Ухвала
від 30.11.2023 по справі 911/3397/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"30" листопада 2023 р. м. Київ Справа № 911/3397/23

Господарський суд Київської області у складі судді Гребенюк Т.Д., розглянувши матеріали заяви

Товариства з обмеженою відповідальністю «Сандерс Партнерс» (04210, м.Київ, проспект Героїв Сталінграда, буд 12Ж, код ЄДРПОУ: 40356316)

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Аспарагус-ЛТД» (08645, Київська область, с. Кодаки, вул. Центральна, 52, код ЄДРПОУ:40031186)

про відкриття провадження у справі про банкрутство

ВСТАНОВИВ:

До Господарського суду Київської області звернулось Товариство з обмеженою відповідальністю «Сандерс Партнерс» із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Аспарагус-ЛТД».

Ухвалою Суду від 13.11.2023 заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Сандерс Партнерс» до Товариства з обмеженою відповідальністю «Аспарагус-ЛТД» про відкриття провадження у справі про банкрутство залишено без руху; встановлено заявнику строк для усунення недоліків позовної заяви протягом семи днів з дня вручення ухвали суду шляхом: 1) реєстрації електронного кабінету в підсистемі Електронний суд ЄСІТС або надання доказів реєстрації електронного кабінету; 2) надання документів на підтвердження повноважень представника адвоката Писаренка Максима; 3) надання копії укладеної заявником з обраним ним арбітражним керуючим угоди про виконання арбітражним керуючим повноважень у справі про банкрутство до її закриття з виплатою на умовах, визначених цією угодою, винагороди в розмірі, що не має перевищувати розмір, встановлений цим Кодексом / або доказів оплат послуг арбітражного керуючого відповідно до положень Кодексу України з процедур банкрутства.

Від заявника надійшла заява про усунення недоліків (вх.№22301/23 від 29.11.2023).

Дослідивши матеріали вказаної заяви, Суд констатує, що ТОВ «Сандерс Партнерс» усунуло недоліки заяви в строк, обумовлений ухвалою суду про залишення заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство без руху.

Приписами частини першої статті 117 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що у разі відсутності підстав для відмови у прийнятті заяви про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність або для повернення такої заяви господарський суд не пізніше п`яти днів з дня надходження заяви постановляє ухвалу про прийняття заяви до розгляду, в якій зазначаються: 1) дата підготовчого засідання, яке має відбутися не пізніше 15 робочих днів з дня постановлення ухвали; 2) прізвище, ім`я та по батькові арбітражних керуючих, визначених автоматизованим відбором для призначення керуючого реструктуризацією.

Враховуючи, що за результатами розгляду матеріалів заяви ТОВ «Сандерс Партнерс» про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ «Аспарагус-ЛТД», а також заяви про усунення недоліків (вх.№22301/23 від 29.11.2023), Судом не встановлено наявності правових підстав для відмови у її прийнятті, залишення її без руху або для повернення такої заяви, Суд приймає до розгляду вказану заяву та призначає підготовче засідання суду.

Крім того, до заяви (вх.№2860/23 від 08.11.2023) про відкриття провадження у справі про банкрутство міститься пропозиція ініціюючого кредитора щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень керуючого реструктуризацією, а також додано заяву арбітражного керуючого Панченка Р.М. про участь у справі про банкрутство ТОВ «Аспарагус-ЛТД». З огляду на наведене, Суд призначає також розгляд заяви арбітражного керуючого Панченка Р.М. про участь у цій справі.

Керуючись ст. 234 Господарського процесуального кодексу України та Кодексом України з процедур банкрутства, Суд

УХВАЛИВ:

1.Прийняти заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Сандерс Партнерс» про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Аспарагус-ЛТД» до розгляду.

2. Проведення підготовчого засідання суду призначити на "14" грудня 2023 року о 12:00 год. Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Київської області за адресою: м. Київ, вул. Симона Петлюри, 16/108, в залі судових засідань №7.

3.Зобов`язати заявника надати суду в судовому засіданні, що відбудеться оригінали (для огляду) доданих до заяви про банкрутство копій документів.

У разі ненадання витребуваних судом документів, зобов`язати боржника надати обґрунтовані пояснення із зазначенням причин їх відсутності.

4.Зобов`язати боржника у строк до 12.11.2023 року подати до суду: відзив на заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство з доказами направлення його копії заявнику із зазначенням відомостей, передбачених ст. 36 КУзПБ, зокрема:

- про загальну суму заборгованості боржника перед кредиторами за зобов`язаннями, що передбачають виплату грошових коштів, у тому числі зі сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), з виплати заробітної плати;

- про наявне у боржника майно, а також про всі рахунки боржника в установах банків та інших фінансово-кредитних установах, реквізити рахунків;

- про всі рахунки, на яких ведеться облік прав на цінні папери, що належать боржнику у депозитарних установах, їх реквізити;

- про всі рахунки, електронні гаманці, відкриті у небанківських надавачах платіжних послуг, емітентах електронних грошей, що належать боржнику, їх реквізити; докази наявності/ відсутності можливості боржника виконати майнові зобов`язання, строк яких настав.

5.Викликати в судове засідання повноважних представників кредитора та боржника.

6.Копію ухвали направити заявнику, боржнику, а також органам і особам, визначеним ч.3 ст.35 КУзПБ України.

Ухвала може бути оскаржена в порядку та строки, передбачені розділом IV Господарського процесуального кодексу України з урахуванням особливостей, передбачених Кодексом України з процедур банкрутства.

Суддя Т.Д. Гребенюк

СудГосподарський суд Київської області
Дата ухвалення рішення30.11.2023
Оприлюднено01.12.2023
Номер документу115297492
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: банкрутство юридичної особи

Судовий реєстр по справі —911/3397/23

Ухвала від 14.05.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Гребенюк Т.Д.

Ухвала від 21.12.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Гребенюк Т.Д.

Ухвала від 14.12.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Гребенюк Т.Д.

Ухвала від 30.11.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Гребенюк Т.Д.

Ухвала від 13.11.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Гребенюк Т.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні