Ухвала
від 01.12.2023 по справі 711/7531/23
ПРИДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Придніпровський районний суд м.Черкаси

Справа № 711/7531/23

Номер провадження 1-кп/711/577/23

УХВАЛА

27 листопада 2023 року м. Черкаси

Придніпровський районний суд м. Черкаси в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

захисника ОСОБА_5 ,

представника потерпілого ОСОБА_6 ,

провівши в залі Придніпровського районного суду м. Черкаси підготовче судове засідання по кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42022250000000058 від 10.08.2022, за обвинуваченням:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Черкаси, громадянина України, українця, з вищою освітою, працюючого директором КНП «Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка», мешканця АДРЕСА_1 , не судимого,

у вчиненні кримінального правопорушення - злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України,

ВСТАНОВИВ:

18.10.2023 до Придніпровського районного суду м. Черкаси надійшов обвинувальний акт з додатками у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за № 42022250000000058 від 10.08.2022, відносно ОСОБА_4 обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення - злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, до якого застосований запобіжний захід у вигляді застави.

Прокурор під час проведення підготовчого судового засідання вважав можливим призначити судовий розгляд даного кримінального провадження у відкритому судовому засіданні та подав позовну заяву в інтересах Держави в особі КНП «Черкаська міська консультативно-діагностичної поліклініки» до обвинуваченого ОСОБА_4 про відшкодування заподіяних збитків.

Представник потерпілого ОСОБА_6 вважав за можливе призначити кримінальне провадження до судового розгляду, підстав для повернення обвинувального акту не вбачає. Просив цивільний позов прокурора в інтересах Держави в особі КНП «Черкаська міська консультативно-діагностичної поліклініки» до обвинуваченого ОСОБА_4 про відшкодування заподіяних збитків залишити без розгляду, оскільки такий позов КНП «Черкаською міською консультативно-діагностичною поліклінікою» поданий в іншому кримінальному провадженні, де безпосередніми умисними діями обвинувачених завдані матеріальні збитки і який прийнятий до розгляду. А в цьому кримінальному провадженні необережними діями ОСОБА_4 збитки КНП «Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка» не завдані, тому відповідно до ч. 3 ст. 57 ЦПК України вони, як особа в інтересах якої подана заява, не підтримують заявлених позовних вимог.

Обвинувачений ОСОБА_4 та його захисник ОСОБА_5 не заперечували проти призначення судового розгляду, а щодо цивільного позову прокурора просили залишити його без розгляду.

Перешкод для призначення судового розгляду судом не встановлено, підстави для прийняття рішення в порядку, передбаченому п. 1 - 4 ч.3 ст.314КПК України відсутні.

Підстави для закриття кримінального провадження, передбачені п.п. 4-8 ч. 1 або ч. 2 ст. 284 КПК Українивідсутні.

Кримінальне провадження підсудне Придніпровському районному суду м. Черкаси.

Обвинувальний акт відповідає вимогам ст. 291 КПК України, порушень вимог процесуального закону, які б унеможливлювали призначення провадження до судового розгляду та являлись підставою для повернення обвинувального акту прокурору, судом не встановлено.

Враховуючи відсутність підстав для прийняття рішень, передбачених п.п. 1-4 ч. 3 ст.314КПК України судом проведено підготовку до судового розгляду: визначено час і місце судового розгляду, з урахуванням дати отримання обвинуваченим копії обвинувального акту та склад осіб, що підлягають виклику.

На підставі викладеного, суд вважає можливим призначити судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням ОСОБА_4 обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення - злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.

Цивільний позов у кримінальному провадженні розглядається судом за правилами, встановленими цим Кодексом. Якщо процесуальні відносини, що виникли у зв`язку з цивільним позовом, цим Кодексом не врегульовані, до них застосовуються норми Цивільного процесуального кодексу України за умови, що вони не суперечать засадам кримінального судочинства.

Відповідно до вимог ч. 3 ст. 128 КПК України цивільний позов в інтересах держави може бути поданий прокурором у випадках, встановлених законом. Прокурор, який пред`являє цивільний позов у кримінальному провадженні, повинен обґрунтувати наявність підстав для здійснення представництва інтересів громадянина або держави в суді, передбачених Законом України «Про прокуратуру».

Згідно з приписами ч. 3 ст. 23 Закону України «Про прокуратуру», прокурор здійснює представництво в суді законних інтересів держави у разі порушення або загрози порушення інтересів держави, якщо захист цих інтересів не здійснює або неналежним чином здійснює орган державної влади, орган місцевого самоврядування чи інший суб`єкт владних повноважень, до компетенції якого віднесені відповідні повноваження, а також у разі відсутності такого органу.

Прокурор, який звертається до суду в інтересах держави, в позовній заяві (заяві) самостійно визначає, в чому полягає порушення інтересів держави, та обґрунтовує необхідність їх захисту, а також зазначає орган, уповноважений державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах (постанова ВСУ від 26.06.2019 у справі №587/430/16-ц).

Відповідно до ч. 3 ст. 57 ЦПК України, якщо особа, яка має цивільну процесуальну дієздатність і в інтересах якої подана заява, не підтримує заявлених позовних вимог, суд залишає заяву без розгляду.

Згідно ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатамипідготовчого засіданнясуд постановляєухвалу про: 1)залишення позовноїзаяви безрозгляду; 2)закриття провадженняу справі; 3) закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Оскільки КНП «Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка», за наявності порушень інтересів держави, зазначених в позові прокурора, не підтримує позовних вимог в даному кримінальному провадженні, оскільки з аналогічним позовом представник потерпілого вже звернувся в іншому кримінальному провадженні, суд вважає за необхідне залишити позов прокурора в інтересах держави в особі КНП «Черкаська міська консультативно-діагностичної поліклініки» до обвинуваченого ОСОБА_4 про відшкодування заподіяних збитків без розгляду.

Керуючись ст.ст.128,314-316, 369-372 КПК України, ст.ст. 57, 200 ЦПК України

УХВАЛИВ:

Призначити до судового розгляду у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчиненнікримінального правопорушення-злочину,передбаченого ч.2ст.367 КК України, на 07.12.2023 року на 12:00 годину.

Судовий розгляд кримінального провадження провести одноособово у відкритому судовому засіданні у приміщенні Придніпровського районного суду м. Черкаси.

Цивільний позов прокурора Черкаської окружної прокуратури ОСОБА_3 в інтересах державив особіКНП «Черкаськаміська консультативно-діагностичноїполіклініки» дообвинуваченого ОСОБА_4 про відшкодуваннязаподіяних збитків - залишити без розгляду.

Про час та місце проведення судового засідання повідомити прокурора, представника потерпілого, обвинуваченого та захисника.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути включені до апеляційної скарги на судове рішення, передбачене ч. 1 ст. 392 КПК України.

Повний текст ухвали виготовлений та проголошений 01.12.2023 о 09.40 год.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.12.2023
Оприлюднено04.12.2023
Номер документу115324885
СудочинствоКримінальне
Суть: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Черкаси, громадянина України, українця, з вищою освітою, працюючого директором КНП «Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка», мешканця АДРЕСА_1 , не судимого, у вчиненні кримінального правопорушення - злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України

Судовий реєстр по справі —711/7531/23

Ухвала від 02.02.2024

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Комплєктова Т. О.

Ухвала від 29.01.2024

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Комплєктова Т. О.

Ухвала від 01.12.2023

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Комплєктова Т. О.

Ухвала від 01.12.2023

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Комплєктова Т. О.

Ухвала від 27.11.2023

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Комплєктова Т. О.

Ухвала від 27.11.2023

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Комплєктова Т. О.

Ухвала від 23.10.2023

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Комплєктова Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні