Ухвала
від 11.10.2023 по справі 757/64046/21-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/64046/21-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 жовтня 2023 року Печерський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді - Новака Р.В.,

при секретарі судових засідань - Бурячок А.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві у залі суду у цивільній справі заяву представника позивача - адвоката Князьської Н.А. про заміну неналежного відповідача за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до ТОВ «ПРЕМІУМ РІТЕЙЛ», ОСОБА_3 , треті особи: ОСОБА_4 , Міністерство юстиції України, приватний нотаріус Київського нотаріального округу Дем`яненко Тетяна Миколаївна, приватний нотаріус Київського нотаріального округу Вепрейчук Оксана Іванівна, приватний нотаріус Київського нотаріального округу Юдін Максим Анатолійович, державний реєстратор Бахмутської районної державної адміністрації Донецької області Чинник Юлія Ігорівна про припинення права власності та відновлення становища, яке існувало до порушення,

ВСТАНОВИВ:

У листопаді 2021 до Печерського районного суду м. Києва надійшла вказана позовна заява.

Ухвалою судді від 01.12.2021 у справі відкрито провадження та призначено розгляд у порядку загального позовного провадження.

10.10.2023 стороною позивача подано до суду заяву про заміну первісного відповідача-1 - ТОВ "ПРЕМІУМ РІТЕЙЛ", належним відповідачем, а саме: ТОВ "БІНСОН" (юридична адреса: 49038, м. Дніпро, вул. Княгині Ольги, 22, код ЄДРПОУ: 43439405).

В підготовче засідання сторони, які беруть участь у справі, не з`явились, повідомлялись вчасно та належним чином, заперечень, пояснень чи інших заяв процесуального характеру на адресу суду не надходило.

Суд, вивчивши подане клопотання, дослідивши матеріали справи, встановив наступне та дійшов до таких висновків.

Відповідно до ч. 2 ст. 51 ЦПК України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

За приписами частини першої статті 48 ЦПК України, сторонами у цивільному процесі є позивач і відповідач, саме останній є особою, яка є процесуальним суб`єктом, який на думку позивача, своєю діяльністю (діями або бездіяльністю) порушив його права та до якого позивач направляє свої позовні вимоги (свій позов) звернувшись при цьому до органу суду.

У відповідності до частини другої статті 48 ЦПК України, сторонами у справі можуть бути фізичні і юридичні особи, а також держава.

Відповідач є обов`язковим учасником цивільного процесу - його стороною. Основною ознакою сторін цивільного процесу є їхня особиста і безпосередня заінтересованість; саме сторони є суб`єктами правовідношень, з приводу яких виник спір. Крім того, відповідач є тією особою, на яку вказує позивач як на порушника свого права.

Тобто, відповідач - це особа, яка, на думку позивача, або відповідного правоуповноваженого суб`єкта, порушила, не визнала чи оспорила суб`єктивні права, свободи чи інтереси позивача. Відповідач притягається до справи у зв`язку з позовною вимогою, яка пред`являється до нього. При цьому неналежний відповідач - це особа, притягнута позивачем як відповідач, стосовно якої встановлено, що вона не повинна відповідати за пред`явленим позовом за наявності даних про те, що обов`язок виконати вимоги позивача лежить на іншій особі - належному відповідачеві.

На день подачі позову до суду номінальним власником об`єкта щодо якого виник спір, а саме квартири, загальною площею 200,20 кв.м, житловою площею 115, 5кв.м, що складається з чотирьох житлових кімнат та знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер даного об`єкта нерухомого майна 468773680000 був відповідач-1 ТОВ "ПРЕМІУМ РІТЕЙЛ".

На даний час за відомостями державного реєстру прав власності, номіанльним власником спірного об`єкта нерухомості є товариство з обмеженою відповідальністю "Бінсон" (юридична адреса: 49038, м. Дніпро, вул. Княгині Ольги, 22, уод. ЄДРПОУ 43439405).

Виходячи з вищевикладених обставин, суд вважає за доцільне замінити неналежного відповідача, з метою повного, всебічного та об`єктивного судового розгляду, встановлення всіх обставин, що мають юридичне значення, та, з метою недопущення обмеження законних прав осіб, на інтереси та обов`язки яких може вплинути розгляд справи та постановлене судове рішення.

Згідно із частиною четвертою статті 51 ЦПК України, про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала, за клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 1-20, 43, 48-51, 258-261, 274-279, 353 Цивільного процесуального кодексу України, суд,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Замінити первісного відповідача - ТОВ "ПРЕМІУМ РІТЕЙЛ", належним відповідачем, а саме: ТОВ "БІНСОН" (юридична адреса: 49038, м. Дніпро, вул. Княгині Ольги, 22, код ЄДРПОУ: 43439405).

Роз`яснити заміненому відповідачеві право на ознайомлення з матеріалами справи у приміщенні Відділу організаційного забезпечення розгляду цивільних та адміністративних справ, відповідно до положень статті 43 ЦПК України, та встановити строк для подання відзиву на позов, що не перевищує тридцяти днів з дня отримання даної ухвали.

За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Р.В. Новак

Дата ухвалення рішення11.10.2023
Оприлюднено30.11.2023
Номер документу115234656
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення права власності та відновлення становища, яке існувало до порушення

Судовий реєстр по справі —757/64046/21-ц

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

Ухвала від 01.12.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні