Ухвала
від 21.11.2023 по справі 446/376/22
КАМ'ЯНКА-БУЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 446/376/22

УХВАЛА

21.11.2023 року Кам`янка-Бузький районний суд Львівської області в складі:

головуючого - судді ОСОБА_1

секретар судового засідання ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду заяву завідувача Кам`янка-Бузької районної поліклініки ОСОБА_3 про продовження застосування примусових заходів медичного характеру ОСОБА_4 у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку,

за участі учасників судового розгляду:

прокурора ОСОБА_5 ,

представника заявника ОСОБА_6 ,

особи, щодо якої розглядається клопотання ОСОБА_4 ,

захисника ОСОБА_7

законного представника ОСОБА_8 ,

встановив:

15.09.2023 завідувач Кам`янка-Бузької районної поліклініки ОСОБА_3 звернувся до Кам`янка-Бузького районного суду Львівської області з заявою про продовження надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку ОСОБА_4 , 1985 р.н.

У відповідності до вимог ст. 35 КПК України визначено суддю для розгляду вказаної заяви.

У судовому засіданні лікар-психіатр Поліклінічного відділення КНП «Кам`янка-Бузької центральна районна лікарня» ОСОБА_6 заяву підтримав та вказав, що враховуючи анамнез, клініку, динаміку перебігу захворювання, відсутність критики до стану та свого вчинку ОСОБА_4 потрібне продовження надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Прокурор ОСОБА_5 в судовому засіданні проти заяви про продовження надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку ОСОБА_4 не заперечив.

Захисник ОСОБА_7 у судовому засіданні проти заяви про продовження надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку ОСОБА_4 не заперечила.

Законний представник ОСОБА_9 в судовому засіданні не заперечила щодо задоволення заяви.

Заслухавши учасників справи, дослідивши матеріали заяви, суд встановив наступне.

Судом встановлено, що ухвалою Кам`янка-Бузького районного суду від 17.03.2022 застосовано до ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , примусові заходи медичного характеру - у вигляді надання амбулаторної медичної допомоги в примусовому порядку.

Ухвалою суду від 27.03.2023 продовжено застосування примусових заходів медичного характеру ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку терміном на 6 місяців.

Надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку може бути застосоване судом стосовно особи, яка страждає на психічні розлади і вчинила суспільно небезпечне діяння, якщо особа за станом свого психічного здоров`я не потребує госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги (ч.2 ст.94 КК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 514 КПК України продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється на підставі ухвали суду, в межах територіальної юрисдикції якого застосовується цей захід чи відбувається лікування.

Згідно з ч.1 ст.95 КК України продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється судом за заявою представника закладу з надання психіатричної допомоги (лікаря-психіатра), який надає особі психіатричну допомогу. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, що обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів.

Відповідно до ч. 2 ст. 95 КК України особи, до яких застосовані примусові заходи медичного характеру, підлягають огляду комісією лікарів-психіатрів не рідше одного разу на 6 місяців для вирішення питання про наявність підстав для звернення до суду із заявою про припинення або про зміну застосування такого заходу. У разі відсутності підстав для припинення або зміни застосування примусового заходу медичного характеру представник закладу з надання психіатричної допомоги (лікар-психіатр), який надає особі таку психіатричну допомогу, направляє до суду заяву, до якої додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який містить обґрунтування про необхідність продовження застосування примусового заходу медичного характеру.

Відповідно до ч.3ст.19 Закону України «Про психіатричну допомогу»питання про продовження, зміну або припинення застосування примусового заходу медичного характеру вирішується судом у разі такої зміни стану психічного здоров`я особи, за якої відпадає необхідність застосування раніше призначеного заходу та виникає необхідність у призначенні іншого примусового заходу медичного характеру чи якщо особа видужала. Продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється судом за заявою представника закладу з надання психіатричної допомоги (лікаря-психіатра), який надає особі психіатричну допомогу. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, що обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів.

З висновку ЛКК Кам`янка-Бузької районної поліклініки від 14.09.2023 вбачається, що ОСОБА_4 оглянутий комісією, яка дійшла висновку, що він страждає захворюванням у вигляді параноїдної шизофренії та враховуючи анамнез, клініку, динаміку перебігу захворювання, відсутність критики до стану та свого вчинку ОСОБА_4 рекомендовано продовжити надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Враховуючи вищенаведені обставини, суд приходить до висновку, що є всі підстави для задоволення заяви завідувача Кам`янка-Бузької районної поліклініки ОСОБА_3 про продовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку ОСОБА_4 ..

Керуючись ст.94, 95 КК України, ст.12 Закону України «Про психіатричну допомогу», ст.512, 514, 376 КПК України, суд

ухвалив:

заяву завідувача Кам`янка-Бузької районної поліклініки ОСОБА_3 про продовження надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку ОСОБА_4 - задовольнити.

Продовжити застосування примусових заходів медичного характеру ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку терміном на 6 місяців.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Львівського апеляційного суду через Кам`янка-Бузький районний суд Львівської області протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.11.2023
Оприлюднено04.12.2023
Номер документу115302660
СудочинствоКримінальне
Сутьпродовження застосування примусових заходів медичного характеру ОСОБА_4 у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку,

Судовий реєстр по справі —446/376/22

Ухвала від 22.03.2024

Кримінальне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Костюк У. І.

Ухвала від 21.11.2023

Кримінальне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Самсін М. Л.

Ухвала від 01.11.2023

Кримінальне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Самсін М. Л.

Ухвала від 01.11.2023

Кримінальне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Самсін М. Л.

Ухвала від 27.03.2023

Кримінальне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Костюк У. І.

Ухвала від 26.09.2022

Кримінальне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Костюк У. І.

Ухвала від 17.03.2022

Кримінальне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Костюк У. І.

Ухвала від 17.03.2022

Кримінальне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Костюк У. І.

Ухвала від 11.03.2022

Кримінальне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Костюк У. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні