїобласті провстановлення фактуродинних відносин заінтересовану особу Яворівську міську раду Львівської області на Івано-Франківську селищну раду Львівської області.

Відкласти розгляд справи за заявою ОСОБА_1 до Івано-Франківської селищної ради Львівської області про встановлення факту родинних відносин в судовому засіданніу приміщенні Яворівського районного суду Львівської області (м.Яворів вул.Будівельна, 5, другий поверх, зал №3) на 10 годину 00 хвилин 06 лютого 2024 року.

Роз`яснити заінтересованій особі право протягом 5 днів з дня отримання заяви подати свої пояснення, які мають відповідати вимогам ч. 3-5 ст.178 ЦПК України.

Роз`яснити про наявність у неї процесуальних прав і обов`язків, що передбачені ст. 43, 49 ЦПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.М. Матвіїв

Дата ухвалення рішення28.11.2023
Оприлюднено29.11.2023
Номер документу115216183
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту родинних відносин

Судовий реєстр по справі —944/5807/23

Рішення від 08.04.2024

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Матвіїв І. М.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Матвіїв І. М.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Матвіїв І. М.

Ухвала від 28.09.2023

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Матвіїв І. М.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Матвіїв І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні