Ухвала
від 24.11.2023 по справі 546/98/23
РЕШЕТИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

єдиний унікальний номер справи 546/98/23

номер провадження 2/546/110/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 листопада 2023 року м. Решетилівка Полтавська область

Решетилівський районний суд Полтавської області в складі:

головуючого судді Сербіненко І.В.,

за участю секретаря судового засідання Лісової А.В.,

позивачки ОСОБА_1 ,

представників позивачки - ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

представника відповідача ОСОБА_4 - ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні у залі суду у м. Решетилівка Полтавської області цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальності «Сільське комунальне підприємство «Сількомунгосп», ОСОБА_4 , ОСОБА_6 , Полтавської районної державної адміністрації Полтавської області про визнання права на оренду земельної ділянки та стягнення моральної шкоди, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Решетилівська міська рада Полтавської області, виконавчий комітет Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області, приватний нотаріус Полтавського районного нотаріального округу Довбиш Сергій Миколайович,

УСТАНОВИВ:

У провадженні суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальності «Сільське комунальне підприємство «Сількомунгосп» (далі ТОВ «СКП «Сількомунгосп»), ОСОБА_4 , ОСОБА_6 , Полтавської районної державної адміністрації Полтавської області про визнання права на оренду земельної ділянки та стягнення моральної шкоди, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору Решетилівська міська рада Полтавської області, виконавчий комітет Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області, приватний нотаріус Полтавського районного нотаріального округу Довбиш С.М.

Представниця позивачки ОСОБА_1 ОСОБА_3 у підготовчомусудовому засіданнізаявила клопотанняпро витребуваннядоказів увиконавчого комітетуХорольської міськоїради,які витренувалисьухвалами судувід 18.07.2023та 05.09.2023 та не надані суду, листом виконавчого комітету повідомлено про звільнення державного реєстратора Даньшиної А.В. у 2022 році тому просить витребувати докази саме з виконавчого комітету Хорольської міської ради.

Представниця позивачки ОСОБА_1 ОСОБА_2 у підготовчому судовому засіданні підтримала думку представниці ОСОБА_3 , просила клопотання задовольнити та витребувати докази.

Позивачка ОСОБА_1 у підготовчому судовому засіданні підтримала думку представників.

Представник ТОВ«СКП«Сількомунгосп» у підготовче судове засідання не з`явився, був повідомлений про час та місце розгляду справи своєчасно та належними чином. Заяв та клопотань про відкладення розгляду справи не надходило.

Відповідач ОСОБА_4 у підготовче судове засідання не з`явився, був повідомлений про час та місце розгляду справи своєчасно та належними чином. Заяв та клопотань про відкладення розгляду справи не надходило.

Представниця відповідача ОСОБА_4 ОСОБА_5 у підготовчому судовому засіданні не заперечувала проти задоволення клопотання про витребування з виконавчого комітет Хорольської міської ради документів.

Відповідач ОСОБА_6 у підготовче судове засідання не з`явився, був повідомлений про час та місце розгляду справи своєчасно та належними чином. Заяв чи клопотань про відкладення розгляду справи не надходило.

Представник відповідача Полтавської районної державної адміністрації Полтавської області у підготовче судове засідання не з`явився, був повідомлений про час та місце розгляду справи своєчасно та належними чином. Заяв чи клопотань про відкладення розгляду справи не надходило.

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Решетилівська міська рада Полтавської області у підготовче судове засідання не з`явився, був повідомлений про час та місце розгляду справи своєчасно та належними чином. Заяв чи клопотань про відкладення не надходило.

Представник третьоїособи,яка незаявляє самостійнихвимог напредмет спору виконавчого комітету Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області, у підготовче судове засідання не з`явився, був повідомлений про час та місце розгляду справи своєчасно та належними чином. До суду надано листа в якому просить судові засідання проводити без їх участі.

Третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог напредмет спору приватний нотаріус Полтавського районного нотаріального округу Довбиш Сергій Миколайович, у підготовче судове засідання не з`явився, був повідомлений про час та місце розгляду справи своєчасно та належними чином. Заяв чи клопотань про відкладення розгляду справи не надходило.

Заслухавши думку всіх учасників справи, суд доходить до наступного.

У розумінні ч. 2 ст. 78 ЦПК України, обставини справи, які за законом мають бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування.

Згідно зі ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

Частина 1 ст. 84 ЦПК України закріплює, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинахдругійтатретійстатті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Відповідно до ч. 7ст. 84 ЦПК Україниособи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Від вказаних осіб в ухвалі, повідомлення про неможливість подати докази до суду не надходило.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбаченіЦПК України (ч. 8 ст. 84 ЦПК України).

Враховуючи, що на даний час витребувані судом докази на адресу суду не надійшли, ухвали суду від 18.07.2023 та 05.09.2023 про їх витребування не виконані, вказані докази мають значення при розгляді справи, тому, суд вважає за необхідне витребувати вищезазначені докази у виконавчого комітету Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області.

Керуючись ст. 84, 353 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представниці позивачки ОСОБА_3 про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати у виконавчого комітету Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області:

належним чином завірені копії документів, що містяться в реєстраційній справі та на підставі яких 11.03.2020 державним реєстратором виконавчого комітету Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області було прийнято рішення щодо державної реєстрації права оренди земельної ділянки кадастровий номер 532481900:01:001:7412 за Товариством з обмеженою відповідальністю «Сільське комунальне підприємство «Сількомунгосп»;

інформацію та копії документів: хто звертався зі заявою про проведення державної реєстрації іншого речового права номер запису 41017436, договір оренди землі, серія та номер: 23 виданий 11.03.2020, орендодавець: ОСОБА_4 ; орендар Товариством з обмеженою відповідальністю «Сільське комунальне підприємство «Сількомунгосп», чи здійснювалась державним реєстратором при вчиненні реєстраційної дії деталізована перевірка відповідності заявлених прав і поданих/отриманих документів вимогами законодавства, а також відсутності суперечностей між заявленими та вже зареєстрованими речовими правами на нерухоме майно та їх обтяженнями, документів та наявність підстав для проведення реєстраційних дій, зупинення розгляду заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, зупинення державної реєстрації прав, відмови в державній реєстрації прав? Яким чином проводилась перевірка у разі її не проведення вказати причини;

копію заяви подану заявником на проведення реєстраційних дій, а саме: іншого речового права номер запису 41017436, договір оренди землі, серія та номер: 23 виданий 11.03.2020, орендодавець: ОСОБА_4 ; орендар Товариством з обмеженою відповідальністю «Сільське комунальне підприємство «Сількомунгосп», копії всіх документів, що розміщенні у реєстраційній справі в електронній формі у відповідному розділі Державного реєстру прав;

копії документів на підставі яких здійснювались реєстраційні дії про реєстрацію іншого речового права індексний номер 57122313 від 17.03.2021.

Оголосити перерву у судовому засіданні до 27.12.2023 09 год 00 хв.

Копію ухвали направити виконавчому комітету Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області для виконання, іншим учасникам - для відома.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили після її оголошення.

Повний текст ухвали складено 28 листопада 2023 року.

Суддя - І.В. Сербіненко

Дата ухвалення рішення24.11.2023
Оприлюднено29.11.2023
Номер документу115220529
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права на оренду земельної ділянки та стягнення моральної шкоди,

Судовий реєстр по справі —546/98/23

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Сербіненко І. В.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Сербіненко І. В.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Сербіненко І. В.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Сербіненко І. В.

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Сербіненко І. В.

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Сербіненко І. В.

Ухвала від 22.09.2023

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Сербіненко І. В.

Ухвала від 22.09.2023

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Сербіненко І. В.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Сербіненко І. В.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Сербіненко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні