Ухвала
від 29.11.2023 по справі 825/3905/14
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

29 листопада 2023 року Чернігів Справа № 825/3905/14

Суддя Чернігівського окружного адміністративного суду Заяць О.В., перевіривши матеріали заяви Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області про заміну сторони виконавчого провадження на правонаступника у справі за позовом Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області до дочірнього підприємства «Чернігівська пересувна механізована колона № 59» Відкритого акціонерного товариства «Чернігівводбуд» про стягнення платежів, що підлягають капіталізації,

У С Т А Н О В И В:

Головне управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області звернулося до суду із заявою, в якій просить замінити сторону виконавчого провадження (стягувача) з примусового виконання рішення Чернігівського окружного адміністративного суду по справі №825/3905/14 щодо стягнення з Дочірнього підприємства «Чернігівська пересувна механізована колона №59 Відкритого акціонерного товариства «Чернігівводбуд» заборгованості в розмірі 62904 грн 76 коп. з Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області на правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області (вул. П`ятницька, 83а, м. Чернігів, 14005, код ЄДРПОУ 21390940, МФО 353553, р/р НОМЕР_1 в ЧОУ AT «Ощадбанк»).

Суд вказує, що постановою Чернігівського окружного адміністративного суду від 23.12.2014 у справі №825/3905/14 позов Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхуваннявід від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Городнянському районі Чернігівської області задоволено. Стягнуто з Дочірнього підприємства «Чернігівська пересувна механізована колона №59» Відкритого акціонерного товариства «Чернігівводбуд» (код ЄДРПОУ 01037726) на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхуваннявід від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Городнянському районі Чернігівської області (код ЄДРПОУ 25951682) заборгованість в розмірі 62904 (шістдесят дві тисячі дев`ятсот чотири) грн. 76 коп.

Ухвалою суду від 24.11.2017 заяву управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області про заміну сторони у виконавчому провадженні задоволено. Замінено стягувача відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Городнянському районі Чернігівської області його правонаступником Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області у виконавчому провадженні ВП №54769101.

У разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив (стаття 52 КАС України).

Відповідно до статті 379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

За наведених обставин, заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області про заміну сторони виконавчого провадження на правонаступника слід призначити до розгляду у судовому засіданні з повідомленням учасників справи та заінтересованих осіб.

У відповідності до частини четвертої статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України, для встановлення фактичних обставин, які мають значення для вирішення справи та правильного застосування законодавства, суд дійшов висновку про необхідність витребування у Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області докази правонаступництва заявником прав та обов`язків Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області.

Керуючись статями 9, 52, 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

У Х В А Л И В:

Призначити заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області про заміну сторони виконавчого провадження на правонаступника до розгляду у відкритому судовому засіданні на 06 грудня 2023 року о 10:00 год., в приміщенні Чернігівського окружного адміністративного суду за адресою: м. Чернігів, вул. Київська, 23, зал судових засідань № 10.

Витребувати у Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області докази правонаступництва заявником прав та обов`язків Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області.

Копію ухвали суду, повістки-повідомлення надіслати учасникам справи та заінтересованій особі, яка звернулась із заявою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Заяць

Дата ухвалення рішення29.11.2023
Оприлюднено01.12.2023
Номер документу115278740
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —825/3905/14

Ухвала від 06.12.2023

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Заяць О.В.

Ухвала від 29.11.2023

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Заяць О.В.

Ухвала від 24.11.2017

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Заяць О.В.

Постанова від 23.12.2014

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Заяць О.В.

Ухвала від 11.12.2014

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Заяць О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні