Ухвала
від 23.10.2023 по справі 202/18775/23
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/18775/23

УХВАЛА

Іменем України

23 жовтня 2023 року м.Дніпро

Суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська Доценко С.І., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 до Садівничого товариства «ЗОЛОТИЙ РЕНЕТ» про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за надання послуг, -

ВСТАНОВИВ:

Заявник звернувся до суду з заявою про видачу судового наказу про стягнення з Садівничого товариства «ЗОЛОТИЙ РЕНЕТ» заборгованостіза послуги про надання правничої допомоги за договором №3-10/22 від 03.10.2022 року та судових витрат.

При перевірці судом місцезнаходження боржника відповідно до вимог ст.165 ЦПК України з метою визначення підсудності, був направлений запит в Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань.

Із отриманої судом інформації, місцезнаходження боржника зазначене м. Дніпро, вул. Іжевська,31 Д , тобто в Амур-Нижньодніпровському районі м. Дніпра , за межами територіальної юрисдикції Індустріального районного суду м.Дніпропетроська.

Відповідно до ст. 162 ЦПК України заява про видачу судового наказу подається до суду першої інстанції за загальними правилами підсудності, встановленими цим Кодексом

Відповідно до ч.2 ст. 27 ЦПК України позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Заява про видачу судового наказу не містить будь-яких підстав, зазначених в ст. 28 ЦПК України для альтернативної підсудності.

Ч.8 ст.165 ЦПК України встановлено, що якщо за результатами розгляду отриманих судом відомостей про місцезнаходження боржника - юридичної особи або фізичної особи - підприємця буде встановлено, що заява про видачу судового наказу не підсудна цьому суду, суд не пізніше десяти днів з дня надходження заяви постановляє ухвалу про передачу заяви про видачу судового наказу, разом з доданими до неї документами, за підсудністю.

Таким чином, встановлено, що заява про видачу судового наказу подана до Індустріального районного суду м. Дніпропетровська з порушенням правил підсудності.

Зазначена справа належить до територіальної юрисдикції Амур-Нижньодніпровського районного суду м. Дніпропетровська , що є підставою для передачі заяви про видачу судового наказу за підсудністю до цього суду.

Відповідно до ст.32 ЦПК України спори між судами про підсудність не допускаються.

Керуючись ст. ст. 27,28,31,32, 162, ч. 8 ст.165 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1 до Садівничого товариства «ЗОЛОТИЙ РЕНЕТ» про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за надання правничої допомоги за договором №3-10/22 від 03.10.2022 року,разом з доданими до неї документами, передати за підсудністю до Амур-Нижньодніпровського районного суду м. Дніпропетровська.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпровського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом 15 (п`ятнадцяти) днів з дня її складання.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя С.І. Доценко

Дата ухвалення рішення23.10.2023
Оприлюднено01.12.2023
Номер документу115298730
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за надання послуг

Судовий реєстр по справі —202/18775/23

Постанова від 03.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Красвітна Т. П.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Красвітна Т. П.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Красвітна Т. П.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

СПАЇ В. В.

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

СПАЇ В. В.

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Доценко С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні