Ухвала
від 28.11.2023 по справі 904/6168/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

про залишення без руху заяви про відкриття

провадження у справі про банкрутство

28.11.2023м. ДніпроСправа № 904/6168/23

за заявою Приватного підприємства "Приватна юридична фірма "АРАКС", м. Запоріжжя

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "КАЛІПСО ФІНАНС" (49055, Дніпропетровська обл., м. Дніпро, вул. Титова, буд. 13; ідентифікаційний код 38920564)

про визнання банкрутом

без участі представників сторін

Суддя Примак С.А.

ВСТАНОВИВ:

Приватне підприємство "Приватна юридична фірма "АРАКС" звернулось до Господарського суду Дніпропетровської області із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "КАЛІПСО ФІНАНС" (49055, Дніпропетровська обл., м. Дніпро, вул. Титова, буд. 13; ідентифікаційний код 38920564).

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 24.11.2023 матеріали заяви передано на розгляд судді Примаку С.А.

Дослідивши матеріали заяви Приватного підприємства "Приватна юридична фірма "АРАКС" та додані до неї документи, суд дійшов висновку щодо залишення її без руху з наступних підстав.

Частиною 1 статті 2 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Господарський суд залишає без руху заяву про відкриття провадження у справі з підстав, передбачених статтею 174 ГПК України, з урахуванням вимог цього Кодексу (частина 3 статті 37 КУзПБ).

Пунктом 2 частини 3 статті 162 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що в позовній заяві повинні бути зазначені, серед іншого, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Між тим, у заяві про відкриття провадження у справі про банкрутство відсутні відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Згідно частини 6 статті 6 Господарського процесуального кодексу України адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

Згідно запиту, сформованого засобами підсистеми ЄСІТС "Електронний суд", надана відповідь № 311821, відповідно до якої у Приватного підприємства "Приватна юридична фірма "АРАКС" (код ЄДРПОУ 19281773) відсутній зареєстрований у Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі Електронний кабінет у підсистемі "Електронний суд".

Абзацом 2 ч.1 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху також у разі, якщо позовну заяву подано особою, яка відповідно до частини шостої статті 6 цього Кодексу зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його.

Абзацом 2 ч.2 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави, визначеної абзацом 2 частини 1 статті 174 Господарського процесуального кодексу України, суд у такій ухвалі зазначає про обов`язок такої особи зареєструвати електронний кабінет відповідно до статті 6 цього Кодексу.

Частиною 2 статті 174 ГПК України встановлено, що в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Усунення вказаних недоліків має бути виконано шляхом подання доказів реєстрації електронного кабінету в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами.

З огляду на вищезазначене, суд вбачає підстави для залишення заяви без руху, надавши заявнику строк для усунення недоліків.

Керуючись статтями 162, 174, 232 - 235 Господарського процесуального кодексу України, статтею 34,37 Кодексу України з процедур банкрутства, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Приватного підприємства "Приватна юридична фірма "АРАКС" про відкриття провадження у справі про банкрутство - залишити без руху.

Запропонувати заявнику протягом 5-ти днів з дня вручення ухвали суду усунути недоліки заяви, а саме надати до суду:

- докази реєстрації електронного кабінету відповідно до частини шостої статті 6 ГПК України.

Роз`яснити Приватному підприємству "Приватна юридична фірма "АРАКС", що у випадку невиконання заявником вимог суду про усунення недоліків заяви у встановлений судом строк, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Суддя С.А. Примак

Дата ухвалення рішення28.11.2023
Оприлюднено01.12.2023
Номер документу115268151
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом без участі представників сторін

Судовий реєстр по справі —904/6168/23

Постанова від 28.03.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 29.02.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 29.02.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 21.12.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 07.12.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 28.11.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні