Ухвала
від 28.11.2023 по справі 440/15044/23
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

28 листопада 2023 рокум. ПолтаваСправа № 440/15044/23

Полтавський окружний адміністративний суд у складі судді Слободянюк Н.І., розглянувши у порядку письмового провадження за правилами спрощеного позовного провадження клопотання про залучення до справи третьої особи у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області про визнання протиправними дій, визнання громадських слухань такими, що не відбулися,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою (з урахуванням уточненої позовної заяви від 19 жовтня 2023 року) до Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області про:

- визнання протиправними дій Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області щодо проведення громадських слухань від 21 липня 2023 року про врахування громадських інтересів по внесенню змін до детального плану території, розташованої в Північному промвузлі міста Кременчука Полтавської області;

- визнання громадських слухань від 21 липня 2023 року щодо врахування громадських інтересів по внесенню змін до детального плану території, розташованої в Північному промвузлі міста Кременчука Полтавської області, такими, що не відбулися.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 30 жовтня 2023 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження в адміністративній справі, а також вирішено проводити розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи, витребувано докази.

Від Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області до суду надійшло клопотання про залучення до справи як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛМА ОІЛ ГРУП" (ідентифікаційний код 44551650).

Вирішуючи клопотання відповідача про залучення до справи третьої особи, суд виходить з наступного.

Згідно з частинами другою, четвертою та п`ятою статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Таким чином, підставою для залучення до участі у справі особи, яка не є стороною у справі як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, є можливість впливу судового рішення на права, свободи, інтереси або обов`язки такої особи.

У цій справі позивачем оскарджуються дії Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області щодо проведення громадських слухань від 21 липня 2023 року про врахування громадських інтересів по внесенню змін до детального плану території, розташованої в Північному промвузлі міста Кременчука Полтавської області, та заявляється позовна вимога про визнання громадських слухань від 21 липня 2023 року щодо врахування громадських інтересів по внесенню змін до детального плану території, розташованої в Північному промвузлі міста Кременчука Полтавської області, такими, що не відбулися.

Відповідно до рішення позачергової ХХ сесії міської ради Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області восьмого скликання від 19 травня 2023 року "Про початок роботи по внесенню змін до детального плану території, розташованої в Північному промвузлі міста Кременчука Полтавської області" доручено управлінню містобудування та архітектури Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області розпочати роботу по внесенню змін до детального прану території, розташованої в Північному промвузлі міста Кременчука Полтавської області, у відповідності до звернення ТОВ "АЛМА ОІЛ ГРУП".

Розпорядженням міського голови Кременчуцької міської ради №158-Р від 13 липня 2023 року "Про проведення громадських слухань" керуючись, зокрема, рішенням Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області від 19 травня 2023 року "Про початок роботи по внесенню змін до детального плану території, розташованої в Північному промвузлі міста Кременчука Полтавської області" вирішено провести громадські слухання щодо врахування громадських інтересів документу державного планування: "Внесення змін до детального плану території, розташованої в Північному промвузлі міста Кременчука Полтавської області" 21 липня 2023 року о 11.00 в приміщенні Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області.

21 липня 2023 року проведено громадські слухання щодо врахування громадських інтересів по внесенню змін до детального плану території, розташованої в Північному промвузлі міста Кременчука Полтавської області, що підтверджується відповідним протоколом громадських слухань від 21 липня 2023 року.

З огляду на це, рішення у цій справі може вплинути на права та обов`язки ТОВ "АЛМА ОІЛ ГРУП", за зверненням якого прийнято рішення Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області від 19 травня 2023 року "Про початок роботи по внесенню змін до детального плану території, розташованої в Північному промвузлі міста Кременчука Полтавської області" та проведено 21 липня 2023 року громадські слухання щодо врахування громадських інтересів по внесенню змін до детального плану території, розташованої в Північному промвузлі міста Кременчука Полтавської області.

Таким чином, суд доходить висновку про необхідність залучення до участі у справі як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛМА ОІЛ ГРУП", а тому відповідне клопотання відповідача підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 49, 243, 248, 256, 294 Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В:

Задовольнити клопотання Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області про залучення до розгляду справи третьої особи.

Залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю "АЛМА ОІЛ ГРУП" (вул. Першотравнева, буд. 22, офіс 2, м. Кременчук, Полтавська область, 39600, ідентифікаційний код 44551650).

Встановити Товариству з обмеженою відповідальністю "АЛМА ОІЛ ГРУП" строк до 11 грудня 2023 року для надання пояснень щодо позову разом з усіма доказами, на яких ґрунтуються пояснення, та документами, що підтверджують надіслання (надання) пояснень і доданих до них документів іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду.

Роз`яснити позивачу його обов`язок не пізніше двох днів з дня отримання копії цієї ухвали направити Товариству з обмеженою відповідальністю "АЛМА ОІЛ ГРУП" копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду протягом двох днів.

Роз`яснити відповідачу його обов`язок не пізніше двох днів з дня отримання копії цієї ухвали направити Товариству з обмеженою відповідальністю "АЛМА ОІЛ ГРУП" копію відзиву на позовну заяву з додатками, а докази такого направлення надати суду протягом двох днів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

,

СуддяН.І. Слободянюк

Дата ухвалення рішення28.11.2023
Оприлюднено30.11.2023
Номер документу115243739
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій, визнання громадських слухань такими, що не відбулися

Судовий реєстр по справі —440/15044/23

Ухвала від 14.05.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Загороднюк А.Г.

Постанова від 03.04.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Рєзнікова С.С.

Ухвала від 04.03.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Рєзнікова С.С.

Ухвала від 04.03.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Рєзнікова С.С.

Ухвала від 29.01.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Рєзнікова С.С.

Рішення від 15.01.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.І. Слободянюк

Ухвала від 28.11.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.І. Слободянюк

Ухвала від 30.10.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.І. Слободянюк

Ухвала від 16.10.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.І. Слободянюк

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні