Ухвала
від 20.11.2023 по справі 487/7441/23
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа №487/7441/23

Провадження №2/487/2468/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20.11.2023 Заводський районний суд м. Миколаєва в складі головуючого судді Афоніної С.М., за участю секретаря судового засідання Ященко В.В., розглянувшиу відкритомусудовому засіданнів м.Миколаєві цивільнусправу запозовом ОСОБА_1 до ПосольстваУкраїни вАргентинській Республіці,Заводського відділудержавної реєстраціїактів цивільногостану ум.Миколаєві Південногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиціїм.Одеса,Територіальної громадив особіМиколаївської міськоїради про встановлення батьківства та проживання однією сім`єю без реєстрації шлюбу, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженнісуду перебуваєцивільна справаза позовом ОСОБА_1 доПосольства Українив АргентинськійРеспубліці,Заводського відділудержавної реєстраціїактів цивільногостану ум.Миколаєві Південногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиціїм.Одеса,Територіальної громадив особіМиколаївської міськоїради про встановлення батьківства та проживання однією сім`єю без реєстрації шлюбу.

Ухвалою суду від 01.11.2023 прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі.

17.11.2023 до суду надійшло клопотання від представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Проніної О. О. про витребування у Третьої миколаївської державної нотаріальної контори належним чином завірену копію нотаріальної справи за фактом смерті громадянина України ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця міста Миколаєва, який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , а також витяг зі Спадкового реєстру про наявність (відсутність) посвідчення заповіту та спадкового договору, заведеної спадкової справи.

Дослідивши матеріали справи суд дійшов наступного.

Відповідно до положень ч. 5 ст. 12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, зокрема: сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав та запобігає зловживанню учасниками судового процесу їхніми правами та вживає заходів для виконання ними їхніх обов`язків.

Відповідно до положень ч. 1 ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

З урахуванням заявлених вимог та клопотання про витребування доказів, суд приходить до висновку про необхідність витребування зазначених доказів.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 12, 81, 260, 261, 353 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Витребувати у Третьої миколаївської державної нотаріальної контори належним чином завірену копію нотаріальної справи за фактом смерті громадянина України ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця міста Миколаєва, який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , а також витяг зі Спадкового реєстру про наявність (відсутність) посвідчення заповіту та спадкового договору, заведеної спадкової справи.

Встановити строк для надання інформації до 08.01.2024.

Роз`яснити вимоги ст. 84 ЦПК України: будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, взагалі або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: С.М. Афоніна

СудЗаводський районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення20.11.2023
Оприлюднено01.12.2023
Номер документу115266149
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них

Судовий реєстр по справі —487/7441/23

Рішення від 21.06.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Афоніна С. М.

Ухвала від 29.05.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Афоніна С. М.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Афоніна С. М.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Афоніна С. М.

Ухвала від 01.11.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Афоніна С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні