Ухвала
від 24.11.2023 по справі 320/8669/23
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про виправлення описки (арифметичної помилки) в судовому рішенні

24 листопада 2023 року Справа № 320/8669/23

Київський окружний адміністративний суд у складі колегії суддів: головуючого судді Войтович І.І., суддів Марич Є.В., Лиска І.Г., розглянувши у письмовому провадженні питання щодо усунення описки за ініціативою суду в ухвалі суду у справі за позовом Публічного акціонерного товариства "Перестрахувальне товариство "Європоліс" до Національного банку України про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернулось ПАТ "Перестрахувальне товариство "Європоліс" з позовом до Національного банку України, у якому просить суд:

1. визнати протиправним та скасувати рішення Національного банку України від 14.11.2022 року №541-рш "Про застосування до Приватного акціонерного товариства "Перестрахувальне товариство "Європоліс" заходу впливу у вигляді відкликання (анулювання) ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг" з моменту його прийняття;

2. визнати протиправним та скасувати рішення Національного банку України від 25.11.2022 року №21/1609-рк "Про виключення Приватного акціонерного товариства "Перестрахувальне товариство "Європоліс" з Державного реєстру фінансових установ" з моменту його прийняття;

3. зобов`язати Національний банк України (в особі його відповідальних осіб, до повноважень яких відноситься вчинення відповідних дій) вчинити всі необхідні дії щодо відновлення функціонування Приватного акціонерного товариства "Перестрахувальне товариство "Європоліс" в якості фінансової установи - в обсязі та стані, який інсував до прийняття рішення НБУ від 14.11.2022 року №541-рш "Про застосування до Приватного акціонерного товариства "Перестрахувальне товариство "Європоліс" заходу впливу у вигляді відкликання (анулювання) ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг" та рішення від 25.11.2022 року №21/1609-рк "Про виключення Приватного акціонерного товариства "Перестрахувальне товариство "Європоліс" з Державного реєстру фінансових установ", в тому числі але не виключно:

- поновити дію ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг;

- внести до Державного реєстру фінансових установ інформацію щодо поновлення ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг:

- включити Приватне акціонерне товариство "Перестрахувальне товариство "Європоліс" (місцезнаходження: 01135, місто Київ, вулиця Андрющенка Григорія, будинок 4-Д, офіс 10; код ЄДРПОУ 21510644) до Державного реєстру фінансових установ;

- внести до Державного реєстру фінансових установ інформації про включення Приватного акціонерного товариства "Перестрахувальне товариство "Європоліс" до Державного реєстру фінансових установ;

- розмістити інформацію про прийняте рішення на сторінці офіційного Інтернет-представництва Національного банку України тощо.

06 квітня 2023 року, ухвалою суду відкрито провадження в адміністративній справі, розгляд справи визначено проводити за правилами загального позовного провадження колегією у складі трьох суддів; розпочато підготовку справи до судового розгляду із призначенням підготовчого судового засідання.

Протоколом автоматичного визначення складу колегії суддів від 06.04.2023, визначено склад колегії: головуючий суддя Войтович І.І., судді Марич Є.В., Лиска І.Г.

22 листопада 2023 року, ухвалою суду, за відсутності заперечень учасників по справі, "Закрито підготовче провадження. Призначено судове засідання для розгляду справи по суті на 18 січня 2024 року о 14:00год.".

Суд зазначає про допущену описку в ухвалі про закінчення підготовчого провадження та призначення судового засідання для розгляду справи по суті від 22 листопада 2023 року, тобто, невірно вказано годину початку слухання справи "14:00год." замість належної "13:00 год."

Частинами першою та другою статті 253 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що суд, який постановив судове рішення, може з власної ініціативи або за заявою учасника справи чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні.

Питання про внесення виправлень суд може вирішити в порядку письмового провадження. У разі необхідності суд може розглянути питання внесення виправлень у судове рішення в судовому засіданні з повідомленням учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

Таким чином, суд за власної ініціативи, встановивши допущену описку в пункті другому ухвали суду про закінчення підготовчого провадження та призначення судового засідання для розгляду справи від 22 листопада 2023 року щодо часу слухання справи, виправити таку допущену описку.

Керуючись статтями 243, 248, 253 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

у х в а л и в:

1. В пункті 2 ухвали суду від 22 листопада 2023 року про закінчення підготовчого провадження та призначення судового засідання для розгляду справи виправити описку, а саме:

замість

"2. Призначити судове засідання для розгляду справи по суті на 18 січня 2024 року о 14:00год."

виправити на

"2. Призначити судове засідання для розгляду справи по суті на 18 січня 2024 року о 13:00год.".

2. Копію ухвали надіслати (видати) особам, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або у судовому засіданні у разі неявки учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Головуючий суддя Войтович І.І.

Судді Марич Є.В.

Лиска І.Г.

Дата ухвалення рішення24.11.2023
Оприлюднено01.12.2023
Номер документу115275795
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —320/8669/23

Ухвала від 18.04.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Штульман Ігор Володимирович

Рішення від 05.03.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Войтович І.І.

Ухвала від 01.05.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Войтович І.І.

Рішення від 05.03.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Войтович І.І.

Ухвала від 22.11.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Войтович І.І.

Ухвала від 22.11.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Войтович І.І.

Ухвала від 24.11.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Войтович І.І.

Ухвала від 22.11.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Войтович І.І.

Ухвала від 06.04.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Войтович І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні